ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ - Από τον Μαρίνο Νομικό: «Μάγισσα» στην πυρά

Μαρίνος Νομικός

Τις τρεις πρώτες μέρες της νέας σεζόν με (σχεδόν) φουλ νέο πρόγραμμα ο Alpha Κύπρου είναι σαν να παίζει μόνος του απέναντι στο Netflix. Όχι μόνο διατήρησε την πρωτιά που έχει τα τελευταία χρόνια αλλά μεγάλωσε κι άλλο την ψαλίδα, όχι τόσο γιατί αύξησε τα νούμερά του (η τηλεθέαση γενικά συρρικνώνεται) αλλά γιατί σχεδόν εξαφανίστηκαν τα άλλα κανάλι. Να σκεφτείτε ότι από Δευτέρα έως Τετάρτη, πλην του Alpha, μόνο το Omega είχε μετά βίας διψήφια νούμερα στο γενικό της ημέρας, στο δε δυναμικό όλα τα κανάλια έχουν καταποντιστεί καθώς οι νεότεροι αρνούνται ακόμα να κάτσουν να δουν τηλεόραση. Τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει η ώρα.

Η επικράτηση του Alpha δείχνει άνετη και αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό (που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα) θα διατηρηθεί μέχρι τέλους. Μένουν ακόμα να ριχθούν στη μάχη τα ριάλιτι και τάλεντ σόου (κυρίως στο Σαββατοκύριακο) αλλά κανένα δεν αναμένεται να ταράξει ιδιαίτερα τα νερά ή να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του καναλιού των Λατσιών.

Στην prime time απόλυτος κυρίαρχος είναι και πάλι ο “Σασμός”, όπως αναμενόταν άλλωστε, που εξαφάνισε τον ανταγωνισμό. Και μιλάμε για πολυδιαφημισμένες σειρές με τεράστιο buzz όπως “η ακριβότερη ελληνική σειρά στην ιστορία” (Η μάγισσα) ή remake που βασίστηκε σε υπάρχον brand (Οι Πανθέοι). Η πρώτη στον ΑΝΤ1, οι τελευταίοι στο Sigma ακριβώς απέναντι από το κρητικό blockbuster του Alpha φυτοζωούν με απογοητευτικά μονοψήφια και κατατάσσονται στις ηχηρότερες (και πιο κοστοβόρες) αποτυχίες της σεζόν. Ειδικά η εξαιρετικά καλογυρισμένη “Μάγισσα” που μπορεί να την αδικεί το μάλλον αστείο προσωνύμιο “ελληνικό Game of Thrones” (πέρασε και δεν ακούμπησε με τις αδέξιες προσπάθειες αντιγραφής στοιχείων να προκαλούν το γέλιο) αλλά έχει ιντριγκαδόρικο στόρι, ενδιαφέρον ιστορικό πλαίσιο, ακριβά σκηνικά και εξαιρετικό καστ. Τα βρισίδια, οι σκηνές σεξ και τα κομμένα κεφάλια βέβαια αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1  που βλέπουν την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να κραδαίνει την σπάθα πάνω απ’ τα κεφάλια τους και μάλλον η σειρά θα μετακινηθεί στις 22.00 όπου είναι κανονικά η θέση της και όπου σίγουρα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να τα πάει καλύτερα (απέναντι από την επίσης διαδραματιζόμενη στη Μάνη “Γη της Ελιάς”).

Η Αχίλλειος πτέρνα του Alpha φαίνεται να είναι η απογευματινή ζώνη αλλά και πάλι απέχει αρκετά απ’ το να πέσει στα μονοψήφια. Η Αριστοτέλους δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε My Style Rocks αλλά αντέχει όμως το “Πιο Μεγάλο Παζάρι” δεν είναι Deal και ο Βρεττός σίγουρα δεν είναι Φερεντίνος. Ζόρια φαίνεται να έχει και ο “Παράδεισος των Κυριών” που τα μεταφέρει με τη σειρά του στο Tipping Point που φαίνεται να χάνει τη μάχη -με μικρή διαφορά- από τους βετεράνους “Τροχό” και “Εκατομμυριούχο”.

Απογοητευτικό και το ντεμπούτο της “Φάρμας” στο Omega αν και το 10% μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία σε σχέση με την πανωλεθρία που έχει υποστεί η υπόλοιπη prime time από τον “Σασμό”. Στον Αρχάγγελο ευελπιστούν ότι το ριάλιτι θα τσιμπήσει νούμερα καθώς είναι το μοναδικό counter-programming απέναντι σε σειρές μυθοπλασίας.

“Στα... όρια” οι σχέσεις ΡΙΚ με την εταιρείας παραγωγής της true crime σειράς ύστερα κι από την απόφαση της διοίκησης να κόψει τα δύο επεισόδια της εμπνευσμένης από την υπόθεση του serial killer Νίκου Μεταξά ιστορίας αλλά και των δύο εισαγωγικών επεισοδίων που είναι συνδεδεμένα μαζί τους και δεν μπορούν να παίξουν μόνα τους. Οι δημιουργοί εμφανίζονται απογοητευμένοι από την επιπόλαια αυτή και πρόχειρη απόφαση της διεύθυνσης του ημικρατικού καναλιού που πάρθηκε εξαιτίας μιας επιστολής που στάλθηκε από δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Μεταξά και ζητούσε τη ματαίωση της προβολής των επεισοδίων - επιστολή που δεν έχει καμία νομική ισχύ αλλά στο ΡΙΚ φάνταζε -προφανώς- σαν δικαστική απόφαση εφαρμόζοντας την προσφιλή του τακτική του “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. Πάντως το επεισόδιο που προβλήθηκε στη θέση του επίμαχου έγραψε μόλις 6,2% αλλά μιλάμε για το ΡΙΚ.

Πρεμιέρα σήμερα Σάββατο στις 16.00 στο ΡΙΚ για την εκπομπή “Να με προσέχεις» με την οποία η Αφροδίτη Γεωργίου επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από αρκετά χρόνια. Μια εκπομπή -σύμφωνα με το δελτίο τύπου, “φτιαγμένη όχι μόνο για γονείς αλλά και όλους αυτούς που αγαπούν τα παιδιά”.

Σταμάτης Γαρδέλης, Ιωάννα Λίλη, Χριστίνα Κολέτσα, Μπο, Τάσος Ξιαρχό, Πάνος Καλίδης, Δήμητρα Αλεξανδράκη, Μαρία Καλάβρια, Emilia Vodos, Αγγελική Ηλιάδη, Νίκος Βαμβακούλας, Γιώργος Χειμωνέτος, Νίκος Αναδιώτης, Στέλλα Γεωργιάδου και Ραχήλ Μακρή είναι τα σελέμπριτις που ταξίδεψαν στον Άγιο Δομίνικο για να αφεθούν στη ζούγκλα του I’ m a Celebrity Get Me Out Of Here, του νέου ριάλιτι του ΣΚΑΪ (που εδώ θα δούμε από το Sigma) με παρουσιαστές τον Γιώργο Λιανό και την Καλομοίρα.

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS