ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Κυπριακέ λαέ, γνώριμο το πρόσωπο που βλέπεις

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Με έντονο κυπριακό χρώμα η επόμενη τηλεοπτική σεζόν στην Ελλάδα καθώς η νέα δραματική σειρά Famagusta του Mega κέντρισε ήδη το ενδιαφέρον, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Τη σειρά 24 επεισοδίων υπογράφει η τριπλέτα των μεγάλων επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου (παραγωγή/σκηνοθεσία) και Βάνα Δημητρίου (σενάριο) και είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο -τι άλλο;- μια ιστορία αγάπης. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Στη σειρά που θα μεταδοθεί μέσα στο 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή, πρωταγωνιστούν εκτός από τον Βαλτινό και οι Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος κ.ά. Συμβολή στο σενάριο με ιστορική έρευνα και καταγραφή αληθινών ιστοριών της εισβολής θα έχει ο Δημήτρης Τοκαρής.

Η επιτυχία της “αστυκωμικής” σειράς IQ 160 φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη και στον ΑΝΤ1 Κύπρου που έβγαλε από το συρτάρι την επίσης αστυνομική κωμωδία “Εκτός υπηρεσίας” του ελληνικού αδελφού. Η νέα σειρά 20 επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 22.15 και θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα. Η πλοκή μας μεταφέρει σε ένα μικρό νησί με μηδενική εγκληματικότητα και τριμελές αστυνομικό τμήμα που απειλείται να κλείσει λόγω αδράνειας. Προκειμένου να το κρατήσουν ανοιχτό οι τρεις αστυνομικοί σκαρφίζονται τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν οι ίδιοι... εγκληματικότητα με συνέπεια να ξυπνήσουν την αιώνια αλλά ανενεργή κόντρα ανάμεσα στους δύο οικισμούς του νησιού.

Ο ΑΝΤ1 έχει κι άλλα χαρτιά που δεν έπαιξε ακόμα όπως οι παραγωγές του συνδρομητικού ΑΝΤ1+ που άρχισαν να μεταδίδονται από τον ελεύθερο ΑΝΤ1 Ελλάδας. Αυτές είναι η δραματική “Σέρρες” του Γιώργου Καπουτζίδη, το αστυνομικό θρίλερ “Η Γέφυρα” που αποτελεί ελληνο-τουρκική εκδοχή του σκανδιναβικού format “Bron” γύρω από έναν serial killer που σκοτώνει κι απ’ τις δυο πλευρές μιας συνοριακής γραμμής και το επίσης αστυνομικό/ψυχολογικό θρίλερ “Σώσε με” (από το βιβλίο του Δημήτρη Σίμου) όπου το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου θα ενώσει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών. Ο ΑΝΤ1 Κύπρου δεν έχει δώσει ακόμα ημερομηνίες για τις πρεμιέρες, αν δεν τις βγάλει μέσα στον επόμενο μήνα, πιθανόν να τις κρατήσει για το φθινόπωρο.

Μένουμε στον ΑΝΤ1 καθώς το θαύμα που ανέμενε για να δει λίγη χαρά στην prime time φαίνεται πως συνέβη - και μάλιστα κυριολεκτικά με θρησκευτική συνδρομή. Το φιλόδοξο φιλμ Man of God με τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο... ευλόγησε τα μηχανάκια της Nielsen τη Μεγάλη Δευτέρα με 20,3% γενικό και 21,8% δυναμικό, τα υψηλότερα που έχει δει το κανάλι στην prime time εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όμως και το στανταράκι Jesus of Nazareth σημείωσε θεϊκές επιδόσεις, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, με 16,7% γενικό και 21,3% δυναμικό στην πρεμιέρα την Μεγάλη Τετάρτη. Αν λυπηθεί κάποιος που θα περάσει το Πάσχα αυτός θα είναι σίγουρα ο ΑΝΤ1.

Φαίνεται πως ο Γιόρτσιος καταράστηκε το ΡΙΚ που δεν μπορεί να σταυρώσει ψυχαγωγία της προκοπής στην απογευματινή ζώνη (κάτι παρόμοιο έπαθε και το Sigma μετά τον εξοστρακισμό της Ελίτας). Όπως γράφει το Cappuccino το “Όλα στον αέρα” πάει μάλλον για κόψιμο λόγω έλλειψης τηλεθεατών και στη θέση του το ημικρατικό μας θέλει μια ενημερωτική/καταγγελτική εκπομπή τύπου “Έχεις μέσον” γιατί οι καλές ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ παρά μόνο ανακυκλώνονται στον αιώνα τον άπαντα.

Μιλώντας για τον Γιόρτσιο, πότε είναι η εκδίκαση της αγωγής του εναντίον του ΡΙΚ για παράνομο και καταχρηστικό τερματισμό της συνεργασίας τους κι ενώ είχε ήδη συμπληρώσει -όπως ισχυρίζεται η πλευρά του- το μαγικό 30μηνο; Γιατί ακούγεται πολύ έντονα πως το ΡΙΚ γνωρίζει ότι δεν έχει υπόθεση και ότι ο παρουσιαστής έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει θριαμβευτής στον τόπο του μαρτυρίου. Αν θέλει να μείνει βέβαια γιατί υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές...

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS