ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Shame Story: Η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην EBU για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Μαρίνος Νομικός

Δεν σας το έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα ότι μάλλον ήταν κακή ιδέα να ανακατέψει πάλι το ΡΙΚ τάλεντ σόου και Eurovision; Αυτή τη φορά το χτύπημα ήρθε από εκεί που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σου. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Μιχάλης Σταύρου στο Cappuccino του “Πολίτη” η ΕΡΤ τα πήρε στο κρανίο με το ημικρατικό μας να επιλέγει ουσιαστικά τον ανταγωνιστή της στη Eurovision σε... ελληνικό έδαφος. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην EBU, τον υπεύθυνο φορέα όχι μόνο του διαγωνισμού αλλά και των 112 δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων σε 54 χώρες ευθύνης της, ζητώντας εξηγήσεις επειδή αφήνει μέλος της, το ΡΙΚ, να διοργανώνει διαγωνισμό σε άλλη επικράτεια από αυτήν που της επιτρέπεται για να βρει τον εκπρόσωπό της στη Eurovision! Και όχι μόνο αυτό αλλά η ελληνική δημόσια τηλεόραση απειλεί με αποχώρηση εάν δεν υποχρεωθεί το ΡΙΚ να ακυρώσει τη συνεργασία του με το Star.

Θυμίζουμε πως το ΡΙΚ σύναψε συμφωνία με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Panik Records αλλά και την Barking Well του Νίκου Κοκλώνη που ανέλαβε την παραγωγή του επερχόμενου reboot του Fame Story που προβλέπει πως ο νικητής του τάλεντ σόου του Star Ελλάδας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision. Παράλληλα το ίδιο το Fame Story θα προβάλλεται από το ΡΙΚ και όχι από το Omega που έχει -υποτίθεται- αποκλειστική συνεργασία με το Star. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η EBU ζήτησε προς το παρόν εξηγήσεις από το ΡΙΚ για τις λεπτομέρειες γύρω από αυτή τη συνεργασία που εξόργισε την ΕΡΤ χωρίς να έχει πάρει άμεσα κάποια απόφαση, όμως πληροφορίες μέσα από το ΡΙΚ λένε πως δύσκολα το ημικρατικό μας θα τη βγάλει καθαρή και αν δεν έχει σοβαρότερες συνέπειες (πχ να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό) στην καλύτερη περίπτωση θα αναγκαστεί να ακυρώσει τη συμφωνία και να βρει εκπρόσωπο είτε με ανάθεση είτε δικό του τάλεντ σόου (που είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό την τελευταία φορά).

Όπως επισημαίνει πώς ο Μιχάλης Σταύρου, η καταγγελία πρέπει να είναι η κορύφωση της διατάραξης των σχέσεων ΕΡΤ - ΡΙΚ που είχαν μια αγαστή συνεργασία δεκαετιών, καθώς κάτι δείχνει να έχει αλλάξει, τουλάχιστον από την ελλαδική πλευρά και μάλλον προς το χειρότερο. Σ’ αυτό συνεπικουρούν η κακή βαθμολογία που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην κυπριακή συμμετοχή στη φετινή Eurovision αλλά και το γεγονός ότι η ΕΡΤ πούλησε δύο προγράμματά της στο Σίγμα παρακάμπτοντας το ΡΙΚ το οποίο υποτίθεται πως έχει πρώτο λόγο επιλογής στα προγράμματα της ΕΡΤ.

Μιλώντας για την ΕΡΤ, η πολυαναμενόμενη «Παραλία», η δραματική σειρά από στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 και στην ERT World. Η σειρά σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου μάς μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης όπου κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, μυστήριο, έρωτας και συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Κουκουράκης, Μάκης Παπαδημητρίου, η Μπέτυ Λιβανού και ο Γιώργος Νινιός.

Από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Ανδρέας Δημητρόπουλος επιστρέφει για 10η συνεχή χρονιά με το “Πρωτοσέλιδο” στην πολύ πρωινή ζώνη του Σίγμα. Μαζί του η Γαβριέλα Ζάρτηλα.

Θα είναι οι «Φόνοι στο καμπαναριό» τα νέα «Εγκλήματα»; Πάντως και τη νέα σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου που θα δούμε το φθινόπωρο στον Alpha την υπογράφει ο Αντώνης Αγγελόπουλος και το πρώτο teaser δείχνει πολλά υποσχόμενο και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Ρένια Λουιζίδου (ως τύπου Sister Act καλόγριες) παραμένουν εγγύηση. Για να δούμε...

Τίτλο που να περιέχει τουλάχιστον τη λέξη “Μεσημέρι” αναζητεί η εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ καθώς από τη στιγμή που θα μεταδίδεται 12.00-14.00 δεν θα μπορεί να λέγεται “Πρωινό μας”. Προτάθηκε ο τίτλος «Μεσημέρι με τη Φαίη Σκορδά» αλλά απορρίφθηκε καθώς πριν τρία χρόνια αυτός ήταν ο τίτλος της εκπομπής του πρώην συζύγου της Φαίης, «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» και επικρατέστερος δείχνει να είναι «Το μεσημέρι μας». Πάντως στο Σίγμα δεν χολοσκάνε και πολύ για το πως θα λέγεται από σχεδόν ποτέ δεν συνάδουν οι τίτλοι των εκπομπών του με την ώρα μετάδοσης.

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η Αννίτα Πάνια για την επιστροφή της στο Open. Εάν αυτή επιτευχθεί η Αννίτα θα παρουσιάζει απογευματινή εκπομπή τα Σαββατοκύριακα με παιχνίδια με τους τηλεθεατές (όπως ήταν παλαιότερα το «Αννίτα Κοίτα»), αλλά και late night εκπομπή με συνεντεύξεις με γνωστά πρόσωπα που θα προβάλλεται μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα του αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού Switch για τη νέα σεζόν. Επικρατέστερος τίτλος του παιχνιδιού είναι «Η αλλαγή» καθώς το format βασίζεται στις εναλλαγές των 5 παικτών μέσα από τις ερωτήσεις που τους γίνονται. Όποιος απαντά σωστά μετακινείται προς το ένα και όποιος απαντά λάθος αλλάζει θέση κατεβαίνοντας προς το πέντε. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού προκειμένου να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS