ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Σκέτο... έγκλημα η νέα σεζόν

Μαρίνος Νομικός

Το ΡΙΚ έκοψε το Art Cafe και ειδοποίησε την παρουσιάστρια Μαρίνα Μαλένη... τηλεφωνικά για την ξαφνική -και εδώ που τα λέμε μάλλον αψυχολόγητη- απόφασή του, όπως έγραψε η ίδια στο Facebook. O λόγος σύμφωνα με την ίδια το ότι οι ΡΙΚάδες θυμήθηκαν ότι η παρουσιάστρια και ηθοποιός είναι λειτουργός στον ΘΟΚ, κάτι που φαίνεται δεν ενοχλούσε κατά την περσινή και προπέρσινη σεζόν, όπως σχολιάζει. Πάντως εντύπωση κάνει η ευκολία με την οποία το ΡΙΚ κόβει μία από τις λιγοστές πολιτιστικές εκπομπές που διαθέτει ενώ δίνει έμφαση από τη νέα σεζόν στην ψυχαγωγία με περισσότερες σειρές μυθοπλασίας και κυνηγώντας το reboot του Fame Story. Δεν είναι αυτός ακριβώς ο ρόλος μιας δημόσιας τηλεόρασης αλλά μιλάμε για το ΡΙΚ που πρώτον είναι κρατική/κυβερνητική και όχι δημόσια και δεύτερον, πότε είχε καταλάβει τον ρόλο του για να το πράξει τώρα;

Σκέτο... έγκλημα η νέα σεζόν. Με δέκα επεισόδια επιστρέφει το “Κάρμα” στον Alpha Κύπρου το φθινόπωρο, δύο από τα οποία θα είναι με “πολύ γνωστές ιστορίες” όπως δήλωσε η δημιουργός της cult true crime σειράς Χριστιάνα Αρτεμίου στο πρωινό του ΡΙΚ. Το οποίο ΡΙΚ θα έχει από τη νέα σεζόν το δικό του “Κάρμα”, τη δραματική/αστυνομική σειρά “Στα όρια” του Σταύρου Ποταμάρη (είχε κάνει «Το μυστικό της πεταλούδας» στο ημικρατικό τη σεζόν ‘21-22). Όπως γράφει το Cappuccino η σειρά ήρθε πρώτη στα focus groups που έκανε το ΡΙΚ για να τεστάρει τους πιλότους των σειρών που είχε κατά ναου και θα αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, με τον Χριστόδουλο Μαρτά και τη Μαργαρίτα Ζαχαρίου ανάμεσα στο μόνιμο καστ.

Κι επειδή το “Κάρμα” θα καλύψει τις ανάγκες για κυπριακή σειρά στο πρώτο μισό της σεζόν (θα προβληθεί Οκτώβριο με Δεκέμβριο) η νέα σειρά που θα γράφει ο Φώτης Γεωργίδης μετά την ολοκλήρωση -με την ταινία- του “Κάμπινγκ” μάλλον προορίζεται για το δεύτερο μισό. Του Alpha ούτως ή άλλως δεν τον παίρνει να κάψει δύο κυπριακές σειρές την ίδια περίοδο, αφήστε που δεν έχει και χώρο αφού το πρόγραμμα θα είνα πάνω κάτω το ίδιο με φέτος συν μια... φάουσα νέων προγραμμάτων που κυριολεκτικά δεν ξέρουν που να τα βολέψουν.

Ακόμα ένας δημοσιογράφος εγκαταλείπει εντελώς τον χώρο για χάρη της επικοινωνίας. Ο Ονούφριος Σωκράτους μετά από έξι χρόνια συνεργασίας με το Omega στην παρουσίαση της μεσημβρινής ενημερωτικής εκπομπής, υπέβαλε την παραίτηση του και θα αποχωρήσει οριστικά στις 28 Ιουλίου οπότε και ολοκληρώνεται για φέτος η εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» που παρουσίαζε με τη Στέλλα Σάββα σε ένα όχι-και-τόσο-αρμονικό ταίριασμα. Η εκπομπή θα συνεχιστεί τη νέα σεζόν άγνωστο ακόμα με ποιον. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι μόνη της η Σάββα καθώς ήδη αναζητείται από το Omega συμπαρουσιαστής και μάλιστα έγινε κρούση σε γνωστό όνομα που βρίσκεται σε άλλο κανάλι.

Την καθημερινή κοινωνική/κωμική σειρά «Η δική μας οικογένεια» του Open βγάζει απ’ το συρτάρι το Omega για μετάδοση τους καλοκαιρινούς μήνες και ίσως περισσότερο αφού η σειρά Βασίλη Θωμόπουλου απαριθμεί 149 επεισόδια. Πρωταγωνιστούν οι Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης, Απόστολος Γκλέτσος, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Υρώ Μανέ κ.ά.

Ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα τα γυρίσματα της νέας σειράς Famagusta των Ανδρέα Γεωργίου, Κούλη Νικολάου και Βάνας Δημητρίου που πραγματεύεται προσωπικές ιστορίες και τραγωδίες από την τουρκική εισβολή και την εγκατάλειψη της Αμμοχώστου στη Β’ φάση του Αττίλα που παραμένει ανοιχτή πληγή σχεδόν μισό αιώνα μετά. Το σενάριο της σειράς 24 επεισοδίων του Mega υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα και αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο από τον Alpha Κύπρου.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, είναι ο καλεσμένος του Τάσου Τρύφωνος στο τελευταίο «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ» της φετινής σεζόν, στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, μετά από αρκετό καιρό. Αύριο Κυριακή 18 Ιουνίου στις 18:45, στον Alpha Κύπρου.

Το The Chase μπορεί να ολοκληρώνει φέτος τον κύκλο του στην κυπριακή TV, στην ελληνική όμως θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν στο Mega με παρουσιάστρια πάντα την Μαρία Μπεκατώρου η οποία και ανανέωσε τη συνεργασία της με το κανάλι.

«Στα Σύρματα» τιτλοφορείται η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ που υπογράφει σκηνοθετικά ο Χάρης Μαζαράκης και διαδραματίζεται στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε ένα κοινωνικό/ψυχολογικό πείραμα έχοντας ο καθένας καταστρώσει το δικό του σχέδιο. H νέα κωμωδία που θα ξεκινήσει να προβάλλεται το φθινόπωρο από την ΕΡΤ1 με το καστ να περιλαμβάνει τους Θανάση Τσαλταμπάση, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ιβάν Σβιτάιλο, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργο Χρανιώτη, Τάσο Πατζίδη, Βασίλη Χαλακατεβάκη και τον πρώην ένοικο του πραγματικού Κορυδαλλού Λάκη Γαβαλά σε ρόλο-έκπληξη.

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS