ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Ερωτας... φυγάς προς το Plus!  

Μαρίνος Νομικός

Πρεμιέρα απόψε στις 22.30 για τη νέα μαύρη κωμωδία του Alpha “Φόνοι στο Καμπαναριό” σε σενάριο των Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα και Παναγιώτη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου και με Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη και Γιωργή Τσουρή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η σειρά έκανε χθες πρεμιέρα στην Ελλάδα γράφοντας 21%.

Το “Κάρμα”, η μοναδική κυπριακή σειρά μυθοπλασίας της ιδιωτικής τηλεόρασης για φέτος έκανε πρεμιέρα την περασμένη Κυριακή με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο (λες και υπάρχει άλλο είδος) όπου η Σοφία Βογιατζάκη παίρνει εκδίκηση για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας κόρης της και παρά το ζοφερό θέμα της -και τη ζόρικη ώρα μετάδοσης- τα πήγε πολύ καλά φτάνοντας σε τέταρτο μέχρι 22,8% στο γενικό. Η σειρά βουτάει ακόμα βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής με το αυριανό επεισόδιο να αφηγείται μια σοκαριστική ιστορία κτηνοβασίας, πάντα σε σενάριο Χριστιάνας Αρτεμίου και σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου.

 Θα είναι σαν το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» και δεν θα είναι. Με τη λογική Παϊσιου ο ΣΚΑΙ προσπαθεί να πείσει ότι η νέα μουσική εκπομπή με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο θα διαφέρει από τη θρυλική του Σπύρου Παπαδόπουλου (που με τη σειρά της είχε ξεπατικώσει το “Κοίτα τι έκανες” της Σεμίνας Διγενή). Γι αυτόν τον λόγο ΄-λένε- θα υπάρξουν τρεις σημαντικές διαφοροποιήσεις: δεν θα είναι μόνο ντιριντάχτα αλλά θα έχει και ποπ/έντεχνους και τραπ καλλιτέχνες, ο παρουσιαστής περισσότερο θα στέκεται παρά θα κάθεται και θα υπάρχει περισσότερη συζήτηση στο πλατό με τους καλεσμένους και διηγήσεις ιστοριών. Η πρεμιέρα υπολογίζεται σε περίπου έναν μήνα.

Πολυετή συμφωνία με την BarkingWell Media έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες του “Πολίτη”, το Plus TV με συνέπεια να μετακομίσει εκεί όλο το πρόγραμμα του Open που μεταδίδεται από το Omega! Όπως γράφει η εφημερίδα το περασμένο καλοκαίρι το Open άλλαξε τη φιλοσοφία του προγράμματός του διατηρώντας μόνο την ενημέρωση και πουλώντας ουσιαστικά τη διαχείριση του ψυχαγωγικού προγράμματος στην BarkingWell Media του Νίκου Κοκλώνη που όχι μόνο θα αποφασίζει για το ποιες εκπομπές θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αλλά θα αναλαμβάνει κιόλας την παραγωγή τους. 

Αν και το Omega έχει συμφωνία με το Open, φαίνεται πως η BarkingWell που διαχειρίζεται πλέον μόνη της το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ελλαδικού καναλιού έκανε ξεχωριστή συμφωνία με το Plus όπου και κατέληξαν τα δικαιώματα μετάδοσης εκπομπών και σειρών στην Κύπρο. Οι τίτλοι που χάνει το Omega και κερδίζει το Plus είναι η καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή με την Ελένη Τσολάκη «Πρωινό σουσού», η εκπομπή μαγειρικής «Chef στην κουζίνα σας με τον Βαγγέλη Δρίσκα, η νέα καθημερινή, σατιρική εκπομπή «Οδός Ζαρίφη 2» με την Κατερίνα Ζαρίφη που ξεκινάει τη Δευτέρα και η εκπομπή του Σαββατοκύριακου «Επί τόπου» με τον Νάσο Γουμενίδη, όμως η απώλεια που θα στοιχίσει περισσότερο στον Αρχάγγελο είναι αναμφισβήτητα η δραματική σειρά «Έρωτας φυγάς» η οποία σαρώνει σε τηλεθέαση στην απογευματινή ζώνη γράφοντας καθημερινά 20άρια. Και το χειρότερο; Το Omega δεν είχε ιδέα μέχρι που του τράβηξαν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια!

Εν τω μεταξύ το άλλο μικρό κανάλι που άριχσε να δαγκώνει, το Extra που έγινε One, χτυπάει απίστευτα νούμερα τα πρωινά και μεσημέρια με παλιές σειρές του Mega (που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν μεταδίδονται νόμιμα ή όχι) όπως “Εμείς κι εμείς”, “Λαβ σόρι”, “Σκυλίσια ζωή”, “Και οι τέσσερις είναι υπέροχες”, “Ήρθε κι έδεσε” και “Μάνα είναι μόνο μία” να καταγράφουν μέχρι και 20άρια(!) στο δυναμικό κοινό. Καθόλου άσχημα για ένα κανάλι που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στο ραντάρ κανενός.

Μία μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων που θα βγει στο δεύτερο μισό της σεζόν και για την οποία θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα, θα επιστρέψει η Μαρία Κίτσου στην τηλεόραση μετά τις “Άγριες Μέλισσες” όπως αποκάλυψε η ίδια στην Ελένη Μενεγάκη.

Η Ζήνα Κουτσελίνη θα χτυπάει και τα βράδια με τη ζωντανή, νυχτερινή εκπομπή ”ΖΗΝΑ το βράδυ” που θα βγει σύντομα στο Star (και εδώ στο Omega αν και πιθανότατα όχι ζωντανά) και θα αφηγείται -σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού- “ανθρώπινες ιστορίες που ξετυλίγονται και αφυπνίζουν, ιστορίες που θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους” και από τις οποίες “οι άνθρωποι παραδειγματίζονται, αντιδρούν και παίρνουν δύναμη”. Καταλάβαμε...

Δεν φαίνεται να συνεχίζει για δεύτερη σεζόν η «Μάγισσα» αφού μετά βίας θα βγάλει την πρώτη. Οι δημιουργοί ισχυρίζονται πως η ιστορία έχει ολοκληρωθεί όμως ο χρυσός κανόνας της τηλεόρασης προστάζει πως ό,τι έχει επιτυχία συνεχίζει αλλιώς “ολοκληρώνεται”. Η φιλόδοξη και πολύ δαπανηρή “Μάγισσα” κινήθηκε μεν συμπαθητικά αλλά καμία σχέση με τις (πολύ φθηνότερες) “Άγριες μέλισσες” που πήγαν τρεις σεζόν.

Η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη κάνει το ντεμπούτο της στην παρουσίαση, με τη νέα ψυχαγωγική εκπομπή The Break από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 15:50 στο Sigma.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS