ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Έλα να δεις τον Μαυρίκιο

Μαρίνος Νομικός

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου εντάχθηκε στο πάνελ(!) του “Έλα να δεις” για λόγους που δεν διευκρινίζονται αν και υποψιαζόμαστε πως ένας σίγουρα θα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το απογευματινάδικο του Omega βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Ένας άλλος πιθανόν να είναι το σκεπτικό ότι ξημεροβραδιάζεται που ξημεροβραδιάζεται ο εθνικός μας βαφτιστικός (της Άντρης και του Νίκαρου) όλη τη μέρα στην τηλεόραση, γιατί να μην είναι κάπου αποκλειστικά και επαγγελματικά;

Βέβαια κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί πως μια προσωπικότητα του βεληνεκούς του Μαυρίκιου καταδέχεται να κάτσει σε ένα ταπεινό πάνελ. Εκτός κι αν η Έλενα Θεοδώρου απέκτησε συμπαρουσιαστή χωρίς να το γνωρίζει και της το φέρνουν με τρόπο. Πάντως στο τέλος της ανακοίνωσης του Omega υπάρχει μια καλά συγκαλυμμένη απειλή: “Η συνεργασία του ομίλου με τον Μαυρίκιο θα είναι πολυεπίπεδη και μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις του θα είναι σημαντική η συμβολή του σε διάφορους τομείς”. Αυτό το “πολυεπίπεδη” είναι που φοβόμαστε...

Ως “ένα από τα πιο σημαντικά και τιμητικά έπαθλα που έχουν υπάρξει ποτέ σε μουσικό reality show” διαφημίζει το Star την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision του 2024 από τον νικητή του επερχόμενου reboot του Fame Story. Να λοιπόν που γίναμε και “τυράκι” για την προσέλκυση ταλέντου σε ελληνικό talent show αν και αυτή η τακτική δεν έχει καλό ιστορικό: και τις δύο φορές (μία στην Ελλάδα, μία στην Κύπρο) που προέκυψε εκπρόσωπος από talent show αποδείχθηκε σκέτη καταστροφή: Η επιλογή του νικητή του Eurostar Απόστολου Ψυχράμη το 2004 ακυρώθηκε και στη θέση του στάλθηκε τελικά ο Σάκης Ρουβάς και το Shake It ενώ όσα λιγότερα πούμε για τη συμμετοχή του δικού μας Χρίστου Μυλόρδου που νίκησε στο Performance του ΡΙΚ το 2010, τόσο το καλύτερο. Είναι σίγουροι εκεί στο ΡΙΚ ότι θέλουν να ξαναμπλέξουν ριάλιτι και Eurovision;

Το πρώτο τρέιλερ -βασικά teaser- της επερχόμενης σειράς του Ανδρέα Γεωργίου Famagusta για λογαριασμό του Mega  (την οποία στην Κύπρο θα δούμε από τον Alpha) ανέβηκε online ταιριαστά στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της 49ης επετείου της τουρκικής εισβολής σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης για τις σκηνές αλαλαγμού κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Αμμοχώστου κατά τη Β’ φάση της εισβολής τον Αύγουστο του 1974 αλλά και τον “σκοτεινό” μονόλογο της Δέσποινας Μπεμπεδέλη («Από τότε χάος, σκοτάδι παντού. Να είσαι 16 και να έχεις τα πάντα και να έρθει ο φονιάς και να πάρει τα πάντα. Κι εσύ από τότε πουθενά. Εμείς πουθενά»). 

“Δεν ξεχνώ! Το τρέιλερ της νέας μας σειράς FAMAGUSTA. Νιώθω ευλογημένος που μέσα από την δουλειά μας μπορούμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας! 1974-2024 50 χρόνια!” έγραψε σχετικά ο σκηνοθέτης (και ένας από τους πρωταγωνιστές) Αντρέας Γεωργίου που ως γνωστόν κατάγεται από την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Η σειρά, που ενσωματώνει αληθινές ιστορίες προσφύγων στην κεντρική πλοκή,  αναμένεται στις οθόνες στις αρχές του 2024.

Κι επίσημα η Ηλιάνα Παπαγεωργίου νέα οικοδέσποινα του Shopping Star μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Star.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς “Πανθέοι”, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τον Σεπτέμβριο από τον ΣΚΑΪ και το Sigma, καθώς πριν από λίγες μέρες ακούστηκε η πρώτη κλακέτα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπύρου Μιχαλόπουλου. Οι ήρωες του περίφημου μυθιστορήματος του Τάσου Αθανασιάδη παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από το σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Άγγελου Χασάπογλου και με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού καστ. Τα γυρίσματα γίνονται σε φυσικούς χώρους σε όλη την Αττική αλλά και σε δύο τεράστια πλατό, εκεί όπου, σύμφωνα με το σενάριο, τα ετερόκλητα μέλη της οικογένειας ερωτεύονται και ζουν απαγορευμένα πάθη.

Ακόμα μία σειρά μυθοπλασίας εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ από το φθινόπωρο. Πρόκειται για κωμωδία με τίτλο «Τρίτος όροφος», θα διαρκεί 15 λεπτά και πρωταγωνιστούν η «Μαριλού» της «Τούρτας της μαμάς», Λυδία Φωτοπούλου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως ένα ζευγάρι συνταξιούχων σε απολαυστικές καθημερινές στιγμές.

Με -τι άλλο;- φόνους θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος της πετυχημένης δραματικής σειράς μυστηρίου της ΕΡΤ “Κάνε ότι κοιμάσαι” που ξεκίνησε πρόσφατα γυρίσματα.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS