ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Μάγισσα, Πανθέοι και ανανεωμένη «Μουρμούρα»

Μαρίνος Νομικός

Σε περίπτωση που σας έχει φάει η αγωνία, η EBU ανακοίνωσε πως η Eurovision του 2024 θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας (η οποία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για 7η φορά) στις 7 7 (Α’ Ημιτελικός), 9 (Β’ Ημιτελικός) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός).

Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης “Μάγισσας” είναι στον αέρα και ήδη συγκεντρώνει αρκετό buzz και διθυραμβικά σχόλια στο διαδίκτυο κυρίως για τα υψηλά στάνταρ παραγωγής, τα σκηνικά, τη φωτογραφία και την εξαιρετική αναπαράσταση της εποχής. Το τρέιλερ ανέβηκε χθες, 7 Ιουλίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το τέλος της σειράς “Άγριες μέλισσες” , επίσης δημιούργημα της Μελίνα Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη που γράφουν και τη “Μάγισσα”.

Η Αιμιλία Υψηλάντη προστέθηκε στο καστ της σειράς Famagusta μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Ανδρέα Γεωργίου, Γιώργο Ζένιο, Γρηγόρη Βαλτινό και Χρήστο Λούλη. Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου θα υποδυθεί τη μητέρα του τελευταίου.

Οι «Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, που του χάρισε  το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959, μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά από την ΕΡΤ την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η σειρά «Οι Πανθέοι» έρχεται στον ΣΚΑΪ και το Sigma σε μια σειρά που θα αποτελέσει σίγουρα το δυνατό χαρτί των καναλιών την ερχόμενη σεζόν.

Η πλοκή όπως αναγράφεται στο δελτίο τύπου του ΣΚΑΪ: «Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;  Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο. Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώσουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες».

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Κάτια Δανδουλάκη (η μοναδική από το original καστ όπου υποδυόταν τη Μάρμω, τώρα τη Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία) κ.α. Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο Κώστας Μπερικόπουλος που είδαμε φέτος στο “Αυτή η νύχτα μένει” προστέθηκε στο καστ του β’ κύκλου του Maestro.

Ως γνωστόν το “Πιο Μεγάλο Παζάρι” θα αντικαταστήσει το Deal του Alpha από τη νέα σεζόν και το κανάλι βρίσκεται σε αναζήτηση παρουσιαστή αφού ο Χρήστος Φερεντίνος έκλεισε με τον “Μονομάχο”. Επικρατέστερος μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης. Πάντως ο Alpha διατηρεί τα δικαιώματα του Deal «για παν ενδεχόμενο». Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα κληθείς να καλύψεις κάποιο κενό εν μέσω της σεζόν...

Με ριζικές αλλαγές στο καστ θα επιστρέψει τη νέα σεζόν η σειρά “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” το φθινόπωρο στον Alpha. Την απόφασή τους να ολοκληρώσουν φέτος τη συμμετοχή τους στη δημοφιλή σειρά έχουν ήδη ανακοινώσει o Σπύρος Χατζηαγγελάκης, η Μαρία Χάνου, η Ελένη Κοκκίδου και η Κλέλια Ρένεση. Όπως έγινε γνωστό ο ρόλος της «Βουλίτσας» (Ελένη Κοκκίδου) θα ολοκληρωθεί με τον θάνατο του χαρακτήρα, με τη Μαρία Κατσανδρή να είναι από την επόμενη σεζόν η νέα γυναίκα στη ζωή του Μηνά (Αντώνης Αντωνίου).

Στην 11η χρονιά της “Μουρμούρας” δεν θα βρίσκεται ούτε η Κλέλια Ρένεση καθώς η Καίτη χωρίζει τον Ηλία (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) ο οποίος επιστρέφει στο χωριό του, για να ζήσει με τη μητέρα του (η Ελένη Γερασιμίδου σε μόνιμο ρόλο από τη νέα σεζόν).  Ένα ακόμη ζευγάρι που φεύγει είναι ο Άγγελος και η Βέλη που αποφασίζουν να αφήσουν την πρωτεύουσα και να ζήσουν ήρεμα κι ευτυχισμένα σε ένα μακρινό νησί.  Οι Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Μαρία Χάνου δεν θα βρίσκονται του χρόνου στη «Μουρμούρα» και τη θέση τους θα πάρουν ο Στάθης Κόικας και η Εριέττα Μανούρη ως το νέο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των πρώτων.

Ξανά στο τραπέζι το σενάριο συνύπαρξης Άννας Βίσση - Δέσποινας Βανδή στην κριτική επιτροπή του επερχόμενου reboot του Fame Story στο Star με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη. Αν και αρχικά φαινόταν αδύνατη η συμμετοχή της Βανδή λόγω περιοδείας στο εξωτερικό, τελικά το θέμα με τις ημερομηνίες διευθετήθηκε και η τραγουδίστρια θα μπορεί να συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση στο project. Τώρα μένει να πειστεί και η Βίσση, την συνύπαρξη των δύο στο ίδιο show είναι κάτι που κυνηγάει χρόνια τώρα ο Κοκλώνης, καθώς η τελευταία της συμμετοχή σε talent show (στο προηγούμενο, αποτυχημένο, reboot του FS με τίτλο Star Academy) της άφησε μια πικρή γεύση.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS