ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Το ΡΙΚ της νέας(;) εποχής  

Μαρίνος Νομικός

Τις παλιές καλές(;) εποχές που οι διευθυντές προγράμματος υπέγραφαν και τις πιο επιτυχημένες σειρές των (ιδιωτικών) καναλιών τους, θυμήθηκε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση ο τμηματάρχης τηλεόρασης του ΡΙΚ Έλμος Νεοκλέους ο οποίος ανακοίνωσε μέσω Facebook τη νέα κωμική σειρά που ετοιμάζει για λογαριασμό του ημικρατικού καναλιού με τίτλο «Σωτήρης της νέας εποχής».  Σύμφωνα με πληροφορίες του Cappuccino το ΡΙΚ θα ετοιμάσει τη σειρά με τον προϋπολογισμό του 2022, χωρίς ωστόσο να την έχει προγραμματίσει και μάλλον θα την κρατήσει κάβα σε περίπτωση που κοπεί κάποια από τις υπάρχουσες παραγωγές. Στη σειρά που γράφει ο Κύπρος Κυπριανού πρωταγωνιστούν οι Σώτος Σταυράκης, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Κυπριανού, Κωνσταντίνος Τσιολής και Μελίνα Κουτσόφτα, ενώ τα σκηνικά είναι του εξπέρ Λάκη Γενεθλή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το TV Μανία το ΡΙΚ ετοιμάζει και δεύτερη σειρά για το β’ μισό της σεζόν, μία δραματική με θέμα την εισβολή για τα 50χρονα του Αττίλα σε επιμέλεια της Κόριννας Αβρααμίδου ενώ για πρώτη φορά φέτος έκλεισε συμφωνίες για τα προγράμματά του μέχρι τον Δεκέμβρη και όχι για φουλ σεζόν (όπως ξέρετε κάνουν τα περισσότερα κανάλια που δεν θέλουν να ξεμείνουν με φλόπες μέχρι τον Ιούνιο), συνεπώς κάποια ίσως καταλήξουν στον πάγκο του χασάπη αν κι ακόμα η νέα διεύθυνση δεν μας έχει πείσει για την ορθότητα των κριτηρίων της.

Την αστυνομική σειρά μυστηρίου «Σκαραβαίος» ετοιμάζει ο Alpha Ελλάδας για το δεύτερο μισό της σεζόν. Στη νέα αυτή παραγωγή που θα διαδεχθεί τον “Γιατρό” (ο οποίος τελειώνει τον Δεκέμβριο) πρωταγωνιστεί ο  «Χαράλαμπος» του Maestro Γιάννης Τσορτέκης ενώ θα συμμετέχουν ακόμη η Νικολέτα Καρρά, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Ράνια Οικονομίδη.

Κι άλλοι τραγουδιστές σε ρόλο παρουσιαστή. Μετά τον Σάκη Ρουβά και τη Δέσποινα Βανδή, πρόταση για παρουσίαση εκπομπών έχουν δεχθεί η Έλενα Παπαρίζου και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Η πρώτη αφορά μουσική εκπομπή η οποία θα συνδυάζει παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική και ενδεχομένως να περιλαμβάνει και ταξίδια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και αναμένεται να βγει στον αέρα το επόμενο φθινόπωρο. Ο Μαζωνάκης φέρεται ότι είπε το «ναι» στο Mega προκειμένου να παρουσιάσει ένα late night show, το οποίο θα γυρίζεται κάθε εβδομάδα και σε διαφορετική τοποθεσία. 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ελλαδικά κανάλια σε ότι αφορά τις παραγωγές τους εξαιτίας του προβλήματος με την χρηματοδότησή τους από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα κανάλια δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜΕ, κάτι που φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων αφού έχουν ήδη ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα για τις σειρές που προβάλλονται ήδη και για τις οποίες ακόμα δεν έλαβαν τη σχετική επιδότηση που φτάνει το 40% του κόστους (και μιλάμε για μεγαθήρια εκατομμυρίων όπως η “Μάγισσα”).  Μάλιστα, οι σειρές που ήταν προγραμματισμένες να βγουν στο β’ μισό της σεζόν, τώρα βρίσκονται στον αέρα και σε πλαίσια επανασχεδιασμού, μαζί και με άλλα πρότζεκτ που όπως όλα δείχνουν “παγώνουν”. Η Κύπρος πάντως ας ετοιμάζεται γιατί αν πάνε πάλι σε λουκέτο στην Ελλάδα ίσως καταφύγουν πάλι εδώ για φθηνές, καθημερινές σειρές σαν να έχουμε 2012.

Την All Star εκδοχή του Just the Two of Us μελετά ο Νίκος Κοκλώνης για τον νέο κύκλο του talent show που αναμένεται τον Φεβρουάριο στον Alpha. Από τη στιγμή που το show μετράει ήδη πέντε κύκλους έχουν μαζευτεί αρκετά ταλέντα ώστε τα μεγαλύτερα απ’ αυτά να πλαισιώσουν το All Star J2US. Η κριτική επιτροπή κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει η ίδια (Βίκυ Σταυροπούλου, Δέσποινα Βανδή, Σταμάτης Φασουλής και Καίτη Γαρμπή) χωρίς να αποκλείονται guests από προηγούμενους κύκλους.

Ο Alpha με την Κάτια Σάββα κατάφερε να είναι στο παιχνίδι των μεσημβρινών εκπομπών και πλέον τη φετινή σεζόν απειλεί ανοιχτά την πρωτιά του Νικήτα Κυριάκου, όπως γράφει το σημερινό Cappuccino του “Πολίτη”. Σύμφωνα με το περιοδικό “η επιμονή της μεσημβρινής ζώνης του Alpha να προσεγγίζουν διαφορετικά τα θέματα, να κάνουν πάνελ συζητήσεων με θέματα που δεν είναι στην άμεση επικαιρότητα, αλλά και να στρέφονται στο ρεπορτάζ, φαίνεται πως τελικά τους βγήκε σε καλό αφού το κοινό κατάλαβε πως πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή στα μεσημέρια με συνέπεια να δίνει αρκετές μέρες την πρωτιά στην Κάτια Σάββα, η οποία απειλεί ανοιχτά τον Νικήτα Κυριάκου και την εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αν δεν βγει το First Dates στο β’ μισό της σεζόν γιατί η prime time του Star καταληφθεί από το MasterChef και τις σειρές ΙQ 160 και «Στα σύνορα» η Ζενεβιέβ Μαζαρί ίσως μετακινηθεί στον ΣΚΑΙ απ’ όπου δέχθηκε πρόταση να αντικαταστήσει τη Σοφία Χατζηπαντελή στην κριτική επιτροπή του My Style Rocks.

Την Ιωάννα Μαλέσκου διεκδικούν τόσο το Your Face Sounds Familiar του ΑΝΤ1 (για παίκτρια) όσο και η Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη που θέλει να την εντάξει στο δυναμικό του, με τη δεύτερη πρόταση να κερδίζει περισσότερο έδαφος.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS