ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Παρουσιαστής δύο χωρών και πάλι ο Τρύφωνος;

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Η “Σμύρνη μου αγαπημένη” γίνεται η δεύτερη ελληνική παραγωγή που ανεβαίνει στο Netflix μέσα σε λίγους μήνες, μετά το Maestro του Παπακαλιάτη. Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται λανθασμένα πως πρόκειται για την πρώτη ελληνική ταινία που ανεβαίνει στην κορυφαία πλατφόρμα streaming καθώς ο τίτλος αυτός ανήκει στο δράμα “Το δέντρο και η κούνια” του 2013 σε σκηνοθεσία Μαρίας Ντούζα που ανέβηκε πέρσι όμως πέρασε απαρατήρητο.

Ο δεύτερος κύκλος του Maestro συνεχίζει εντατικά τα γυρίσματα για να ανέβει κάποια στιγμή το 2024 στο Netflix ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και εκείνα του δεύτερου κύκλου του “Αγίου Παϊσιου” που επίσης αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά από το Mega (στην Κύπρο από τον Alpha) καθώς ο Γιώργος Τσιάκκας έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου.

Ο ΣΚΑΪ επαναφέρει τους “Πανθέους” 45 χρόνια μετά την επιτυχημένη προβολή της θρυλικής σειράς της ΕΡΤ. Την παραγωγή ανέλαβε η JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη (που έχει εντρυφήσει σε σειρές εποχής όπως οι “Άγριες μέλισσες”) ενώ ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που ακούγονται είναι κι εκείνα του Γιάννη Μπέζου, του Αιμίλιου Χειλάκη, του Μιχάλη Σαράντη και της Κάτιας Δανδουλάκη η οποία είχε στο original τον ρόλο της Μάρμως ενώ στη νέα βερσιόν θα υποδυθεί τη Χρυσοστόμη Πανθέου, μια από τις θείες της οικογένειας.

Οι “Πανθέοι” προβλήθηκαν την περίοδο 1977-79 από την ΕΡΤ και στην Κύπρο από το ΡΙΚ. Η σειρά 100 επεισοδίων του Βασίλη Γεωργιάδη βασίστηκε στο τρίτομο έργο του Τάκη Αθανασιάδη και αφηγούνταν την ιστορία μιας πλούσιας μεγαλοαστικής οικογένειας της Αθήνας που εκτείνεται από το 1897 έως το 1940. Η νέα εκδοχή θα επεκταθεί στα 150 επεισόδια καθώς ο ΣΚΑΪ θέλει τη σειρά για τρία έως πέντε επεισόδια την εβδομάδα από τον προσεχή Οκτώβριο.

Ικανοποιητικά κινείται στις κυπριακές αίθουσες το “Κάμπινγκ: The Final Battle”, η κινηματογραφική ταινία που ολοκληρώνει τη δημοφιλή σειρά του Alpha. Το φιλμ του Νικόλα Ζηκόπουλου σε σενάριο Φώτη Γεωργίδη υπολογίζεται να φτάσει κοντά στα 70.000 εισιτήρια, βάσει του projection σε σχέση με τη μέχρι τώρα κίνηση, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό για ταινία που απευθύνεται κυρίως στους fans της σειράς. Η ταινία προσθέτει το κινηματογραφικό κομμάτι στο παζλ του παραγωγού του Alpha Ανδρέα Βασιλείου μετά τις επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Λούης Night Show και το πρώτο του θεατρικό “Το έργο που πήγε λάθος”. Του έμεινε μόνο η παραγωγή μιας συναυλίας...

Tipping Point τιτλοφορείται το νέο τηλεπαιχνίδι του Alpha Κύπρου που θα διαδεχθεί το The Chase τη νέα σεζόν με παρουσιαστή και πάλι τον Τάσο Τρύφωνος. Το βρετανικό format είναι του ITV με τέσσερις παίκτες να απαντούν σε ερωτήσεις απέναντι από μία μηχανή όπου σε δύο μετακινούμενα επίπεδα βρίσκονται μεγάλα κέρματα τοποθετημένα στην άκρη. Κάθε παίκτης μπορεί να παίξει τρία “κέρματα” που πέφτουν από μια προθήκη στο πάνω επίπεδο και καθώς αυτό μετακινείται το κέρμα σπρώχνει τα υπόλοιπα. Αν κάποιο πέσει στο κάτω επίπεδο (το tipping point), μετακινείται κι εκείνο με τη σειρά του σπρώχνοντας τα κέρματα στην άκρη. Όσα πέσουν κάτω ο παίκτης κερδίζει το ποσό που αντιστοιχεί (στο βρετανικό το κάθε κέρμα είναι 50 λίρες). Για το Tipping Point ενδιαφέρεται και ο Alpha Ελλάδας και γίνονται συζητήσεις για το πόσο είναι εφικτό η Κύπρος να αναλάβει την παραγωγή και για τις δύο χώρες με τον ίδιο παρουσιαστή αλλά -φυσικά- με διαφορετικούς παίκτες. Φαίνεται πως πάει να γίνει παράδοση για τον Τρύφωνος να παρουσιάζει το ίδιο format διακρατικά καθώς αυτό έγινε με τον “Κρίκο” και παραλίγο να γινόταν και με το Chase.

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS