ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Βασικός αλλά όχι καθοριστικός παίκτης στις εκλογές η τηλεόραση

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Τι θα μας μείνει από αυτή την προεκλογική περίοδο; Το ότι η τηλεόραση ήταν μεν βασικός αλλά όχι ο καθοριστικός παίκτης για την έκβαση των εκλογών όπως ήταν από την γέννησή της. Αυτό είχε διαφανεί από τις τελευταίες βουλευτικές όπου πολλοί υποψήφιοι που δεν είχαν το μπάτζετ για τηλεόραση αυτοσχεδίασαν με άλλους τρόπους, κυρίως ιντερνετικούς, όμως επιβεβαιώθηκε σ’ αυτές τις Προεδρικές. Η τηλεόραση χάνει σιγά-σιγά το παιχνίδι, απόδειξη ότι ο κύριος όγκος της διαφήμισης στα συμβατικά μέσα (όπου το χαζοκούτι έχει τη μερίδα του λέοντος αφού τα υπόλοιπα αργοπεθαίνουν) δόθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο και ανάμεσα στις δύο Κυριακές. Όσο για τα αλλεπάλληλα debates, να μην τα ξαναλέμε, κούρασαν και είναι αμφίβολο αν α) τα είχε ψυχή πέρα από τους επιτελικούς και τους κομματικούς και β) αν άλλαξαν ποτέ γνώμη σε κανέναν. Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας...

Ένα δράμα η prime time της Πέμπτης για τον ΑΝΤ1. Το ολοκαίνουργιο Dragon’s Den, το φιλόδοξο “Μια φορά κι έναν καιρό” και το γνώριμο “Ράδιο Αρβύλα” καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Κι ακόμα είμαστε στη μέση μιας σεζόν που ο ΑΝΤ1 θέλει να ξεχάσει ήδη.

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι από τις επερχόμενες αλλαγές στο ΡΙΚ για τις οποίες γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Περισσότερο οι συντελεστές των καθημερινών εκπομπών που επηρεάζονται. Και ίσως υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις...

Απογοητευτικά τα νούμερα μέχρι στιγμής για το φετινό Masterchef στο οποίο πόνταρε πολύ το Omega για να ρεφάρει μία επίσης κατώτερη των προσδοκιών σεζόν του GNTM. Φαίνεται πως το μαγειριάλιτι έχει κουράσει ή απλά αργεί να πάρει μπρος. Ίσως πάρει τα πάνω του όταν τελειώσει και όλο αυτό το χάος με τις εκλογές.

Αντίθετα η προεκλογική περίοδος ωφέλησε πολύ τις “Αιχμές” του Σωτήρη Παρούτη που χτυπάει σταθερά πολύ καλά νούμερα (μέχρι και 20άρια).

Τελευταία Κυριακή των εκλογών αύριο και από τη Δευτέρα θα τελειώσει το μαρτύριο (και ίσως αρχίσει νέο, εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Προεδρικού). Ας δούμε τι ψήφισε ο κόσμος την πρώτη Κυριακή και κατά πάσα πιθανότητα επαναλάβει και αύριο: Σίγμα: 16,3% γενικό & 18,3% δυναμικό, ΑΝΤ1: 15,8% & 17,1%, Alpha: 15,5% & 14,9%, ΡΙΚ: 13% & 8,3% και Omega: 12,6% & 10,1%.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS