ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: Ανδρέας Γεωργίου vs Ατζούν Ιλίτζαλι στην prime time

Μαρίνος Νομικός

Το Tipping Point μπορεί να μην έκανε την έκπληξη που να περίμενε φέτος ο Alpha ή τουλάχιστον να συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε το The Chase, όμως το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει ο Τάσος Τρύφωνος θα βγάλει όπως όλα δείχνουν τη χρονιά. Αν και υπολείπεται στη ζώνη πριν το δελτίο του ανταγωνισμού, είναι σταθερά πίσω από “Τροχό” και “Εκατομμυριούχο”, κάποιες εξάρσεις στο δυναμικό κοινό του διασφαλίζουν απ’ ότι φαίνεται τη συνέχισή του μέχρι το τέλος της σεζόν. Πάντως στον Alpha υπάρχει προβληματισμός για το αν του δοθεί δεύτερη ευκαιρία του χρόνου (παραμένει αμφίβολο ένα τέτοιο format να απογειωθεί με οποιοδήποτε τρόπο) ή επαναφέρουν το σιγουράκι The Chase τα δικαιώματα του οποίου διατηρεί ακόμα το κανάλι των Λατσιών.

Βασιλιάς της prime time του Mega θα στεφθεί ο ο Ανδρέας Γεωργίου  σε περίπτωση που υπογραφεί η συμφωνία-μαμούθ με το Μεγάλο Κανάλι. Κι αυτό γιατί ο δημοφιλής Κύπριος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την πολύτιμη του Mega για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν με δύο δικές του παραγωγές που θα προβάλλονται back to back καλύπτοντας τις ώρες από 21.00 μέχρι και μεσάνυχτα. Πρόκειται για κίνηση-ματ από πλευράς ΣΚΑΪ γιατί έτσι προλαβαίνει το χάος που θα δημιουργηθεί από το ναυάγιο του ΕΚΟΜΕ με τις κρατικές επιχορηγήσεις των σειρών μυθοπλασίας που είτε θα καθυστερήσουν είτε κοπούν ολότελα με ολέθριες συνέπειες στην ελληνική παραγωγή για την ερχόμενη σεζόν. Κι αυτό γιατί ο Ανδρέας γυρίζει τις παραγωγές του στην Κύπρο με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι οι ελλαδικές ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς με το κοινό καταγράφοντας υψηλές αποδόσεις. Ακούγεται σαν win-win κατάσταση και για τις δύο πλευρές.

Ανδρέα Γεωργίου το Mega, Ατζούν Ιλίτζαλι ο ΣΚΑΙ. Ανάλογη συμφωνία μαμούθ συζητάει να κλείσει και το κανάλι του Φαλήρου με τον Τούρκο μεγαλοπαραγωγό, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος θέλει να επενδύσει εξαγοράζοντας ποσοστό του καναλιού ή να αγοράσει τη prime time.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ελληνικές ιστοσελίδες ο Ατζούν πρότεινε να αναλάβει η Acun Medya ολόκληρη την prime time, δηλαδή τις τρεις ώρες από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα επί 7 ημέρες κι έτσι να πάρει ποσοστό επί των διαφημιστικών εσόδων του καναλιού γεμίζοντας την prime time αποκλειστικά με δικές του παραγωγές.  Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αν και το ΡΙΚ εφαρμόζει από φέτος την τακτική των συμβολαίων μέχρι το Δεκέμβριο και μετά επαναδιαπραγμάτευση για όλες τις εξωτερικές παραγωγές του, εντούτοις όπως γράφει το σημερινό Cappuccino φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόθεση να κοπεί οτιδήποτε, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού όλα τα προγράμματα θα συνεχίσουν ως έχουν και το δεύτερο μισό της σεζόν  άσχετα εάν καταγράφουν σταθερά μονοψήφια (όπως άλλωστε το 90% του προγράμματος του ΡΙΚ).

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι η εκρηκτική «Σωτέ»  στην ομότιτλη νέα κωμική σειρά που έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και διαδραματίζεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες ενός ριάλιτι μαγειρικής τύπου MasterChef.

Προβλήματα ξανά για τη δημοφιλή σειρά «Έρωτας Φυγάς» του Open που εδώ αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Omega. Σύμφωνα με την εκπομπή Fay’s Time δεν υπάρχει ενημέρωση για τα επόμενα επεισόδια. Η συμφωνία για τον δεύτερο κύκλο είναι για 100 επεισόδια. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε κοντά στα 60 επεισόδια και τόσο το Open όσο και η Barking Well Media που έχει αναλάβει τον ψυχαγωγικό τομέα του καναλιού έπρεπε να απαντήσουν στην εταιρεία παραγωγής της σειράς εάν η σειρά συνεχίσει είτε με έξτρα επεισόδια, είτε με τρίτο κύκλο επεισοδίων. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση με συνέπεια η σειρά να βρίσκεται μετέωρη με τα επεισόδια που έχουν ήδη γυριστεί να φτάνουν μετά βίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Πάντως σε περίπτωση που πάει για τρίτο κύκλο, Πέμη Ζούνη και Σταύρος Ζαλμάς έχουν δηλώσει ότι θέλουν να αποχωρήσουν για προσωπικούς λόγους.

Ναυάγησε τελικά η φημολογούμενη επιστροφή της θρυλικής ημιτελούς σειράς του Mega, «Τι ψυχή θα παραδώσει μωρή;».  Ο βασικότερος λόγος είναι το κόστος (έφτασε τις 150.000 ευρώ το επεισόδιο κυρίως χάρη στο all star cast) αλλά και γιατί ο ένας εκ των δημιουργών Δημήτρης Αποστόλου έχει την επιμέλεια της σειράς “Έρωτας Φυγάς”.

Ο μετρ του true crime Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τη σειρά «Μισό παιδί», από το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γύρω από το μακελειό σε σχολείο ενός ακριτικού χωριού στον Έβρο με δράστη έναν 17χρονο μαθητή. Τη σειρά διεκδικούν έντονα ΑΝΤ1 και Alpha για το β΄ μισό της σεζόν.

Συνεχίζονται εντατικά τα γυρίσματα για τον β’ κύκλο του Maestro για λογαριασμό του Mega που θέλει διακαώς τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο β’ μισό της σεζόν που διανύουμε.

Ασημίνα Χατζηανδρέου, Κατερίνα Δαλάκα, Άρης Σοϊλέδης και Σοφιάνα Αβραμάκη είναι μέχρι στιγμής οι επώνυμοι που έχουν κλείσει για συμμετοχή στον νέο κύκλο του Survivor που θα βγει αέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Ολοκληρώνεται στα εκατό επεισόδια το «Πιο μεγάλο παζάρι» του Alpha, όπως ήταν η αρχική συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής, καθώς η αναβίωση του γνώριμου format δεν κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό. Μένει να αποφασιστεί τι θα μπει στη θέση του στο β’ μισό, καθώς το κανάλι διατηρεί τα δικαιώματα των παιχνιδιών Deal και Password. Αντίθετα το 5×5 του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Θάνο Κιούση όχι μόνο θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να συνεχιστεί και για δεύτερη.

Μετά τη “Μάγισσα” και το “Ναυάγιο” θα ολοκληρωθεί στη μία σεζόν. Σύμφωνα με το “Τηλέραμα” οι συντελεστές της δραματικής σειράς του Mega δεν επιθυμούν να τραβήξουν τις ιστορίες των ηρώων, γιατί πιστεύουν πως έτσι θα κουράσουν το κοινό.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS