ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Και το ΡΙΚ στην κοσμάρα του

Μαρίνος Νομικός

Παρά το άγριο κράξιμο από τους πλέον αρμόδιους όπως η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης, το ΡΙΚ προχωράει ακάθεκτο με τη γκλαμουροποίηση του Ραδιομαραθωνίου (6 και 7 Νοεμβρίου) που κατάντησε πλέον φερετζές της κρατικής ανικανότητας και εργαλείο φιλανθρωπικής αυτοπροβολής ενώ προωθεί τον επαιτικό χαρακτήρα και όχι τον δικαιωματικό για τη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρίες. Άλλωστε για τους ΡΙΚάδες αυτά είναι ψιλά γράμματα, αφήστε που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν κιόλας. Σου λέει πόσο κακό είναι να βάζουμε μερικά ανάπηρα παιδάκια να τραγουδάνε ώστε κάποιοι να αποχωριστούν τα λεφτουδάκια τους κλαίγοντας; Αυτό δεν είναι το point;

Παρελθόν για τον ΑΝΤ1 Ελλάδας ο μέχρι πρότινος διευθυντής προγράμματος Τζώρτζης Ποφάντης. Το ελλαδικό κανάλι γνωστοποίησε τον τερματισμό της συνεργασίας με ανακοίνωσης της μιας πρότασης όπου δηλώνει πως προσωρινά τη θέση του Ποφάντη αναλαμβάνει ο Γιώργος Λεβέντης μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Το πολύ έντονο παρασκήνιο κάνει λόγο για μεγάλη δυσαρέσκεια της ιδιοκτησίας του ΑΝΤ1 από την περσινή αλλοπρόσαλλη σεζόν, τη φετινή μέτρια έως κακή πορεία των πολυδάπανων σειρών μυθοπλασίας του καναλιού (και ειδικότερα της “Μάγισσας” που κόστισε 12 εκατ. ευρώ), την αποτυχία του ΑΝΤ1+ αλλά και κάποιες εξωυπηρεσιακές δραστηριότητες του Ποφάντη.

Πάντως η εκπαραθύρωση του διευθυντή προγράμματος έρχεται σε μια περίοδο που ο ΑΝΤ1 βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με το Netflix για συμφωνία-πακέτο που περιλαμβάνει πολλές παραγωγές του καναλιού που θα μεταφερθούν αποκλειστικά στον streaming κολοσσό, με εξέχουσα φυσικά τη “Μάγισσα” που λέγεται πως το Netflix θέλει διακαώς.

Το Survivor επιστρέφει τη νέα χρονιά και ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε ήδη τις κρούσεις σε επώνυμους για συμμετέχουν στο δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης. Ήδη οι Ναταλία Δραγούμη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ίαν Στρατής και Ησαΐας Ματιάμπα απέρριψαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχετική πρόταση όμως η παραγωγή δεν πτοείται καθώς ο κατάλογος με τα σελέμπριτις που ίσως ενδιαφέρονται είναι μακρύς και ανεξάντλητος.

Η επιτυχία που γνωρίζει ο Βασίλης Μπισμπίκης ως αιμοβόρος καπετάνιος Ανδρέας Βρουλάκης του “Σασμού” αναγκάζει την παραγωγή να επεκτείνει την παρουσία του γνωστού ηθοποιού (και ταίρι της Δέσποινας Βανδή) μέχρι το τέλος της σεζόν (και της σειράς) από τον Φεβρουάριο όπου είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ο Alpha Ελλάδας βγάζει εσπευσμένα το Secret Song από το συρτάρι προγραμματίζοντας δύο διπλά επεισόδια (που γυρίστηκαν το καλοκαίρι) από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ως πρόγευση με τα υπόλοιπα να μετατίθενται στο β’ μισό (περιμένουν να ολοκληρωθεί το Fame Story του Star για να είναι διαθέσιμο το στούντιο για γυρίσματα). Εδώ πάντως το show που θα παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού (και που θυμίζει έντονα το Soundtrack of Love της Αριστοτέλους)  δεν έχει ακόμα -προς το παρόν- βρει θέση στο πρόγραμμα του Alpha Κύπρου.  

Ο “Εκατομμυριούχος” περνάει... φτώχειες στην Ελλάδα και το δαπανηρό πλην όμως πενιχρό στις επιδόσεις τηλεπαιχνίδι φεύγει από την καθημερινή ζώνη και εξορίζεται στο Σαββατοκύριακο με δύο από πέντε επεισόδια την εβδομάδα. Κι αυτό προς μεγάλη απογοήτευση του ΑΝΤ1 Κύπρου όπου το τηλεπαιχνίδι με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου παίρνει πολύ συχνά κεφάλι στη ζώνη πριν το δελτίο και είναι από τα ελάχιστα προγράμματα του καναλιού που γράφουν 20ρια. Από την άλλη με τη αποχώρηση του “Εκατομμυριούχου” από το time slot (θα παίζουν δύο καινούργια επεισόδια και τα υπόλοιπα μάλλον επαναλήψεις, λογικά ο ΑΝΤ1 θα κρατήσει τη ζώνη ως έχει) ίσως ανακάμψει το Tipping Point που έχει πέσει πλέον στα μονοψήφια.

Και το «Πιο Μεγάλο Παζάρι» δεν φαίνεται να έχει ευοίωνο μέλλον με τον Alpha Ελλάδας να σκέφτεται σοβαρά να το βάλει στον πάγο και να το αντικαταστήσει με το Deal από το δεύτερο μισό (ήδη βολιδοσκοπείται γι αυτό ο Σάκης Τανιμανίδης ο οποίος όμως δεσμεύεται από τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 για το Dragons' Den). Αλλά σε αντίθεση με τον ΑΝΤ1, αυτό θα βρει απολύτως σύμφωνο και τον Alpha Κύπρου αφού το τηλεπαιχνίδι με τον Ηλία Βρεττό αν και τιτλοφορείται “Το Πιο Μεγάλο Παζάρι” παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος της ραχοκοκαλιάς του προγράμματος στην απογευματινή ζώνη.

«Σάββατο γλεντάμε» τιτλοφορείται το νέο γλεντοκοπάδικο του ΣΚΑΪ που θα παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος και ΔΕΝ θα μοιάζει ούτε με το “Στην υγειά μας ρε παιδιά”, ΟΎΤΕ με το “Κοίτα τι έκανες” (μήπως θα μοιάζει με το “Σάββατο κι απόβραδο” ή την “Παραδοσιακή βραδιά”;) Η πρεμιέρα αναμένεται μέσα στον μήνα με πρώτη καλεσμένη την Γλυκερία.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS