ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ: Λούης Night Slow;

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Ο Alpha Κύπρου μπορεί να πήρε εργολαβία το τοπ τεν των δημοφιλέστερων εκπομπών για την εβδομάδα 22-28 Μαΐου όπως κάνει σχεδόν όλες τις εβδομάδες του χρόνου, έχοντας και τις τρεις πρώτες από τον τελικό του Κυπέλλου, όμως αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η μεγάλη πτώση του Λούης Night Show. Όχι μόνο σε θέσεις, μπήκε με το ζόρι δεκάδα στην τελευταία θέση, αλλά και σε τηλεθεατές: 73.000 για την εκπομπή της 26ης Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι απώλεσε περίπου 50.000 από το peak των 120.000 που έφτανε τις καλές μέρες και τώρα πλέον είναι σταθερά πίσω από την αιώνια νέμεση, το Casa de Mikel που εξακολουθεί να κρατάει ζωντανό τον ΑΝΤ1 - αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά σε τηλεθεατές έχοντας κοντά στις 77.000.

Βέβαια για ένα από μακροβιότερα ψυχαγωγικά προγράμματα, το Λούης Night Show καλά κι αντέχει έχοντας τους ίδιους συντελεστές μπροστά και πίσω από την κάμερα (με κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Λούη Πατσαλίδη ανάλογα με τα trends της κάθε εποχής με τα οποία πασχίζει να κρατάει επαφή) οπότε ακόμα και με απώλειες παραμένει από τα δυνατά χαρτιά του Alpha. Μένει να δούμε αν θα παραμείνει ως έχει, με κίνδυνο η αιμορραγία τηλεθεατών να γίνει ακατάσχετη, ή θα προχωρήσει σε πραγματική ανανέωση σε όλους τους τομείς (ακόμα και στο format) προκειμένου να επιβιώσει. Πάντως ο Λούης έχει πολλές φορές πως θέλει να φύγει με το κεφάλι (και τα νούμερα) ψηλά.

Ο Γιάννης Στάνκογλου εντάχθηκε στο καστ της νέας σειράς εποχής «Ναυάγιο» του Mega που εμείς εδώ θα δούμε τη νέα σεζόν από τον Alpha. Οι θεατρικές υποχρεώσεις του αξιόλογου ηθοποιού προβληματίζουν το κανάλι για την πλήρη αφοσίωσή του στα γυρίσματα καθώς καίγονται να βγάλουν τη σειρά το φθινόπωρο ώστε να μην αφήσουν την πολυαναμενόμενη “Μάγισσα” του ΑΝΤ1 να μαγέψει τους τηλεθεατές κάνοντας παιχνίδι μόνη της.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Alpha Κύπρου του Σαββατοκύριακου. Από σήμερα θα προβάλλεται διπλό επεισόδιο του θρυλικού «Στο παρά πέντε» του Mega ώστε η «Μαίρη Μαίρη Μαίρη» των Ρέππα-Παπαθανασίου να πάει στις 18.30 και τα καινούργια επεισόδια της “Μουρμούρας” να μεταδίδονται στις 19.15 και να δίνουν lead in στο δελτίο. Την Κυριακή όσο υπάρχει το “Τετ α Τετ” θα μείνει ο προγραμματισμός ως έχει. Επίσης για να επιμηκύνει τη μετάδοση της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» η οποία ολοκληρώνεται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, το κανάλι των Λατσιών θα κουρέψει το επεισόδιο της Παρασκευής ώστε να την τραβήξει μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τις Παρασκευές στη θέση της θα παίζουν οι “Αμφιβολίες” σε επανάληψη.

Ο σταθερά αξιόπιστος Πέτρος Πολυχρονίδης είναι -μέχρι στιγμής- το επικρατέστερο πρόσωπο για την παρουσίαση της νέας «Φάρμας» που επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην prime time του Star και του Omega στην Κύπρο.

Αν και ένα υποτίθεται σύγχρονο κράτος που φροντίζει τους ευπαθείς πολίτες του δεν αναποθέτει τη φροντίδα στην ελεημοσύνη των πολιτών, ο  Τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, από όπου ξεκίνησε το 1994, για να δώσει για ακόμα μια φορά άλλοθι σε μία ανύπαρκτη πολιτεία. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21:00 μια ζωντανή, μαραθώνια εκπομπή προσφοράς με στόχο την οικονομική στήριξη των ατόμων με μυοπάθειες, αλλά και την προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Παρουσιάζουν η Χριστιάνα Αριστοτέλους και ο Σταύρος Κυπριανού.

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS