ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: Κυπριακή μυθοπλασία ώρα μηδέν

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Όπως ήταν αναμενόμενο η Famagusta σάρωσε σε Ελλάδα και Κύπρο επιβεβαιώνοντας το ρητό που λέει πως δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα παρά μόνο δημοσιότητα. Στην Κύπρο είδαν την πρεμιέρα κοντά στους 170.000 τηλεθεατές, νούμερο που παραπέμπει σε Μουντιάλ, τελικό Champions League ή Eurovision με την Κύπρο φαβορί. Είμαι σίγουρος πως κάπου ψηλά στα γραφεία του Mega κάποιοι θα χτυπιούνται που δεν έκαναν τη σειρά καθημερινή. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις...

Σκούρα τα πράγματα για την κυπριακή μυθοπλασία και την επόμενη σεζόν εκτιμά το Cappuccino, καθώς στα σχέδια επί χάρτου των καναλιών δεν υπάρχει η πρόθεση για εγχώριες σειρές τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. Με εξαίρεση τις 2-3 παραγωγές που είναι υποχρεωμένο να μεταδίδει το ΡΙΚ (αν κι αυτό ακόμα σταμάτησε το κυπριακό “Στα όρια” για να εξασφαλίσει την “Ηλέκτρα” της ΕΡΤ) στα ιδιωτικά κανάλια του χρόνου θα υπάρχει πιθανότατα μόνο μία κυπριακή σειρά, το Mustang του Φώτη Γεωργίδη στον Alpha. Ο ΑΝΤ1 είναι επιφυλακτικός έως αρνητικός μετά τα απανωτά λουκέτα, στο Omega βλέπουν πιλότους χωρίς ποτέ να αγοράζουν και το Sigma δεν αντέχει οικονομικά ούτε στουντιακή εκπομπή πόσο μάλλον μια δαπανηρή σειρά μυθοπλασίας που μπορεί μάλιστα να αποτύχει. Να’ ναι καλά τα ελληνικά προγράμματα...

Όσο για το ΡΙΚ, όπως γράφει το Cappuccino, η αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο ίσως ταράξει τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το προηγούμενο για την ερχόμενη σεζόν. Ο “Σωτήρης της νέας εποχής” (που μοιάζει να βγήκε από πολύ παλαιότερη) ίσως συνεχίσει και του χρόνου στα Σαββατοκύριακα, η «Τρικυμία» έχει πολλές πιθανότητες να εξακολουθήσει να μαίνεται στο καθημερινό πρόγραμμα και την επόμενη σεζόν, όπως και το “Περικλής τζαι Εριέττα” ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του «Ειρήνη πάσι» το οποίο ενδεχομένως να κατεβάσει ρολά μετά από τρία χρόνια.

Η “Ηλέκτρα” πάντως αποδείχθηκε όντως... τραγωδία στα νούμερα, καταγράφοντας σταθερά μονοψήφια, κάτι βέβαια που συνάδει με τις γενικότερες επιδόσεις του ΡΙΚ.

Δεύτερες σκέψεις κάνει το Mega σχετικά με την απόφαση να σπάσει ο δεύτερος κύκλος του Maestro σε δύο μέρη με το πρώτο να ξεκινήσει κοντά στο Πάσχα και τα υπόλοιπα επεισόδια να προβληθούν το φθινόπωρο. Τώρα σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει κατευθείαν από Σεπτέμβρη με το σκεπτικό να ενδυναμωθεί το πρώτο μισό της σεζόν.

Με τηλεπαιχνίδι επιστρέφει η Αννίτα Πάνια στο Open (κι εδώ στο Omega). Θα μεταδίδεται και τις επτά μέρες της εβδομάδας, τις καθημερινές ζωντανό και μαγνητοσκοπημένο τα Σαββατοκύριακα.

Παρελθόν από το My Style Rocks η Κατερίνα Καραβάτου και όπως όλα δείχνουν τη θέση της στην παρουσίαση αναλαμβάνει και πάλι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που επιστρέφει στο ριάλιτι μόδας του ΣΚΑΪ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Στέλιος Κουδουνάρης (ο μοναδικός από την αρχική σύνθεση) ο Λάκης Γαβαλάς και η Έβελυν Καζαντζόγλου.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με το Mega βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς με το κανάλι να του έχει δώσει το ελεύθερο να προτείνει ό,τι θέλει εκείνος. Ο δημοφιλής παρουσιαστής προσανατολίζεται σε ένα late night show δύο φορές την εβδομάδα με καλεσμένους, μουσική και χιούμορ, κάτι σαν “Καλό βραδάκι” δηλαδή αλλά χωρίς το καθημερινό άγχος.

Η καθημερινή μετάδοση του MasterChef φέρνει τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα του Omega που μεταφέρει τις κωμικές σειρές «Στα σύνορα» και «Η δική μας οικογένεια» που έπαιζαν τις καθημερινές στη ζώνη του Σαββατοκύριακου. Εκεί θα μεταδίδεται και ο νέος κύκλος του IQ 160 που αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS