ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Από το Υπουργείο στο Ίδρυμα 

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Ακόμα μια σειρά μυθοπλασίας προσθέτει ο ΑΝΤ1 Ελλάδας στο πρόγραμμά του (και κατ’ επέκταση σε εκείνου του ΑΝΤ1 Κύπρου). Φέρει τον τίτλο «Ο πρώτος από εμάς» και περιστρέφεται γύρω από τρεις 40άρηδες που βιώνουν μια σημαντική αλλαγή στις ζωές τους όταν ένας εξ αυτών διαγιγνώσκεται με σοβαρή ασθένεια. Τους κεντρικούς ανδρικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάριος Αθανασίου και Σπύρος Χατζηαγγελάκης ενώ για τους ισάριθμους γυναικείους έκλεισαν οι Λένα Δροσάκη (Σέρρες), η Αθηνά Οικονομάκου (που επιστρέφει στη μυθοπλασία τρία χρόνια μετά το τέλος του «Ελα στη θέση μου») και η Βίβιαν Κοντομάρη. Η σειρά σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου έχει ξεκινήσει γυρίσματα με στόχο να αρχίσει να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο.

Τηλεοπτική επιστροφή για τον Παναγιώτη Δημόπουλο μετά από το διάλειμμα στο γραφείο τύπου του Υπ. Εργασίας. Ο γνωστός δημοσιογράφος θα βρίσκεται από τη νέα σεζόν στο ΡΙΚ όπου θα παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή “σκληρής” έρευνας που δεν συνηθίζεται στα καθ’ ημάς πόσο μάλλον στο αρτηριοσκληρωτικό και εξουσιοσεβούμενο ημικρατικό μας. Και το πιο παράδοξο; Όπως γράφει το Cappuccino τα θέματα της εκπομπής δεν θα υπόκεινται σε έλεγχο (όπως συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις ενημερωτικές/δημοσιογραφικές εκπομπές του ΡΙΚ) αλλά θα παραδίδονται κατευθείαν για μετάδοση από την εταιρεία παραγωγής. Αν το πέτυχε αυτό ο Δημόπουλος, μπράβο του, ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση της ενημέρωσης από τα στενά δεσμά του κρατικού καθωσπρεπισμού.

Ο Ονούφριος έφυγε, η Στέλλα συνεχίζει σόλο. Παρά το ότι αρχικά είχε διαδοθεί ότι το Omega αναζητούσε παρτενέρ για τη συμπαρουσιάστρια του Ονούφριου στην “Ενημέρωση τώρα” μετά την αποχώρηση του τελευταίου, το κανάλι του Αρχαγγέλου με δελτίο τύπου ΄γνωστοποιεί πως η Στέλλα Σάββα “αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το τιμόνι της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής” δίνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στη δημοσιογράφο.

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Δημήτρη Μακαλιά με την εκπομπή του Open “Ποιος είναι Πρωινιάτικα” αφού ο γνωστός ηθοποιός δεν θα ανήκει στο δυναμικό της από τη νέα σεζόν λόγω ανακατατάξεων ως προς τη σύνθεση του πάνελ.

Δυσάρεστα τα νέα για τους fans του The Voice, το οποίο μετά από δύο κύκλους στον ΑΝΤ1 και επτά στον ΣΚΑΪ δεν φαίνεται να βρίσκει θέση στο πρόγραμμα του τελευταίου για τη νέα σεζόν - τουλάχιστον στο πρώτο μισό της- καθώς  το φθινόπωρο  το κανάλι του Φαλήρου σκοπεύει να ρίξει το βάρος στο καθημερινό ριάλιτι επιβίωσης I’m A Celebrity Get Me Out Of Here. Ωστόσο δεν αποκλείεται το The Voice να βρει τη φωνή του στο δεύτερο μισό, αν και προβληματίζουν τα μη-ικανοποιητικά νούμερα που σημείωσε ο τελευταίος κύκλος.

Σε συζητήσεις με τους συντελεστές των φετινών ριαλιτοπαίχνιδων “Προδότες” και Dragon’s Den για το αν θα συνεχίσουν για δεύτερη σεζόν βρίσκεται ο ΑΝΤ1, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο ακόμα.

Από σήμερα Σάββατο 1η Ιουλίου και κάθε Σάββατο, στις 22:00 & 23:00 η μυθοπλασία επιστρέφει στην ERT World. Κάθε Σάββατο η σειρά «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance» θα μας ταξιδεύει στην Κρήτη και στο Λονδίνο, μέσα από 12 συναρπαστικές αυτοτελείς ιστορίες και στις 23:00 η «Αγάπη παράνομη» ζωντανεύει με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η σειρά, έξι επεισοδίων σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS