ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Το παιδικό τηλεπαιχνίδι που δεν βλέπεται ούτε από παιδιά

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Για κάποιο λόγο εκεί στο Sigma πίστεψαν πως ένα τηλεπαιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού (μη σας πω και μικρότερα) θα ήταν το κατάλληλο lead in για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Έχουμε δει κατά καιρούς κι άλλες αψυχολόγητες κινήσεις από το συγκεκριμένο κανάλι αλλά αυτή σίγουρα πρέπει να σπάει κάποιου είδους ρεκόρ. Το  «Πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί» υποτίθεται πως θέλει να θυμίσει στα σημερινά παιδιά τα παιχνίδια που έπαιζαν μικροί οι γονείς και οι παππούδες τους, όμως κάποιος ξέχασε να τους πει πως το μαντήλι, οι σακουλοδρομίες και ο καράολος είναι διασκεδαστικά μόνο όταν παίζονται και όχι όταν βλέπεις άλλους να τα παίζουν και μάλιστα από την τηλεόραση. Τότε γίνονται τόσο ενδιαφέροντα όσο και το να παρακολουθείς μπογιά να στεγνώνει. Αφήστε που το όλο concept, το σκηνικό και το συγκαταβατικό ύφος της παρουσιάστριας Μαρίας Κάνθερ μοιάζουν να μεταφέρθηκαν μέσω σκουληκότρυπας κατευθείαν από το 1995.

Επίσης κάποιος να τους πει πως τα παιδιά είναι απλά κοντοί άνθρωποι και όχι κουτάβια που δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά.

Επίσης ότι έχουμε 2023.

Λογικό το εγχείρημα να πατώσει και μάλιστα πολύ άσχημα. Φανταστείτε τους 40-φεύγα που κάθονται και περιμένουν να ξεκινήσει το δελτίο να πέφτουν πάνω σε πιτσιρίκια που πασχίζουν να κρατηθούν ξύπνια από τα όσα νερόβραστα διαδραματίζεται γύρω τους και με ύφος τώρα-καταλαβαίνω-γιατί-οι-γονείς-μου-εξελίχθηκαν-στα-μαμούχαλα-πλάσματα-που-βαριούνται-τη-ζωή-τους. Η πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο έγραψε το ιλιγγιώδες 4,2% και την επομένη, αν μπορείς να το φανταστείς, πήγε ακόμα χειρότερα: 3,8%. Και το καλύτερο; Το χαμηλότερο ποσοστό (0,2%) το έγραψε στις ηλικίες 4-17 που υποτίθεται πως είναι το βασικό target group αλλά και οι ηλικίες των συμμετεχόντων! Ούτε αυτοί δεν το άντεξαν.

Με το “Χαρτί” λοιπόν να γράφει νούμερα μικρότερα κι από τις ηλικίες των συμμετεχόντων, ήταν φυσικό το κανάλι να θορυβεί (επιμένω, στ’ αλήθεια σκέφτηκαν ότι ήταν καλή ιδέα εξαρχής;;;) και να σπεύσει να αλλάξει ώρα μετάδοσης πριν η “Πέτρα” τσακίσει το δελτίο. Έτσι από αυτό το Σαβ/κο θα μεταδίδεται στις 15.30 για όποιον ενδιαφέρεται (που κάτι μου λέει πως δεν θα είναι και πολλοί) με προοπτική φαντάζομαι να πηγαίνει όλο και νωρίτερα μέχρι να φτάσει στη φυσική του ζώνη: νωρίς το πρωί του Σαβ/κου για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Και μέχρι να δουλέψει το “Ψαλίδι”.

 

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS