ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Τι τραβάει κι αυτός ο Έρμος ο Νεοκλέους

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Χθες βράδυ είχαμε το τελευταίο debate των ιδιωτικών καναλιών (το ΡΙΚ ως γνωστόν είναι άλλης κλάσης και δεν ανακατεύεται με την πλέμπα) αλλά μάλλον δεν το προσέξατε αν κρίνω απ’ το γεγονός ότι πήγε άπατο. Μέχρι και η “Τρικυμία” του ΡΙΚ έγραψε περισσότερο κι αυτή υποτίθεται πως τη βλέπουν πέντε νοματαίοι. Από την άλλη πόσα debate ρε παιδιά να αντέξει και ο άμοιρος ο τηλεθεατής, ειδικά με τους τρεις “μεγάλους”; Πόσες φορές να ακούσει τα ίδια κενά συνθήματα, τις ίδιες “προσωπικές” ιστορίες, τα ίδια κρίντζι χωρατά και τις ίδιες ανούσιες τοποθετήσεις για θέματα στα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί μέχρι θανάτου;

Και το ερώτημα παραμένει: Κατανοώ ότι τα debates είναι win-win για υποψήφιους (που διαφημίζονται τζάμπα) και κανάλια (που γεμίζουν δωρεάν πολύτιμες ώρες προγράμματος) αλλά υπάρχει έστω και μία ψυχή εκεί έξω που άλλαξε γνώμη ή αποφάσισε ποιον θα ψηφίσει βλέποντας αυτά τα κακοστημένα και θανάσιμα ανιαρά ριάλιτι;

Το ότι το ΡΙΚ διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του δεν χρειάζεστε τη Nielsen να σας το πει, αρκεί να συντονιστείτε μια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μαζί του (και να αντέξετε για πάνω από 10 λεπτά). Ούτε το ότι αυτή η χειρότερη περίοδος ακολούθησε, εντελώς ειρωνικά, μία από τις καλύτερες (επί της βραχύβιας διεύθυνσης Μαραθεύτη) τόσο από άποψη τηλεθέασης όσο και περιεχομένου. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, ο Ανδρέας Κημήτρη είναι μία απ’ αυτές, όμως η αλήθεια είναι πως αν εξαιρέσεις κάτι ξεχασμένους ηλικιωμένους και τα κομματόσκυλα (που πρακτικά είναι η δουλειά τους) η συντριπτική πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού (όσο έχει απομείνει) έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στην κρατική τηλεόραση.

Βασικά το ΡΙΚ είναι τόσο χάλια αυτή τη σεζόν που κανονικά ο νέος διευθυντής του θα έπρεπε να λέγεται Έρμος Νεοκλέους. Όπως λέμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου διευθυντή τηλεόρασης του ΡΙΚ έρχονται με τη μορφή αλλαγών στο πρόγραμμα. Βέβαια για να αντιληφθεί κάποιος αυτές τις αλλαγές πρέπει να έχει τουλάχιστον υπόψη του το υπάρχον πρόγραμμα και εκεί δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα. Γι’ αυτό είπαμε να βοηθήσουμε λίγο στην αποκρυπτογράφηση.

Για αρχή γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του κεντρικού δελτίου που για κάποιο λόγο παραμένει ακόμα η ατμομηχανή του ημικρατικού (και ο κύριος φορέας της κυβερνητικής και κομματικής προπαγάνδας ενημέρωσης). Κι επειδή πάει μεν καλά, πάντα σε σχέση με τη γενική τηλεθέαση του ΡΙΚ, αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα, το αναιμικό τηλεπαιχνίδι “Ποιος ρωτά;” μεταφέρεται από τις 19.30 στις 18.30 σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από το γενναιόδωρο lead in που προσφέρει το σύντομο δελτίο των 18.00. Στη θέση του η νέα διεύθυνση μεταφέρει δύο προγράμματα του Σαββατοκύριακου: τη σειρά “Ειρήνη πάσι” και το “Κυπριώτικο σκετς” που, η αλήθεια είναι, παραέγραφαν καλά για να εξοριστούν στη νεκρή ζώνη του Σαββατοκύριακου Η πρώτη θα μεταδίδεται Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30 και το “Σκετς” Τετάρτη και Πέμπτη την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να δώσουν ένα καλύτερο lead in στο δελτίο. Η Παρασκευή θα καλύπτεται από την επανάληψη του “Καφενείου”, όχι του κλασικού αλλά της κάκιστης αναβίωσης του 2014-15 που γυρίστηκε στη... γωνιά ενός μπαρ (πρέπει να δείτε για να το πιστέψετε) από τον εχμ.. Έλμο Νεοκλέους και με πρωταγωνιστή το νυν μέλος του ΔΣ του ΡΙΚ Κώστα Βήχα (στο Ίδρυμα δεν είναι μεγάλοι φαν του τακτ).

Στην απογευματινή ζώνη το “Γευστικό ταξίδι” της Χρύσω Λέφου.... ταξιδεύει προς τις 15.30 (η παλιά ώρα των “Χρυσών Συνταγών” που σημαίνει ότι έτσι τρώει (pun intended) μισή ώρα από το απογευματινάδικο “Όλα στον αέρα” που πλέον θα διαρκεί μία ώρα (16.00 - 17.00) δηλαδή μία ώρα περισσότερο απ’ όσο αντέχεται.

 

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS