ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: «Το μόνο ευχάριστο που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές πέρα απ’ τους 18 μετανάστες»

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα” δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλεξάνδρα Δουβαρά μετά το σάλος που ξέσπασε από την απάνθρωπη διαπίστωσή της στον αέρα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ότι “το μόνο ευχάριστο από τις φωτιές, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς». Και πρόσθεσε πως “κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες”.

Βέβαια κάθε... καλόπιστος τηλεθεατής θα πρόσεξε επίσης το πόσο ξεκάθαρη ήταν η αρχική διαπίστωση και ότι όποιος θέλει να πει “κι άλλες” λέει “κι άλλες” και όχι “εκτός από” - ειδικά κάποιος που φημίζεται για την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Βέβαια ας μην ανησυχεί ιδιαίτερα η κα Δουβαρά -που ούτως ή άλλως το λεκτικό της παραστράτημα δεν θα έχει καμία επίπτωση στην καριέρα της- αυτή η “ιεράρχηση” των τραγωδιών και η αποανθρωποποίηση των μεταναστών είναι γενικό φαινόμενο και πολλές φορές αυτός που εκφράζεται έτσι δεν το κάνει από μίσος ή γιατί είναι ακροδεξιός φασίστας. Το κάνει γιατί θεωρεί πως αυτή είναι η κανονικότητα, γιατί οι ντόπιοι νεκροί θα είχαν μεγαλύτερη αξία και ο θάνατός τους μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και ίσως γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχει σφηνωθεί η ιδέα ότι οι 20 της Δαδιάς ήταν άξιοι της μοίρας τους από τη στιγμή που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα.

Για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του ΔΣ. του ΡΙΚ κάνει λόγο σε επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής κατηγορώντας το πρώτο ότι προχώρησε σε παράνομες μισθολογικές αναβαθμίσεις προσωπικού. Συγκεκριμένα όπως έγραψε ο “Πολίτης” το ΔΣ του ΡΙΚ αναβάθμισε υπαλλήλους σε θέσεις της επιστημονικής βαθμίδας χωρίς να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή έστω αναγνωρισμένο από το ΚΥΣΑΤΣ, χωρίς να προβλέπεται η αναβάθμισή τους στον προϋπολογισμό, ενώ αναβάθμισε και κάποιους σε ανύπαρκτες θέσεις που είχαν καταργηθεί στον προϋπολογισμό.

Αλλά σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς που έτσι και πιαστούν να παρανομούν αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του νόμου, η Ελεγκτική Υπηρεσία δίνει ένα περιθώριο στο ΡΙΚ να... διορθώσει τις παρανομίες και παραπέμπει την υπόθεση για διερεύνηση στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για το ενδεχόμενο της κατάχρησης εξουσίας.

Το κερασάκι στην τούρτα; Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 το κόστος των αορίστου χρόνου ήταν 9,8 εκατ. ευρώ και των μόνιμων υπαλλήλων 4,3 εκατ. Με τις αυξήσεις/αναβαθμίσεις, το συνολικό κόστος των υπαλλήλων εκτοξεύθηκε από 13 στα 15 εκατ. το 2023, ενώ το 2026 το κόστος των εργαζομένων στο ΡΙΚ θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 45% από το 2020 έως το 2026. Παρά το υπεράριθμο προσωπικό το ΡΙΚ ζητά την πλήρωση 21 κενών θέσεων επειδή οι υφιστάμενοι Συμβασιούχοι Αορίστου Χρόνου (ΣΑΧ) δεν αναλαμβάνουν αυξημένα καθήκοντα και επομένως δεν υπάρχει κάποιος να τα εκτελεί! Και μη ρωτήσετε σας παρακαλώ τι ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα “κληρονομιά” από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Μόνο σοβαρές ερωτήσεις παρακαλώ.

Το Fame Story επανέρχεται στους δέκτες μας, ύστερα από την πρώτη πετυχημένη ενσάρκωση του ΑΝΤ1 και τις αποτυχημένες ως Star Academy του Epsilon και House of Fame του ΣΚΑΪ (αμφότερες πήγαν άπατες) με τον Νίκο Κοκλώνη να αναλαμβάνει την παρουσίαση του και σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου να παίρνουν θέση στην κριτική επιτροπή. Ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ελληνικές απογευματινές εκπομπές, είναι και ο Αντώνης Ρέμος.

Το διεθνές φορμάτ Switch εντάσσεται στο πρόγραμμα  της ΕΡΤ από τη νέα σεζόν. Το τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάζει η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά θα μεταδίδεται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή στην απογευματινή ζώνη.

Όπως όλα δείχνουν η Κατερίνα Ζαρίφη επιστρέφει στο Open για να αναλάβει τη μεσημεριανή ζώνη του καναλιού, χωρίς ωστόσο να έχουν πέσει υπογραφές ή ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Την παραγωγή αναλαμβάνει η Barking Well και τα πρώτα ονόματα που ακούγονται για το πάνελ της νέας εκπομπής είναι του Δημήτρη Αλεξάνδρου και του Αντώνη Παπαηλία που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τον τελικό του J2US.

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος εμφανίζεται τελευταία ως ο επικρατέστερος συμπαρουσιαστής του Γιώργου Λιανού στο ριάλιτι I’m a Celebrity Get Me Out of Here που θα δούμε τη νέα σεζόν από τον ΣΚΑΪ και το Sigma.  Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί επιλογή όχι μόνο της παραγωγής αλλά και προσωπικά του Γιώργου Λιανού.

Η Μαρία Φιλίππου και ο Χρήστος Λούλης προστίθενται στο καστ του δεύτερου κύκλου της δραματικής/θρησκευτικής σειράς «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» που γράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και η οποία θα προβληθεί και πάλι από το Mega στην Ελλάδα και τον Alpha στην Κύπρο. Ο νέος κύκλος τ ακολουθεί την πορεία του Αγίου (Προκόπης Αγαθοκλέους) από την Κόνιτσα, όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο τα γυρίσματα, στο Άγιο Όρος. Στη σειρά επιστρέφει ο Δημήτρης Ήμελλος σε σκηνές flashback. 

 

 

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS