ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Ο Θεός αγαπάει τον Alpha

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Ο Θεός φαίνεται πως εκτός απ’ το χαβιάρι αγαπάει και τον Alpha καθώς μετά τον “Παΐσιο” ακόμα μία σειρά με θρησκευτικό περιεχόμενο σημειώνει... θεϊκές επιδόσεις. Η σειρά του Mega Ελλάδας “Μαύρο Ρόδο” που περιγράφει τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε μια νεαρή καλόγρια και έναν φίλο της αδελφής της έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στον Alpha Κύπρου αμέσως μετά τον “Σασμό” και το lead in έκανε θαύματα. Η σειρά χτύπησε 20,3% στο γενικό και 16,4% στο δυναμικό, νούμερα που πριν μια δεκαετία θα προκαλούσαν δυσφορία αλλά τώρα μόνο ικανοποίηση.

Τελικά ο Νίκος Μουτσινάς ίσως να μείνει και τόσο... εκτός τηλεόρασης την ερχόμενη σεζόν όπως άφησε να εννοηθεί. Ενώ ακούστηκε έντονα το όνομά του για την κριτική επιτροπή της αναβίωσης του Fame Story, νέες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ελλαδικές τηλεοπτικές εκπομπές αναφέρουν ότι αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ότι δηλαδή θα είναι μεν σε κριτική επιτροπή αλλά εκείνη του Just the 2 of Us που ξεκινάει στο β’ μισό της σεζόν (δηλαδή το 2024) συνεπώς ο παρουσιαστής θα έχει όλο τον χρόνο που θέλει για να ξεκουραστεί.

Τέλος η Βίκυ Καγιά από το Star και το Shopping Star αφού οι εκκλήσεις της για ένα makeover του μακρόβιου ριαλιτοπαίχνιδου δεν εισακούστηκαν λόγω κόστους (γιατί το κανάλι να ξοδέψει για κάτι φτηνό που του γράφει καλά έτσι όπως είναι;). Τώρα το Star αναζητά τη νέα σχολιάστρια των ενδυματολογικών επιλογών των παικτριών και η αλήθεια είναι πως κρατάει μια αρκετά μεγάλη λίστα. Πάντως το Shopping Star παραμένει πυλώνας της απογευματινής ζώνης του Omega όπου γράφει όχι τρελά αλλά τουλάχιστον σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Τα διψήφια νούμερα σπανίζουν στο απαξιωμένο από το κοινό ΡΙΚ συνεπώς όταν καταγράφονται (μόνο στο γενικό σύνολο καθώς τα σηκώνουν οι 55+ που αποτελούν το βασικό κοινό του ημικρατικού καναλιού) είναι κάτι το αξιοσημείωτο αν και υποτίθεται πως δεν πρέπει να τους ενδιαφέρουν λόγω του ότι πρακτικά βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού (επίσης εκτός τόπου και χρόνου αν με ρωτάτε αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Άρα το 10% της “Παραδοσιακής βραδιάς” θεωρείται(;) επιτυχία όπως και τα 11άρια και 12άρια της καθημερινής “Τρικυμίας”. Δημοφιλέστερα προγράμματα του ημικρατικού μας παραμένουν οι ειδήσεις και οι πρωινές/μεσημεριανές ενημερωτικές εκπομπές.

Το καλύτερο Σαββατοκύριακο του Alpha παραμένει αυτό “με τον Μάνεση” καθώς η ελλαδική εκπομπή με τους γρήγορους ρυθμούς και την πιασάρικη, χαλαρή θεματολογία (κάτι σαν τηλεοπτικό αντίστοιχο του Facebook) έχει αγκαλιαστεί από το κυπριακό κοινό που του χαρίζει σταθερά υψηλά νούμερα, χρόνια τώρα.

Ούτε η μεταφορά του στις 15.00 σώζει το τελείως, άκυρο και θανάσιμα ανιαρό παιδιάστικο (και όχι παιδικό) τηλεπαιχνίδι “Πέτρα, Ψαλίδι, Μολύβι, Χαρτί” του Sigma που εξακολουθεί να γράφει νούμερα κατά πολύ μικρότερα της (μικρής) ηλικίας των συμμετεχόντων παιδιών. Μάλλον δεν το γλιτώνει το ψαλίδι...

Το Λούης Night Show τελειώνει στις 23.00 όμως το καλό lead in συνεχίζει μέσα στη νύχτα. Τόσο η επανάληψη της “Μουρμούρας” που ακολουθεί όσο και το “Φως στο Τούνελ” αργότερα, επωφελούνται του κύματος που προηγείται και σημειώνουν αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS