ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: Series killer ο Μεταξάς

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Ο Κούλλης Νικολάου επιβεβαιώνει στο podcast TV Stories του Alpha το σούπερ ντιλ με Mega Ελλάδας που θα περιλαμβάνει δύο σειρές σε παραγωγή δική του και του Ανδρέα Γεωργίου που θα καταλαμβάνουν ολόκληρη την prime time του Μεγάλου Καναλιού από του χρόνου. Αυτές θα είναι ο τέταρτος κύκλος της “Γης της Ελιάς” και μια νέα δραματική σε σενάριο Βάνας Δημητρίου με τίτλο “Τιρκουάζ”. Περισσότερα για τη μακρά τηλεοπτική καριέρα του Κούλλη αλλά και πληροφορίες για την πρεμιέρα του Famagusta στο δίωρο podcast που θα ανέβει από βδομάδα.

Μετά το “Στα όρια” και το επεισόδιο του “Κάρμα” εμπνευσμένο από την υπόθεση Μεταξά κόβεται πριν βγει αέρα μετά από διαμαρτυρία της οικογένειας του Κύπριου serial killer. Όπως γράφει το σημερινό Cappuccino στόχος των δημιουργών της true crime σειράς του Alpha, ήταν να κλείσει ο κύκλος με το επεισόδιο που αφορούσε την υπόθεση Μεταξά. Το κανάλι, αρχικά μετέφερε την προβολή του επεισοδίου μια εβδομάδα μετά και μετά το εξαφάνισε διακριτικά από το πρόγραμμα. Τόσο το ΡΙΚ (που έκοψε το αντίστοιχο επεισόδιο της σειράς “Στα όρια” με το οποίο θα έκανε πρεμιέρα) όσο και ο Alpha ισχυρίζονται πως δεν έκοψαν τα επεισόδια αλλά δεν θα μεταδοθούν στην παρούσα φάση αλλά όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Σταύρου φαίνεται πως δεν θα τα δούμε ποτέ στις οθόνες μας, αφού οι λάθος χειρισμοί τους προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων που έφεραν το οριστικό κόψιμο των επίμαχων επεισοδίων.

Την ώρα που δήμαρχοι και κάτοικοι διώχνουν δομές ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τα όρια των Δήμων τους ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου παρουσιάζει στις αποψινές 24 Ωρες τις άγνωστες, συγκλονιστικές ιστορίες προσφυγόπουλων που έφυγαν από την Κύπρο το 1974 ασυνόδευτα εκείνες τις μαύρες μέρες και κατέληξαν σε ανάδοχες οικογένειες και ορφανοτροφεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Γιατί σ’ αυτόν τον τόπο έχουμε το κακό συνήθειο να ξεχνάμε εύκολα ή να θυμόμαστε μόνο ό,τι μας συμφέρει. Σήμερα στις 18:45 στον Alpha.

«Θυμάρι κι Αλμύρα» τιτλοφορείται η νέα μίνι σειρά εποχής 14 επεισοδίων του ΡΙΚ που φέρει την την υπογραφή της Κόριννας Αβρααμίδου και εντάσσεται στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την εισβολή. Όπως γράφει το TV Μανία τα γυρίσματα άρχισαν με πρωταγωνιστές τους Κρίστοφερ Γκρέκο, Στέφανο Μιχαήλ, Κύνθια Παυλίδου, Βασίλη Μιχαήλ, Άντρη Κυριαζή, Χάρη Κκολό, Σίμο Τσιάκκα, Ειρήνη Καραγιώργη, Ανδρέα Παπαμιχαλόπουλο, Ελεάνα Παπαδοπούλου και άλλους. Η σειρά, που είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες, ξεκινά από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959 και φτάνει μέχρι την ταραχώδη εποχή που προηγήθηκε του μαύρου καλοκαιριού του 1974, αλλά και το διάστημα αμέσως μετά την εισβολή.

Κίνηση ματ από ΑΝΤ1 που θα αποτελεί τη νέα στέγη του “Έρωτα Φυγά” μετά τη... φυγή του από το Open για οικονομικούς λόγους. Όπως αποκάλυψε το youfly.com η δραματική σειρά που σταμάτησε ήδη να μεταδίδεται από το Open στην Ελλάδα (και το Omega εδώ) θα συνεχιστεί από τον Ιανουάριο στον ΑΝΤ1 με τα εναπομείναντα επεισόδια του β’ κύκλου και φυσικά με τον τρίτο κύκλο που θα της προσφέρει το νέο της σπίτι το φθινόπωρο.

Τελικά αποδίδει το να έχεις έναν σ(κ)ασμό προγράμματα και να μην ξέρεις που να τα βάλεις - ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν. Έτσι λοιπόν ο Alpha βρήκε τη λύση για τις δύο Παρασκευές που θα απουσιάζει το Λούης Night Show από το πρόγραμμα (αυτή που έρχεται και τη μεθεπόμενη) και θα προβάλλει στη θέση του το Secret Song της Ναταλίας Γερμανού που σαρώνει σε τηλεθέαση στην Ελλάδα και αναμένεται να κρατήσει ζεστό τον θρόνο του βασιλιά μέχρι εκείνος να επιστρέψει.

Παρά τις αρχικές ενστάσεις η πολυδάπανη “Μάγισσα” θα αποκτήσει δεύτερη σεζόν όχι όμως συνέχεια της ιστορίας όπως συμβαίνει συνήθως αλλά prequel που θα διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν από τα γεγονότα του 1817 που βλέπουμε φέτος. Αυτό σημαίνει πως θα είναι μια ολότελα διαφορετική ιστορία με νέους χαρακτήρες, καινούργιο καστ και το σημαντικότερο πολύ χαμηλότερο μπάτζετ ώστε να είναι η σειρά βιώσιμη. Ο ΑΝΤ1 πιστεύει πως θα τα πάει πολύ καλύτερα του χρόνου από τη στιγμή που θα φύγει ο “Σασμός” απ’ την εικόνα.

Μιλώντας για τον “Σασμό” δεν είναι ολότελα σίγουρο πως θα φύγει εντελώς απ’ τις ζωές μας με την ολοκλήρωση του φετινού τρίτου κύκλου. Η εταιρεία παραγωγής πιέζει τον απρόθυμο Alpha για τέταρτο κύκλο με το σκεπτικό ότι έχει πολύ ζουμί ακόμα (επίσης διαθέτει μια τεράστια βάση που δίνει προβάδισμα έναντι οποιασδήποτε καινούργιας παραγωγής που θέλει χρόνο να χτίσει κοινό) όμως το κανάλι επιμένει για νέα σειρά. Η χρυσή τομή ίσως βρεθεί με ένα spin off του “Σασμού” δηλαδή με μια νέα ιστορία που θα ξετυλιχθεί γύρω από κάποιους χαρακτήρες του blockbuster (βασικά όσους επιζήσουν στο τέλος). Έτσι θα υπάρχει η σύνδεση με την πετυχημένη μητρική σειρά, όμως ο διαφορετικός τίτλος, τα νέα storylines και οι νεοφερμένοι χαρακτήρες θα προσδώσουν τον χαρακτήρα του φρέσκου που θέλει το κανάλι.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS