ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Η ώρα της Famagusta  

Μαρίνος Νομικός

Μπορεί να την εξόρισαν στο Σαββατοκύριακο και να την πολεμούν εσωτερικά όμως η Χρύσω Λέφου, ως εξαιρετική σεφ, ξέρει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο. Το Γευστικό Ταξίδι είναι από τα ελάχιστα προγράμματα του ΡΙΚ που σημειώνει σταθερά διψήφια νούμερα και με τη Χρύσω να έχει χτίσει μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο και φανατικό κοινό. Και αυτό κάποιοι δεν μπορούν εχμ.. να το χωνέψουν.

Εν μέσω διθυράμβων αλλά και επικριτικών σχολίων για το θέμα της κάνει πρεμιέρα αύριο Κυριακή στις 21.00 στον Alpha Κύπρου η πολυσυζητημένη πριν καν προβληθεί Famagusta των Κούλλη Νικολάου, Ανδρέα Γεωργίου και Βάνας Δημητρίου με θέμα τον αντίκτυπο της εισβολής σε μια εύπορη οικογένεια προσφύγων από την Αμμόχωστο μισό αιώνα μετά. Θα προηγηθεί η σημερινή avant premiere στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας που πρόσθεσε και μια “glamorous πρεμιέρα” στο παλμαρέ του.

Τους “Προδότες” θέλει να επαναφέρει ο ΑΝΤ1 με τους ιθύνοντες να το σκέφτονται για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο του παρουσιαστή. Η μία άποψη λέει πως δεν του ταίριαζε το concept, η άλλη πως μετά την επιτυχία του “Γιατρού” έχουν ανέβει οι μετοχές του και ίσως έτσι επωφεληθεί το ριάλιτι (που δεν ταρακούνησε ακριβώς και το τηλεοπτικό σκηνικό το καλοκαίρι). Και μια τρίτη σχολή σκέψης θέλει τη Βίκυ Καγιά τώρα που τελείωσε από το Shopping Star και μπορεί να πάρει τη δουλειά.

Το Secret Song άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τα μόλις δύο επεισόδια που παίχτηκαν και ο Alpha άναψε ήδη το πράσινο φως για άλλα 6 με 8 επεισόδια που θα βγουν στον αέρα στα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με το Fay’s Time έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν με τις προσωπικές του ιστορίες ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση και ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Για άλλα δύο χρόνια εξασφάλισε το Star τα δικαιώματα του Greece’s Next Top Model με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου (η οποία συνεργάζεται ήδη με το κανάλι στο Shopping Star) να είναι και η επικρατέστερη για τη παρουσίαση.

Στις 26 Ιανουαρίου ξεκινούν τα νέα γυρίσματα του ανανεωμένου My Style Rocks που εδώ προβάλλεται από το Sigma. Εκτός από την παλιά μας γνώριμη από δουλειές της στο νησί Έβελυν Καζαντζόγλου που παίρνει τη θέση της Σοφίας Χατζηπαντελή προστίθεται και ο Λάκης Γαβαλάς στην κριτική επιτροπή από την οποία αποχωρεί ο Δημήτρης Σκουλός.

Το ΡΙΚ έσκασε 375.000 από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών για να εξασφαλίσει μια την “Ηλέκτρα” που οι τελευταίοι απολάμβαναν... δωρεάν μέσα από την ΕΡΤ World και μόλις το επισήμανε αυτό το Cappuccino ζήτησαν από την ελληνική δημόσια τηλεόραση να την αφαιρέσει κακήν κακώς από το δορυφορικό της πρόγραμμα. Η σειρά εποχής εντάχθηκε αμέσως στο πρόγραμμα του ΡΙΚ1 και θα προβάλλεται από βδομάδα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το περιοδικό, από τον φόβο μήπως και χάσει από πελάτη το ΡΙΚ η ΕΡΤ έκοψε από το δορυφορικό και τις σειρές “Κάνε ότι κοιμάσαι”, “Παραλία” για τις οποίες επίσης ενδιαφέρεται το ημικρατικό μας (και οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στο ERTFLIX).

Λύθηκε το ζήτημα του “Έρωτα φυγά” που θα προβάλλεται κανονικά από το Omega μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού ο ΑΝΤ1 Ελλάδας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και για για τον Κυπραίο ξάδελφο.

Σε συζητήσεις με το Open για δικές του εκπομπές βρίσκονται ο Φάνης Λαμπρόπουλος και η Μαρία Ηλιάκη. Ο πρώτος για σατιρική, η δεύτερη για εκπομπή μόδας.

Ανανεώθηκε για μια ακόμα χρονιά στο Star (εδώ Omega) ο “Τροχός της Τύχης”.

 

 

 

 

 

READ MORE

LATEST NEWS