ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Το IQ του προγραμματισμού

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

To Casa de Mikel είναι ο απόλυτος άρχων του Σαββατόβραδου καθώς τίποτα από ότι παίζει απέναντι όχι μόνο δεν απειλεί την πρωτοκαθεδρία του show του ΑΝΤ1 αλλά δεν καταφέρνει καν να γράψει διψήφιο νούμερο! Στον Alpha το Just the 2 of Us διανύει την ίσως χειρότερη χρονιά του, στο Omega τα “Έρωτας φυγάς” και “Ένα τραγούδι ακόμα” δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ένα μεγαλύτερο κοινό, στο ΡΙΚ η μουσική εκπομπή Playlist ακολουθεί την πεπατημένη του καναλιού (δηλαδή, ελάχιστοι τηλεθεατές) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Μάρας Κωνσταντίνου και το Sigma είναι ανύπαρκτο όταν δεν έχει Survivor.

Έξυπνη κατά πως φαίνεται η κίνηση του Omega να βάλει τη νέα κωμική σειρά του Star “IQ 160” στην prime time της Κυριακής. Η “αστυκωμική” (όπως αυτολανσάρεται πετυχημένα) ελληνική σειρά από γαλλικό format, όπου η Σμαράγδα Καρύδη βοηθάει την ομάδα του αστυνομικού τμήματος όπου δουλεύει ως καθαρίστρια στην εξιχνίαση υποθέσεων, έγραψε 16,1% γενικό και 15,4% δυναμικό, τα καλύτερα νούμερα που είδε το κανάλι εδώ και καιρό. Πάντως και το κυριακάτικο Masterchef Masterclass τα πάει πολύ καλύτερα από το καθημερινό.

Κι ενώ τις καθημερινές τα τηλεπαιχνίδια του ΑΝΤ1 είναι αυτά που κρατούν την απογευματινή και prime time ζώνη σε (κάπως) αξιοπρεπή επίπεδα, δεν συμβαίνει το ίδιο με εκείνα της Κυριακής. Τόσο το Family Game πριν το δελτίο όσο και ο “Εκατομμυριούχος” αμέσως μετά δεν κατάφεραν να τραβήξουν τηλεθεατές που προτίμησαν Survivor οι περισσότεροι, αρκετοί τη νέα σειρά του Omega/Star IQ 160 και λιγότεροι την “Παραδοσιακή βραδιά” του ΡΙΚ που έγραψε οριακά διψήφια.

Ανεβασμένο την τελευταία εβδομάδα το My Style Rocks ειδικά στο δυναμικό κοινό όπου χτυπάει μεσαία 10άρια.

Η μάχη του πρωινού κρίνεται στο δυναμικό κοινό. “Ήρθε κι έδεσε” και “Όμορφη μέρα κάθε μέρα” δεν έχουν μεγάλη διαφορά στο γενικό (1-2 μονάδες, ακόμα κι όταν γράφουν τη μια μέρα 10άρια και την άλλη 20άρια) όμως στο δυναμικό δημιουργείται χάσμα, καθώς το ΡΙΚ το βλέπουν μόνο μεσήλικες και γερόντια. Έτσι παρατηρείται στο δυναμικό η εκπομπή του Σίγμα να χτυπάει 30άρια(!) και εκείνη της Ελπίδας Ιακωβίδου να περιορίζεται σε μικρά μονοψήφια λόγω γενικότερης έλλειψης νεανικού κοινού.

Στην πολύ πρωινή ζώνη μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας (ενός πολύ μικρού κοινού) να μοιράζεται ανάμεσα στο κραταιό “Πρωτοσέλιδο” του Δημητρόπουλου στο Sigma και την “Πρώτη ενημέρωση” του ΡΙΚ (κι αυτή αυστηρά και μόνο στις μεγάλες ηλικίες) όμως αξιοσημείωτη είναι η άνοδος και η διατήρηση ικανοποιητικών επιδόσεων του “Alpha Καλημέρα” της Κατερίνας Αγαπητού που κατάφερε να μπει σφήνα σε ένα ισχυρό και μακροχρόνιο δίπολο.

Εντάνει το καταλάβαμε ότι ο ΑΝΤ1 Κύπρου δεν πολυπιστεύει στο Dragon’s Den. Ως counter programming απέναντι από τον Λούη τι ελπίδες έχει; Βέβαια το πράγμα είχε από την αρχή στραβώσει, υπάρχει κάτι σ’ αυτό το ριάλιτι που το κάνει απωθητικό. Ίσως δεν πρέπει να παίρνει τον εαυτό του τόσο σοβαρά. Ας παραδειγματιστεί από το Cash or Trash που δείχνει να έχει πιάσει το νόημα...

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS