ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Πιο αδύναμος κρίκος το Μεγάλο Παζάρι

Μαρίνος Νομικός

Τα πρώτα δείγματα από τις ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του Sigma δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Από Δευτέρα έως Τετάρτη ο “Μονομάχος” στη νέα του ώρα στις 21.00 δεν κατάφερε να σταυρώσει διψήφιο νούμερο κάτι που πετύχαινε όταν έπαιζε πριν το δελτίο. Βέβαια μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία το γεγονός ότι με 8% και 9% το τηλεπαιχνίδι... διπλασίασε τα νούμερα που έγραφαν οι “Πανθέοι” αν και δεν νομίζω πως στο κανάλι θα ανοίγουν ακριβώς και σαμπάνιες.

Καθίζηση υπέστησαν και τα νούμερα του My Style Rocks που μετακινήθηκε στις 17.40 ώστε να δίνει lead-in στις “Τομές” και από κει που ήταν η έκπληξη της φετινής σεζόν έπεσε στα μονοψήφια. Και εννοείται πως ούτε το κεντρικό δελτίο του Sigma είδε κάποια οφέλη από τις αλλαγές αφού είναι σταθερά τελευταίο με μικρά μονοψήφια αν και δεν νομίζουμε πως είναι το lead in το πρόβλημα. Από την άλλη ίσως να θέλουν οι αλλαγές τον χρόνο τους για να τις μάθει και ο κόσμος, τουλάχιστον το My Style Rocks φαίνεται να διατηρεί κάποιες ελπίδες ανάκαμψης καθ’ ότι σε ευκολότερη ζώνη.

Μουδιασμένη και η πρεμιέρα του φιλόδοξου I’m a Celebrity Get Me Out of Here που έκανε  9.3% γενικό και 10,1% δυναμικό το βράδυ της Τετάρτης στο Sigma, αν και τα νούμερα θεωρούνται σε γενικές γραμμές φυσιολογικά για το χάλι που έχει φέτος η prime time του καναλιού του Δία. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουν το Survivor στο β’ μισό για να δουν άσπρη μέρα.

Από τη μετακίνηση του My Style Rocks σίγουρα επωφελήθηκε η Χριστιάνα Αριστοτέλους που επέστρεψε στα 20άρια ενώ απολαμβάνει και υψηλό lead in από τις “Οικογενειακές ιστορίες” που αποδεικνύονται σε σταθερή αξία του Alpha. Πάντως το “Πιο Μεγάλο Παζάρι” που ακολουθεί παραμένει ο... πιο αδύναμος κρίκος της απογευματινής ζώνης του καναλιού (και ένα από τα ελάχιστα προγράμματα που γράφουν μονοψήφια).

Γεγονός είναι πάντως πως το “Παζάρι” δεν τα πάει καλά ούτε στην Ελλάδα με τον Alpha να προβληματίζεται εάν θα βγάλει όλη τη σεζόν μ’ αυτό η επαναφέρει το Deal (τα δικαιώματα του οποίου διατηρεί) έστω και χωρίς τον Φερεντίνο από το δεύτερο μισό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προς το παρόν το κανάλι έχει επιλέξει να δώσει πίστωση χρόνου στο τηλεπαιχνίδι του Ηλία Βρεττού μήπως και καταφέρει να ολοκληρώσει τουλάχιστον τη σεζόν και επαναφέρει το Deal το φθινόπωρο του ‘24.

Η μεγάλη φετινή επιτυχία της ΕΡΤ “Η Παραλία” ετοιμάζεται για διεθνή καριέρα. Συγκεκριμένα ο γερμανικός κολοσσός Beta Films εξασφάλισε τα διεθνή δικαιώματα της σειράς 24 επεισοδίων της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης που διαδραματίζεται στα Μάταλα της Κρήτης τη δεκαετία του ‘60 όπου ένας φόνος αναστατώνει τη χίπικη κοινότητα της θρυλικής παραλίας. Την πρεμιέρα είδαν περίπου 1 εκατ. τηλεθεατές διπλασιάζοντας το σύνηθες ποσοστό της ΕΡΤ ενώ στο ERTFLIX σημείωσε πάνω από  3,5 εκατομμύρια προβολές, αριθμός ρεκόρ για την streaming υπηρεσία του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Γιώργος Χρυσοβιτσάνος και Κώστας Γεραμπίνης και πρωταγωνιστούν οι Δανάη Μιχαλάκη, Γιάννης Κουκουράκης, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Νινιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Νινιός, Μπέτυ Λιβανού,  Κώστας Νικούλι, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιούλικα Σκαφιδά κ.α

Δύο πολύ καλούς τους συνεργάτες και φίλους θα υποδεχτεί στα επόμενα επεισόδια της “Φάρμας” ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Πρόκειται φυσικά για τους συμπαρουσιαστές του στο MasterChef Σωτήρη Κοντιζά και Πάνο Ιωαννίδη κάτι το οποίο έχει ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί με την παραγωγή. Οι δύο σεφ θα είναι φυσικά guests και η παρουσία τους θα σχετίζεται με κάποια δοκιμασία που λογικά θα έχει σχέση με μαγειρική. Στην Κύπρο η “Φάρμα” μεταδίδεται από το Omega χωρίς να έχει μέχρι στιγμής συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Και δεν είναι μόνο η “Φάρμα” που παραμένει... άγονη στην prime time του Omega. Είναι και το καθημερινό Fame Story που την ακολουθεί και δεν λέει κι αυτό να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια, ρίχνοντας έτσι το κανάλι για περίπου τρεις ώρες στα Τάρταρα.

Μετά τη Φαίη Σκορδά που θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Σκουλό λόγω ασθένειας σε προσεχή επεισόδια του My Style Rocks, ως guest κριτές θα εμφανιστούν επίσης οι Έκτορας Μποτρίνι, Χριστίνα Σούζη και Βάσια Μαυράκη.

 

 

 

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS