ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: Πού θα πάει ο «Φυγάς»;

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Ακόμα να ξεκαθαρίσει το μέλλον της ελληνικής δραματικής σειράς «Έρωτας φυγάς» μετά το κόψιμό της στην Ελλάδα από το Open και την απόκτησή της στη συνέχεια από τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το Cappuccino, η απόφαση του ΑΝΤ1 Ελλάδας να ξεκινήσει άμεσα η σειρά στη νέα της στέγη χωρίς καν να συμπληρωθούν τα 110 επεισόδια του πρώτου κύκλου που είχε εγκρίνει το Open, μπερδεύει το θέμα των δικαιωμάτων όσον αφορά την Κύπρο με τον ΑΝΤ1 να περιμένει τον ΑΝΤ1 Ελλάδας να έχει κλείσει συμφωνία για άμεση και ταυτόχρονη μετάδοση της ελληνικής παραγωγής και στην Κύπρο. Ωστόσο, από το Omega θεωρούν δεδομένο πως ο “Έρωτας φυγάς” θα συνεχίσει να μεταδίδεται από τον Αρχάγγελο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

“Γη της Ελιάς”, “Σασμός” και “Μάγισσα” φαίνεται να παίρνουν το εισιτήριο και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, η πρώτη όπως όλα δείχνουν με τέταρτο κύκλο οι δύο τελευταίες πιθανότατα με spin offs με νέους χαρακτήρες και settings αλλά με κάποια σύνδεση με τις original.

Ο δεύτερος κύκλος της “Μάγισσας” όπως γράψαμε θα είναι prequel με την ιστορία να μεταφέρεται 100 χρόνια πριν από τα γεγονότα της τρέχουσας σειράς. Στις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και ως τότε, λογικά θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για το μέλλον της δαπανηρής σειράς.

Πάντως “Μάγισσα”, Maestro και “Παραλία” εντάχθηκαν στο ΕΚΟΜΕ και θα λάβουν κρατική επιδότηση. Η “Παραλία” της ΕΡΤ πήρε παράταση μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος. Ο β’ κύκλος του Maestro αναμένεται τον Απρίλιο στο Mega κι εκεί κοντά και στον Alpha Κύπρου γιατί αμέσως μετά θα ανέβει στο Netflix ενώ δεν θα υπάρξει τρίτος κύκλος.

Τη συνεργασία με την ΕΡΤ θέλουν διακαώς να αναβιώσουν στο ΡΙΚ. Όπως γράφει το σημερινό Cappuccino οι σχέσεις των δύο κρατικών καναλιών διαταράχθηκαν μετά την περσινή κακή βαθμολογία στη Eurovision και από τότε δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των στελεχών τους. Μετά την αλλαγή καθεστώτος στην ΕΡΤ επιχειρήθηκε μια νέα προσέγγιση από πλευράς ΡΙΚ με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά της καθημερινής σειράς εποχής «Ηλέκτρα» που μεταδίδεται ήδη από την ΕΡΤ World και η οποία θα μπορούσε να μπορούσε να γεμίσει μια ζώνη του ΡΙΚ αυτή ή την ερχόμενη σεζόν. Το ΡΙΚ επιχείρησε και στο παρελθόν να αποκτήσει προγράμματα της ΕΡΤ όμως το προλάβαινε πάντα το Σίγμα.

Μεγάλο σοκ προκάλεσε το αιφνίδιο κόψιμο της σειράς «Μετά τη φωτιά» που γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες ο ΑΝΤ1 με μια λιτή ανακοίνωση που έκανε λόγο για “διακοπή της συνεργασίας του με την εταιρεία παραγωγής Tanweer, για σοβαρούς λόγους που ανάγονται στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης του σταθμού προς την εν λόγω εταιρεία και ως εκ τούτου, η σειρά “Μετά τη φωτιά” παύεται από το πρόγραμμά του». Το κόψιμο της σειράς δεν φαίνεται να σχετίζεται με την έλευση του “Έρωτα φυγά” αλλά με την εκδίωξη Ποφάντη πριν από περίπου δυο μήνες για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους - σίγουρα όμως λύνει τα χέρια του καναλιού σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της prime time. 

Η σειρά δεν θα επιστρέψει, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 15 Ιανουαρίου μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα, τα γυρίσματα σταμάτησαν και οι συντελεστές που όπως φαίνεται δεν είχαν ιδέα για την όλη κατάσταση, εξέφρασαν ο ένας μετά τον άλλον την οργή, τη θλίψη και την απογοήτευσή τους στα σόσιαλ. Σύμφωνα με  ελλαδικά ΜΜΕ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί με τα επεισόδια που γυρίστηκαν ήδη και τα δεδουλευμένα τους αφού κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά.

Νίκος Γαλανός, Λυδία Κονιόρδου, Άντζελα Γκερέκου, Γιώργος Παρτσαλάκης, Στέλλα Φυρογένη, Μάξιμος Μουμούρης, Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Κρητικός, Στέφανη Χαραλάμπους και Ιφιγένεια Τζόλα φέρονται να έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν στον 4ο κύκλο της “Γης της Ελιάς” που θα κυριαρχεί του χρόνου στις prime time Mega και Alpha Κύπρου, ενώ η σειρά των Κούλλη Νικολάου - Ανδρέα Γεωργίου θα ενισχυθεί με νέα storylines και πρόσωπα. 

Ο “Μονομάχος” επιστρέφει από τη Δευτέρα στην παλιά του ζώνη πριν το δελτίο με το Σίγμα να ελπίζει πως με την αποδυνάμωση του “Έρωτα φυγά” στο Omega (δεν φτάνουν τα εναπομείναντα επεισόδια για καθημερινό) και η απόρριψη του Tipping Point από το κοινό, το τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου θα έχει τώρα καλύτερη τύχη απ’ ότι στην prime time (η οποία θα καταληφθεί πλήρως από το Survivor που ξεκινάει αύριο).

Πρεμιέρα το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα κάνει η νέα κωμική σειρά του ΡΙΚ «Ο Σωτήρης της νέας εποχής» η οποία θα μεταδίδεται Σαββατοκύριακο πριν από το κεντρικό δελτίο. Το σενάριο υπογράφει ο Κύπρος Κυπριανού τη σκηνοθεσία ο διευθυντής τηλεόρασης του ΡΙΚ Έλμος Νεοκλέους και πρωταγωνιστούν οι Σώτος Σταυράκης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Μελίνα Κουτσόφτα και Κωνσταντίνος Τσιολής. Η αρχική συμφωνία είναι για 15 επεισόδια όμως όπως γράφει το Cappuccino πολύ πιθανό να επεκταθεί ώστε να καλύψει τη ζώνη μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

 

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS