ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Μάγεψε τον ΑΝΤ1 η «Μάγισσα»

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Στα οκτώ επεισόδια ολοκληρώθηκε τελικά ο τέταρτος κύκλος της true crime σειράς του Alpha Κύπρου «Κάρμα» σε έρευνα και σενάριο της Χριστιάνας Αρτεμίου και σκηνοθεσία της Ναστάζιας Χριστοδούλου, καθώς το τελευταίο διπλό επεισόδιο εμπνευσμένο από την πολύκροτη υπόθεση Μεταξά δεν θα μεταδοθεί - όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους συντελεστές που πόσταραν πως το τελευταίο διπλό επεισόδιο δεν θα μεταδοθεί από την ελεύθερη τηλεόραση αλλά μέσα από πλατφόρμα που ακόμα αναζητείται. Και επειδή δεν έχει πουληθεί η σειρά σε κάποια υπηρεσία streaming, αντιλαμβάνομαι ότι εννοούν κάποια συνδρομητική πλατφόρμα τύπου Cytavision ή Cablenet. Υποτίθεται πως το επεισόδιο κόπηκε από σεβασμό προς την οικογένεια του δράστη όμως αυτός ο σεβασμός περιορίζεται μόνο στην ελεύθερη τηλεόραση. Σε πλατφόρμα ή στο ίντερνετ (η άλλη εναλλακτική) είναι ΟΚ;

Εν τω μεταξύ εντελώς αθόρυβα και διακριτικά το ΡΙΚ ολοκλήρωσε την true crime σειρά “Στα Όρια” με το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης (19/12) να είναι και το τελευταίο. Υποτίθεται πως όλα τα νέα προγράμματα είναι εγκεκριμένα για το πρώτο μισό της σεζόν με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι το τέλος της, όμως η σειρά του Σταύρου Ποταμάρη είναι και ο μοναδικός τίτλος που δεν ανανεώθηκε. Και δεν νομίζω πως συντρέχουν λόγοι ποιότητας ή θεαματικότητας. Μάλλον το ΡΙΚ θέλει να αποφύγει μελλοντικούς πονοκεφάλους όπως το κόψιμο της πρεμιέρας της σειράς που ήταν επεισόδιο εμπνευσμένο και αυτό από την υπόθεση Μεταξά. Εδώ κάπου κολλάει η παροιμία για τα μεταξωτά βρακιά και τους επιδέξιους κώλους.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον του “Έρωτα φυγά” στην Κύπρο μετά και τη μετακόμιση της σειράς από το Open στον ΑΝΤ1. Όπως γράφει το Cappuccino κανένα από τα εμπλεκόμενα κανάλια, Omega και ΑΝΤ1 Κύπρου, δεν γνωρίζει ακόμα αν έχει τα δικαιώματα μετάδοσης γιατί δεν είναι ξεκάθαρο τι υπερισχύει, η εταιρεία παραγωγής ή οι συνεργασίες των καναλιών.

Το Survivor επιστρέφει στο Sigma για 7η χρονιά, την  Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 21.00 με τον Γιώργο Λιανό στην παρουσίαση και 24 νέους (αλλά και γνώριμους)  Διάσημους και Μαχητές που έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρους κανόνες αλλά και ανανεωμένους στίβους μάχης.

Το φράγμα των 12 εκατομμυρίων θεάσεων τον μήνα έσπασε το ERTFLIX  ενώ η προβολή των οκτώ επεισοδίων της «Έρημης χώρας» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Μόνο το τριήμερο που ανέβηκαν τα τελευταία τέσσερα επεισόδια της σειράς, το ERTFLIX κατέγραψε 1.650.000 θεάσεις.

Όλα δείχνουν πως το Fame Story θα διαδεχθεί ο Big Brother καθώς το Star θέλει να αξιοποιήσει το ήδη στημένο σκηνικό του σπιτιού που φιλοξενούσε την Ακαδημία. Όσο για το αν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος της αναβίωσης του μουσικού τάλεντ σόου, είναι κάτι που προβληματίζει καθώς μόνο τα live πήγαν σχετικά καλά στην Ελλάδα ενώ τις υπόλοιπες μέρες πάτωνε (στην Κύπρο κινήθηκε μετριότατα).

Ναυάγησαν τελικά τα σχέδια για μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» του Μ. Καραγάτση στη μικρή οθόνη, καθώς οι  εταιρείες παραγωγής και ο σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης (ο δημιουργός του Hardcore και του remake του Last House on the Left) που είχαν αναλάβει το εγχείρημα, δεν μπόρεσαν να οδηγηθούν σε οριστική συμφωνία με την η ΕΡΤ η οποία ως συμπαραγωγός, θα έπρεπε να καταβάλει το 25% του συνολικού κόστους, το οποίο προσέγγιζε τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Διαψεύδονται από την ΕΡΤ οι φήμες που θέλουν την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» να μην συνεχίζει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Άνοιξε η όρεξη του ΑΝΤ1 με τη «Μάγισσα» την οποία σκέφτεται να μετατρέψει σε franchise για να κάνει και απόσβεση του πανάκριβου σκηνικού. Έτσι εκτός από το prequel αλά-House of the Dragon που θα διαδραματίζεται 100 χρόνια νωρίτερα από τον τρέχοντα κύκλο (δηλαδή στα 1700) υπό σκέψη βρίσκεται και ένα sequel όπου η ιστορία θα κάνει fast forward στις αρχές του 20ου αιώνα. Εννοείται πως και οι δύο κύκλοι θα είναι με νέες ιστορίες, νέους χαρακτήρες και διαφορετικά καστ.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS