ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Μύλος με One και Mega, Plus και Open

Μαρίνος Νομικός

Πάνω που είχε αρχίσει να τσιμπάει νούμερα με τις παλιές σειρές του Mega σε σημείο μάλιστα κάποιες μέρες να ξεπερνάει ακόμα και το ΡΙΚ1 στο δυναμικό κοινό, το One Channel CY (πρώην Extra) υποχρεώθηκε με διάταγμα δικαστηρίου σε διακοπή της μετάδοσης των εν λόγω vintage παραγωγών του Μεγάλου Καναλιού μετά από προσφυγή της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. Σύμφωνα με τον “Πολίτη” το Προσωρινό Ενδιάμεσο Διάταγμα, το οποίο επιδόθηκε στις 23.10.23 στην εταιρεία K.K. Extra που διαχειρίζεται το One Channel Κύπρου, απαγορεύει την προσωρινή μετάδοση, τηλεοπτικών σειρών της ταινιοθήκης του Mega Ελλάδος στα πλαίσια πολιτικής αγωγής που έγινε στις 13.10.23.

Το One Channel δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με το διάταγμα και να αναστείλει προσωρινά και για όσο χρόνο θα διαρκέσει τη μετάδοση των σειρών του Mega, επιστρέφοντας στις “παλιές καλές μέρες” του Extra με σειρές και εκπομπές του Alter μαζί με ταινίες, βίντεο κλιπ και Ζουζούνια.

Το One Channel Κύπρου πάντως επιμένει πως έχει το δίκιο με το μέρος του λέγοντας με ανακοίνωση πως θα προχωρήσει δικαστικά, καθώς έχει υπογράψει σχετική συμφωνία, όχι με την εταιρεία του Μαρινάκη που διαχειρίζεται το Mega αλλά την ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, διαχειρίστρια εταιρεία του One Ελλάδος για τη μετάδοση προγραμμάτων των δύο καναλιών στην Κύπρο.

Επίσης φαίνεται να μην προχωράει ούτε η συνεργασία Plus - Κοκλώνη που θα μετέφερε τα προγράμματα του Open στο πρώτο, εξοργίζοντας το Omega που έχει αποκλειστική συνεργασία με το Open (την πλήρη παραγωγή και διαχείριση του ψυχαγωγικού τομέα ανέλαβε η BarkingWell του Κοκλώνη) κι όπως όλα δείχνουν ο “Έρωτας φυγάς” και άλλοι τίτλοι του Open θα παραμείνουν στον Αρχάγγελο. Επίσης ακούστηκαν κάτι ψιλές για αγορά του Plus από την BarkingWell ώστε να έχει κανάλι στην Κύπρο να παίζει τις παραγωγές της αλλά απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτό προχωράει.

Διάφορες φήμες περιτριγυρίζουν τη Φαίη Σκορδά. Τη μια γράφτηκε ότι θα κάνει πρωινό με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Mega (κάτι που διέψευσε η ίδια μέσα από την εκπομπή της), την άλλη ότι επιστρέφει στον ΑΝΤ1 (που δεν φαίνεται να περιέχει έστω και ψήγματα αλήθειας). Πάντως γεγονός είναι πως  συνήθως αυτού του είδους οι φήμες εμφανίζονται όπως τα... όρνεα όταν τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο καλά.

Με άγνωστες ιστορίες και μαρτυρίες για τους Κύπριους που πολέμησαν τον ναζισμό, εν ζωή βετεράνους του Β’ ΠΠ και σπάνια ντοκουμέντα της εποχής  κάνει πρεμιέρα σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 18:45 ο 6ος κύκλος της εκπομπής έρευνα του Alpha Κύπρου «24 Ωρες» με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Με τον φετινό τρίτο κύκλο ολοκληρώνεται η παρουσία της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη του Mega. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Λεμπιδάκη στην εκπομπή Super Κατερίνα, το φινάλε τον ερχόμενο Ιούνιο είναι οριστικό με τη δημοφιλή παρουσιάστρια να έχει ήδη στα χέρια της πρόταση από το Mega για βραδινή εκπομπή, ενώ φαίνεται πως έχει δεχθεί προτάσεις και από άλλα κανάλια, όπως τον ΣΚΑΪ.

Οκτώ χρόνια μετά το τέλος του “Επτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες” ο Σοφοκλής Κασκαούνιας φοράει ξανά τα ράσα, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του 3ου επεισοδίου της σειράς “Κάρμα” (αύριο Κυριακή στις 22:30, στον Alpha Κύπρου) με τίτλο “Ιερά τέρατα” και θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ορθόδοξους ιερείς.

Το «Σπίτι με το MEGA» επιστρέφει για 5η σεζόν όμως αυτή τη φορά η Ρούλα Κορομηλά θα έχει στο πλευρό της τον Μιχάλη Χατζηγιάννη που επιστρέφει στο στοιχείο του, τη μουσική, μετά την πικρή εμπειρία του από τη βραχύβια θητεία του ως Υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Μπορεί η Άννα Βίσση να μην έκανε διεθνή καριέρα, θα κάνει όμως η εκπομπή “Τετ α τετ στον Alpha” που τη φιλοξενεί. Το επεισόδιο της εκπομπή συνεντεύξεων του Τάσου Τρύφωνος με καλεσμένη την απόλυτη θα μεταδοθεί και από τον Alpha Ελλάδος την Δευτέρα 30/10 στις 00:15 (στην Κύπρο θα μεταδοθεί μια μέρα πριν). Η μετάδοση από τον ελλαδικό Alpha θα λειτουργήσει και ως πείραμα, αν τα πάει καλά ίσως μεταδώσει κι άλλα επεισόδια με πρόσωπα που ενδιαφέρουν περισσότερο το ελληνικό κοινό.

Το Your Face Sounds Familiar θα βγει αέρα, εκτός απροόπτου, τον Ιανουάριο  με παρουσιάστρια τη Μπέτυ Μαγγίρα και τον ΑΝΤ1 να κάνει κρούσεις σε γνωστά ονόματα προκειμένου να πλαισιώσουν την κριτική επιτροπή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών σάιτ, πρόταση έχουν δεχτεί η αδερφή της Μπέτυ, Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Νίκος Μουτσινάς και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη  «Γη της Ελιάς»! Η γνωστή μαγείρισσα θα υποδυθεί τον εαυτό της σε προσεχή επεισόδια της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου, όπου μια ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι θα ασχοληθεί με τη μανιάτικη κουζίνα.

Το 2024 θα ξεκινήσει η μετάδοση του δεύτερου κύκλου του Maestro στο Mega (στην Κύπρο στον Alpha) με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να δέχεται πίεση από το κανάλι και από συνεργάτες του ώστε να υπάρξει και τρίτος κύκλος, μετά και την επιτυχία που γνωρίζει η δραματική σειρά στο Netflix. Όμως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμφανίζεται -προς το παρόν- ανένδοτος καθώς είχε πει από την αρχή ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον β’ κύκλο καθώς είναι εξαιρετικά απαιτητική και χρονοβόρα. Βέβαια τότε δεν υπήρχε το Netflix στην εικόνα...

 

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS