ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Όχι και τόσο leading το lead-in

Μαρίνος Νομικός

Με καθαρή πρωτιά τόσο στη συνολική τηλεθέαση όσο και στα δελτία ειδήσεων έκλεισε ο Οκτώβριος για τον Alpha Κύπρου. Ωστόσο, όπως σημειώνει το σημερινό Cappuccino του “Πολίτη” από την περασμένη σεζόν παρατηρείται η τάση των τηλεθεατών να μην επιλέγουν το δελτίο ειδήσεων με βάση το πρόγραμμα που προηγείται, το λεγόμενο lead in. Φέτος ο Alpha ζορίζεται στο lead-in, καθώς το Tipping point δεν κάνει τα νούμερα του The Chase (είναι σταθερά κάτω από “Τροχό” και «Εκατομμυριούχο») όμως παρά το γεγονός πως το κανάλι των Λατσιών δεν οδηγεί την κούρσα στη ζώνη των 19.00 το δελτίο ειδήσεων καταφέρνει να τερματίζει πρώτο.  Σημειώνεται πως και το Σαββατοκύριακο πριν μπουν στη μάχη τα δυνατά του χαρτιά «24 ώρες» και «Τετ-α-τετ», οι ειδήσεις του σταθμού δεν είχαν και πάλι την καλύτερη πάσα.

Συνήθως, το κοινό έβλεπε το πρόγραμμα της ζώνης των 19.00 και δεν άλλαζε κανάλι για να δει ειδήσεις κάπου αλλού, έτσι τα δελτία ήταν απόλυτα εξαρτώμενα από το lead-in κάτι που, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό περιοδικό του “Πολίτη”, άρχισε να αλλάζει από την περασμένη σεζόν, όπου τα δελτία ειδήσεων αποκτούν δειλά-δειλά κοινό, ανεξαρτήτως του προγράμματος που προηγείται. Από την τάση αυτή, φαίνεται να ευνοείται περισσότερο ο Alpha Κύπρου, ο οποίος κερδίζει τη μάχη των δελτίων ειδήσεων, όπως έγινε τον Οκτώβριο που είχε μέσο μερίδιο 15,4%.

Ένα σοκαριστικό έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα ξεδιπλώνεται στο αυριανό “Κάρμα”, στις 22.30 στον Alpha Κύπρου.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να βγει αέρα η 8η σεζόν του MasterChef από το Star (και στην Κύπρο από το Omega). Η πρώτη οντισιόν έγινε ήδη στη Θεσσαλονίκη με τα κανονικά γυρίσματα να ξεκινούν προς το τέλος του μήνα.

Αλλαγές στο My Style Rocks από τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» ο Στέλιος Κουδουνάρης θα παραμείνει στην καρέκλα του κριτή, όχι όμως και η Σοφία Χατζηπαντελή που θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα είναι στον νέο κύκλο. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Δημήτρη Σκουλού.  Στη λίστα με τα ονόματα που ακούγονται για αντικαταστάτες είναι αυτά του Γιώργου Καράβα, του Τάσου Σοφρωνίου και της Ιωάννας Τούνη.

Την παρουσίαση του GNTM του χρόνου ίσως αναλάβει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου που βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με το Star.

Τον Νίκο Μουτσινά πολιορκεί στενά το Mega με σκοπό να αναλάβει καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή στη θέση της Μενεγάκη (κάτι που δεν βλέπει καθόλου θετικά) αλλά ίσως και βραδινό show στα μέτρα του.

Στο Survivor που ξεκινάει τον επόμενο μήνα ο Ατζούν θέλει πολύ να εντάξει κάποιους από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Euro 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών ιστοσελίδων ο πρώτος που είπε το «ναι» είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο Ντέμης Νικολαΐδης απέρριψε αμέσως την πρόταση ενώ αναμένεται να βολιδοσκοπηθούν και οι Αντώνης Νικοπολίδης, Τάκης Φύσσας και Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Mε δύο εκπομπές συνεχίζει τη φετινή χρονιά στον Alpha o Άκης Πετρετζίκης. O δημοφιλής σεφ θα συνεχίσει το Kitchen Lab αλλά θα επαναφέρει και την ταξιδιωτική μαγειρική εκπομπή Akis Food Tour που είχαμε δει και πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, όπως γράφει το Cappuccino και τα δύο προγράμματα φαίνεται πως θα φυλαχθούν κάβα από τον Alpha Κύπρου για το καλοκαίρι.

Πέγκυ Ζήνα, Μιχάλης Αεράκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μαριάννα Τουμασάτου, Νίνο, Πέτρος Πολυχρονίδης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κατιάνα Μπαλανίκα και Λάζαρος Γεωργακόπουλος θα καθίσουν στη λευκή πολυθρόνα του The Secret Song στην πρεμιέρα του μουσικού show της Ναταλία Γερμανού αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 21:00 στον Alpha Ελλάδας (στην Κύπρο δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί).

Άγνωστο ακόμα πότε θα βγει αέρα το βραδινό show της Χριστιάνας Αριστοτέλους. Η δημοφιλής παρουσιάστρια έχει συμφωνήσει με το κανάλι για το concept εδώ και καιρό (θα είναι στα πρότυπα των late night shows με χαλαρές συνεντεύξεις επωνύμων και μουσική) όμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ως προς την ημερομηνία που θα βγει αέρα. Δεν διευκρινίζεται καν αν θα βγει στο β’ μισό ή θα αφεθεί για το φθινόπωρο του ‘24. Βέβαια παίζει ρόλο και το γεγονός ότι τόσα προγράμματα που έχει ο Alpha Κύπρου (από δύο ελληνικά κανάλια συν το τοπικό) και δεν ξέρει που να τα βάλει, ίσως περιμένουν να αδειάσει κάποιο time slot ή να παρουσιαστεί κάποια ανάγκη και να προγραμματιστεί επιτέλους το -ατιτλοφόρητο ακόμα- show της Χριστιάνας.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS