ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Μίλα μου ξανά για το «Μίλα μου»

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Αν ρίξεις μια ματιά στα ελληνικά κανάλια αυτές τις μέρες νομίζεις πως όλα τα προβλήματα στη μαμά πατρίδα είναι λυμένα, ότι δεν έχουν εκλογές σε 10 μέρες κι ότι το μείζων ζήτημα που τους απασχολεί είναι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Eurovision! Νόμιζα πως μόνο η Κύπρος είχε τέτοια κολλήματα (που παραδοσιακά ασχολούμαστε με τρίχες ενώ δίπλα μας συμβαίνουν τέρατα) αλλά και οι καλαμαράδες δεν πάνε πίσω.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision την Πέμπτη, όπου συμμετείχαν Ελλάδα και Κύπρος, έσπασε μεν τα κοντέρ -με 34,6% γενικό και 36,9% στο δυναμικό- για το ΡΙΚ που βλέπει τέτοια νούμερα μόνο -σωστά μαντέψατε- με Eurovision και Μουντιάλ αλλά δεν ήταν καν το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας! Η τιμή ανήκει, σε ποιον άλλο, στον “Σασμό” που μπορεί να σημείωσε μικρότερο μερίδιο (26,6%) όμως σε απόλυτους αριθμούς προσέλκυσε σχεδόν 93.000 τηλεθεατές έναντι 89.500 της Eurovision. Τι καλά όμως, για το ημικρατικό μας να τρώει από τα έτοιμα έτσι; Ειδικά όταν τα δικά του προγράμματα δεν τα βλέπουν ούτε αυτοί που τα κάνουν;

Λαμπρή εξαίρεση η “Τρικυμία” που ομολογουμένως έχει ξεφύγει για τα δεδομένα του ΡΙΚ. Να σκεφτείτε ότι από τα μικρά μονοψήφια που ξεκίνησε το φθινόπωρο έφτασε να γράφει 16% και να έχει κοντά στους 50.000 τηλεθεατές. Την περασμένη Πέμπτη δε ήταν τρίτο δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας μετά τον “Σασμό” και τη Eurovision. Γι’ αυτό και το ΡΙΚ θα ψαλιδίσει τα επεισόδια. Επειδή πάει καλά και δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Παρελθόν για το Open ο Γιάννης Λάτσιος. Ο πρώην πια διευθύνοντας σύμβουλος του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη αποχώρησε αιφνιδίως με τις λεπτομέρειες γύρω από την έξοδό του να είναι λίγο θολές και συγκεχυμένες.Χωρίς μπάτζετ για νέα προγράμματα και ανανέωση μόλις δύο εκπομπών για του χρόνου, η αλήθεια είναι πως ο Λάτσιος ένιωθε δίχως ουσιαστικό αντικείμενο.  Πάντως το Open δείχνει να ακολουθεί τα χνάρια του Alter, χαμηλή τηλεθέαση, ελάχιστα έσοδα, φτώχεια, γκρίνια και συνεχής αιμορραγία στελεχών (προηγήθηκαν οι ηχηρές αποχωρήσεις της Χρύσας Μασούρου τον Απρίλιο, της τότε Διευθύντριας Προγράμματος, Άλκηστις Μαραγκουδάκη τον Ιούνιο του 2020 και τρεις μήνες μετά του Τζώνη Καλημέρη). Ευχόμαστε μόνο να μην έχει και την ίδια κατάληξη.

“Μίλα μου”... ξανά. Ο Γιώργος Τσιάκκας συζητά με το Mega για ένα πιθανό remake ή sequel της εμβληματικής δραματικής σειράς που είχε γράψει για το Σίγμα την περίοδο 2007-09 και η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα κυρίως επειδή μεταδόθηκε από πολλά τοπικά κανάλια σε όλη την περιφέρεια. Την αποκάλυψη έκανε ο γνωστός σεναριογράφος στο podcast TV Stories του γράφοντος, ανάμεσα σε άλλες εξομολογήσεις, αφηγήσεις και άγνωστες λεπτομέρειες από μια μακρά καριέρα που συνδέθηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυπριακής τηλεόρασης. Δείτε ή ακούστε το πρώτο μέρος εδώ

O ANT1 θα κάνει την έκπληξη και θα βγάλει το νέο ριάλιτι “Προδότες” μέσα στο καλοκαίρι. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα υποδεχθεί σε μια έπαυλη 22 παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να δουλέψουν ως ομάδα για να συγκεντρώσουν μέχρι και 100.000 ευρώ, όμως ανάμεσά τους θα υπάρχουν “προδότες” που μυστικά κάθε βράδυ θα βγάζουν και έναν από τη μέση. Ποιος θα μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος; Κάτι ανάμεσα σε Cluedo, Παλέρμο και Αγκάθα Κρίστι το παιχνίδι μυστηρίου και στρατηγικής 12 επεισοδίων αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου και θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν θα δούμε τελικά το δίδυμο Βανδή - Βίσση στην κριτική επιτροπή του reboot του Fame Story καθώς η πρώτη θα βρίσκεται σε περιοδεία στις ΗΠΑ. Θα είναι όμως στην επιτροπή του νέου κύκλου του J2US καθώς ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2024 οπότε και θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS