ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ-Από τον Μαρίνο Νομικό: Πένθος για Πανθέους

Μαρίνος Νομικός

Η μεγαλύτερη απογοήτευση της νέας σεζόν -μέχρι στιγμής- είναι οι πενιχρές αποδόσεις των “Πανθέων” στην prime time του Sigma. Η πολυδιαφημισμένη καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ, δεύτερη μεταφορά του βιβλίου του Τάσου Αθανασιάδη μετά τη θρυλική σειρά της ΕΡΤ τη διετία 1977 - 1979 σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη, γράφει σταθερά μονοψήφια στο time slot μετά τις “Τομές” απογοητεύοντας τους ιθύνοντες του Sigma που πίστεψαν πολύ και πόνταραν πολλά στην πολυδάπανη αυτή παραγωγή. Και το γεγονός ότι ακόμα δεν μπήκαν τα μεγάλα blockbusters (Σασμός, Μάγισσα) στη μάχη, σημαίνει πως το κοινό γύρισε την πλάτη στους “Πανθέους” οριστικά.

Εκτός κι αν αλλάξει θέσεις με τον “Μονομάχο” που τα πηγαίνει συμπαθητικά (αλλά όχι σπουδαία) στη ζώνη πριν το δελτίο και σωθεί έτσι και η σειρά αλλά και το γόητρο του Sigma που δεν μπορεί να απολαύσει τη χαρά που του προσφέρει η αναγέννηση της απογευματινής του ζώνης. Και όχι μόνο αυτό αλλά και ο “Μονομάχος” θα αποτελέσει μια έξυπνη επιλογή αντι-προγραμματισμού απέναντι στις σειρές μυθοπλασίας που θα κατακλύσουν σύντομα την prime time και ίσως τα πάει ανέλπιστα καλύτερα εκεί. Όσο για τις “Τομές” δεν θα τις κάνει καμία διαφορά το lead in αφού ό,τι κι αν γράψει το πρόγραμμα που προηγείται είναι φανερό ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δελτίο του Sigma.

Η αποτυχία των “Πανθέων” έχει συμπαρασύρει και τη σειρά της ΕΡΤ “Κι όμως είμαι ακόμα εδώ” που τα πήγαινε πολύ καλύτερα όταν έπαιζε στις 21.00 έχοντας ξεκινήσει πριν από τις άλλες σειρές και χτίζοντας ένα μικρό κοινό. Τώρα φυτοζωεί γράφοντας 3άρια και 4ρια στη ζώνη των 22.00.

Απογοητευτικά και τα νούμερα των “κλειδωμένων” σειρών του συνδρομητικού ΑΝΤ1+ “Σέρρες” και “Γέφυρα” που ο ΑΝΤ1 Κύπρου έπαιξε στην prime time περιμένοντας τις παραγωγές της νέας σεζόν. Ούτως ή άλλως ήταν λίγα επεισόδια, φτιαγμένες για μπιντζάρισμα και όχι για ελεύθερη τηλεόραση και ρίχτηκαν πρόχειρα στο πρόγραμμα ως γεμωσιές. Κρίμα πάντως γιατί οι “Σέρρες” φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη και η “Γέφυρα” είναι μέρος του σκανδιναβικού franchise Bronn που έχει γνωρίσει διάφορες μεταφορές σε όλο τον κόσμο.

Πολύ δυνατά μπήκε αυτή τη σεζόν η μεσημεριανή Alpha Ενημέρωση με το κοινωνικό/ανθρωποκεντρικό μοντέλο της εκπομπής σε συνδυασμό με τον πάντα καίριο σχολιασμό της παρουσιάστριας Κάτιας Σάββα (επιτέλους) να αποδίδει. Ήθελε απλά τον χρόνο της...

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00 κάνει πρεμιέρα με το πρώτο του live το Fame Story του Star που εμείς θα βλέπουμε από το Omega. Το τάλεντ σόου που μας είχε συστηθεί το 2002 από τον ΑΝΤ1 θα μεταδίδεται καθημερινά και τα live κάθε Παρασκευή με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και κριτική επιτροπή τον Αντώνη Ρέμο, την Ελένη Φουρέιρα, τον Γιώργο Αρσενάκο και τον Light.

Δύο πρεμιέρες αύριο Κυριακή 24/9 στο Sigma. Στις 16:00 η εκπομπή “Γειτονιές στο πιάτο” με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να μας αφηγείται την ιστορία των μαγαζιών της γειτονιάς που επισκέπτεται (ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια) κι ακολούθως μαγειρεύει δύο συνταγές από αυτά φέρνοντας και επί της ουσίας τις Γειτονιές στο Πιάτο. Στις 18.10 επιστρέφει η ψυχαγωγική, ταξιδιωτική εκπομπή “Outdoor & Φύση” με τους Πανίκο Πιλάλη και Άριστο Αριστείδου να συνεχίζουν και φέτος τις περιπλανήσεις τους στα πιο όμορφα μέρη της Κύπρου.

Το Your Face Sounds Familiar επιστρέφει στον ΑΝΤ1 από το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν με παρουσιάστρια τη Μπέττυ Μαγγίρα ενώ αναζητούνται τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Σύμφωνα με την “Ελένη” πάντως έχουν δεχτεί πρόταση τόσο ο Νίκος Μουτσινάς, όσο και η Ζέτα Μακρυπούλια.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS