ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: Το ΡΙΚ ταιριάζει στην «Ηλέκτρα»

Μαρίνος Νομικός

Είναι επίσημο

Είναι επίσημο. Το ΡΙΚ εξασφάλισε τη σειρά της ΕΡΤ “Ηλέκτρα” μετά από υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως γράφει το Cappuccino η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση στο ΡΙΚ των δικαιωμάτων μετάδοσης 150 επεισοδίων της σειράς εποχής, έναντι του συνολικού ποσού των 375.000 ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το κόστος κάθε επεισοδίου θα φτάνει τα 2.500 ευρώ που είναι το μισό ποσό από αυτά που δίνει το ΡΙΚ σε εταιρείες παραγωγής για να έχει δικές του σειρές. Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η σειρά προβάλλεται από την ΕΡΤ World που μετέδωσε ήδη 70 επεισόδια κάτι που τεχνικά καθιστά την προβολή από το ΡΙΚ επανάληψη.

Ένα ένα κλείνει τα αστέρια του ο ΑΝΤ1 Ελλάδας για να μην του φύγουν. Έτσι μετά τη Ζέτα Μακρυπούλια που ανανέωσε από πέρσι, το κανάλι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με Γρηγόρη Αρναούτογλου και Γιώργο Λιάγκα τα συμβόλαια των οποίων λήγουν φέτος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι δύο παρουσιαστές αναμένεται να ανανεώσουν με τον ΑΝΤ1 και μάλιστα με τους ίδιους όρους.

Ο δεύτερος κύκλος των «Σερρών» εμποδίζει τον Γιώργο Καπουτζίδη από το να επιστρέψει στον σχολιασμό του τελικού της Eurovision. Αν και η ΕΡΤ τον θέλει διακαώς ο γνωστός ηθοποιός και δημιουργός επιλέγει να αφοσιωθεί στα γυρίσματα της κωμικής σειράς που θα ξεκινήσουν τέλος της άνοιξης.

Μιλώντας για τις “Σέρρες”, η σειρά του Καπουτζίδη μαζί με το αστυνομικό θρίλερ “Σώσε με” γίνονται οι επόμενες ελληνικές παραγωγές μετά το Maestro που ανεβαίνουν -από Δευτέρα- στο Netflix.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η επιστροφή της Σοφίας Αλιμπέρτη στο Open, με το κανάλι και την εταιρεία παραγωγής Barking Well Media να μην έχουν πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις.

O Νίκος Ψαρράς και ο Κώστας Μπερικόπουλος προστείθενται στο καστ του β’ κύκλου του Maestro που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Mega κοντά στο Πάσχα. Ο πρώτος θα υποδυθεί έναν εισαγγελέα και ο δεύτερος έναν αστυνομικό που καταφθάνει στο νησί για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση του Χαράλαμπου.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της αιφνιδιαστικής διακοπής της σειράς «Μετά τη φωτιά» από τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες ελλαδικών ιστοσελίδων, η Tanweer Productions, που είχε αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της “Φωτιάς”, θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του ΑΝΤ1, με βάση το υπογεγραμμένο συμβόλαιο που είχε υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές για το ελάχιστο εγγυημένο όριο της προβολής 60 επεισοδίων της σειράς.

Το πράσινο φως για J2US και  Secret Song άναψε ο Alpha Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Fay’s Time το J2US αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου και θα διαρκέσει περίπου έως τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου. Ήδη η παραγωγή αναζητά τα ζευγάρια που θα πλαισιώσουν τον νέο κύκλο του τάλεντ σόου.Το Secret Song ανανεώθηκε για άλλα 6-8 επεισόδια και αναμένεται να ξαναβγει αέρα στα μέσα Μαρτίου.

Μέχρι τον Φεβρουάριο θα μεταδίδεται το “Πιο Μεγάλο Παζάρι” καθώς οριστικοποιήθηκε η πρόθεση του Alpha να τερματίσει πρόωρα το τηλεπαιχνίδι με τον Ηλία Βρεττό λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Στη θέση του το κανάλι σκέφτεται να επαναφέρει το Deal με νέο παρουσιαστή καθώς ο Φερεντίνος ανήκει πλέον στον ΣΚΑΪ. Ο Σάκης Τανιμανίδης είναι ο επικρατέστερος σε περίπτωση που ο Alpha προχωρήσει με το Deal άμεσα και δεν το αφήσει για το Σεπτέμβριο.

Το σκέφτεται ο ΑΝΤ1 για ακόμα έναν κύκλο των “Παγιδευμένων”. Όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις των δύο βασικών πρωταγωνιστών Δημήτρη Λεβεντογιάννη και Μάρθας Λαμπίρη – Φεντόρουφ για να το αν επιθυμούν να συνεχίσουν και φυσικά πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τις επιχορηγήσεις του ΕΚΟΜΕ.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος θα βρεθεί «Τετ-α-τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος αύριο Κυριακή στις 18.45 στον Alpha. Ο αγαπημένος συνθέτης αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά της ζωής του, περιγράφει τι έγινε με το «Μάθημα σολφέζ» στη Eurovision του 1977 αλλά και πως ανακάλυψε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS