ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Ο ΑΝΤ1 καταφεύγει σε Μάγισσα

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Το δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν έρχεται από την Ελλάδα και φέρει τον τίτλο “Η Μάγισσα”. Πρόκειται για δραματική σειρά εποχής 60 επεισοδίων από το συγγραφικό δίδυμο των “Άγριων μελισσών” Μελίνα Τσαμπάνη - Πέτρος Καλκόβαλης και σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου με την πλοκή να μας μεταφέρει στη Μάνη του 1818, λίγο πριν οι σκλαβωμένοι Έλληνες επαναστατήσουν απέναντι στον τουρκικό ζυγό, όπου δύο οικογένειες, που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και ύστερα από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι.

Η σειρά θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα και ο ΑΝΤ1 Κύπρου ευελπιστεί ότι το ελκυστικό θέμα, τα υψηλά στάνταρ παραγωγής και το εκλεπτυσμένο καστ (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Έλλη Τρίγγου, Αναστάση Ροϊλό, Γιώργο Γάλλο, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκο Ψαρρά, Κατερίνα Λέχου και Τάσο Νούσια) θα καταστήσουν τη σειρά επιτυχία ώστε να ρεφάρουν για τη φετινή καταστροφική πορεία στην prime time.

Γεγονός είναι πως οι παραγωγοί στοχεύουν και στο διεθνές κοινό καθώς το υψηλό κόστος (€10 εκατ. η ακριβότερη ελληνική παραγωγή μέχρι τώρα) επιβάλλει την πώληση της σειράς σε κανάλια και πλατφόρμες του εξωτερικού. Το Variety πάντως έκανε ένα αρκετά ελκυστικό αφιέρωμα στη “Μάγισσα” αλλά και στην έκρηξη της ελληνικής μυθοπλασίας γενικότερα με αναφορές στο Maestro (φυσικά) και το “Έτερος Εγώ”.

Θυμάστε κάτι εορταστικά specials που προβάλλονταν το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα αλλά και της Δευτέρας του Πάσχα; Εορταστικά show ή special επεισόδια σειρών και εκπομπών, κάτι τέλος πάντων με χορούς, τραγούδια, τραπεζώματα, αυγά και μπόλικους ανθυποσελέμπριτις. Ή ακόμα και πασχαλινές τηλεταινίες ή μίνι σειρές κυπριακής παραγωγής, τύπου “Λύτρωση” και “Αγαπημένη Χαριτίνη”; Πάνε αυτά τελείωσαν εδώ και καιρό. Κοστίζουν σε κόπο και χρήμα (κυρίως το τελευταίο που μετά βίας φτάνει για τα βασικά) και χωρίς να εγγυώνται τηλεθέαση ή έστω ότι θα βγάλουν τα λεφτά τους.

Τώρα μόνο κάτι χιλιοπαιγμένες θρησκευτικές σειρές και ταινίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και μπαγιάτικα εορταστικά από σκυλάδικα ή παμπάλαια τηλεγλεντοκοπάδικα για το Πάσχα. Η φετινή prime time της Κυριακής του Πάσχα θύμιζε Μεγάλη Παρασκευή. Δύο μόλις σειρές με νέο επεισόδιο (Γη της Ελιάς, IQ 160) και οι υπόλοιποι ταινίες κάτω του μετρίου. Και όλα έγραψαν από μικρά διψήφια μέχρι τραγικά μονοψήφια. Τι να παίξεις άλλωστε μπροστά από τους ημιλιπόθυμους στον καναπέ από το πολύ φαϊ Κυπραίους και να εκτιμηθεί κιόλας;

Η συνεργασία ΣΚΑΪ - Ατζούν Ιλιτζαλί θα συνεχιστεί και του χρόνου - και κατ’ επέκταση και με το Sigma εκτός απροόπτου- με τον δαιμόνιο Τούρκο μεγαλοπαραγωγό να έχει έτοιμο το επόμενο σχέδιο. Πρόκειται για το γνωστό βρετανικό format I’m a Celebrity… Get Me Out of Here! όπου τριτοκλασάτα σελέμπριτις στέλνονται εξορία σε κάποιο ερημικό εξωτικό μέρος και καλούνται να επιβιώσουν. Θυμίζει αρκετά το Survivor αλλά στο πιο trashy. Και πολύ φθηνότερο ως παραγωγή η οποία θα λάβει χώρα στις γνώριμες εγκαταστάσεις της Acun Medya στον Άγιο Δομίνικο. Την παρουσίαση του ριάλιτι -που προορίζεται για το φθινόπωρο- θα αναλάβει πιθανότατα ο Γιώργος Λιανός που έδειξε ότι μπορεί να χειριστεί άψογα το συγκεκριμένο είδος.

Ζόρικα τα πράγματα για τα πάλαι ποτέ κραταιά talent shows που δείχνουν να μην διανύουν τις καλύτερες μέρες τους. Το Survivor στην Ελλάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα γι’ αυτό και οι ΣΚΑΪ-Ατζούν θα πάνε με άλλο φορμάτ του χρόνου (βλ. παραπάνω) ενώ έγινε ήδη γνωστό πως The Voice και GNTM θα κάνουν ένα διάλειμμα και δεν θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Ερωτηματικό παραμένει το Masterchef το οποίο επίσης δεν απέδωσε φέτος τα αναμενόμενα αλλά στο Star σκέφτονται πως εάν φύγουν τα προαναφερθέντα από τη μέση ίσως να υπάρχει χώρος για μια ακόμα σεζόν του μαγειριάλιτι.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS