ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Παγιδευμένος ο ΑΝΤ1

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Εκτός από το Survivor που σαρώνει στην prime time το Sigma έχει ακόμα έναν λόγο να χαμογελά. Η “Άγρια Γη” έχει ανέβει σημαντικά στην κρίσιμη ζώνη πριν το δελτίο καταγράφοντας σχεδόν καθημερινά μεσαία 10άρια (13-15%) τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό σύνολο. Μια επίδοση που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην δείχνει εντυπωσιακή όμως για τα προ-Survivor στάνταρ του καναλιού είναι αξιοσημείωτη. Όχι μόνο η σειρά είναι από τα λίγα προγράμματα του Sigma που γράψει διψήφια αλλά είναι και ίσως η μόνη από τις φετινές ελληνικές σειρές που το κάνει αυτό (δεν υπολογίζονται τα περσινά blockbusters του Alpha που σαρώνουν και φέτος).

Όσο για το Survivor All Star μετά το τέλος του The Voice το δημοφιλές ριάλιτι θα καταλάβει και το βράδυ του Σαββάτου γιατί προφανώς το τηλεοπτικό κοινό δεν το χορταίνει. Αυτός που ίσως θορυβηθεί απ’ την έξτρα μέρα μετάδοσης είναι ο ΑΝΤ1 που θα δει για πρώτη φορά σοβαρό ανταγωνισμό απέναντι από το Casa de Mikel.

Από την άλλη το My Style Rocks δεν τάραξε ακριβώς και τα νερά στην απογευματινή ζώνη αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν το έκανε. Το ριάλιτι μόδας του ΣΚΑΪ δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλη fan base στην Κύπρο και τα μονοψήφια που καταγράφει τα απογεύματα στο Σίγμα (με κάποιες μικρές εκλάμψεις) είναι κοντά στις επιδόσεις των προηγούμενων σεζόν. Πάντως οφείλω να παρατηρήσω ότι χρονιά με τη χρονιά γίνεται όλο και χειρότερο - αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο!

Τι σας έλεγα την περασμένη εβδομάδα για τα τηλεπαιχνίδια; Όλα πάνε -λίγο πολύ- καλά και όσο παλαιότερο και πιο γνώριμο το format τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό και ο Alpha πάγωσε προς το παρόν τα σχέδια για καινούργια concepts σε παιχνίδια και talent show και σχεδιάζει να επαναφέρει το “Μεγάλο Παζάρι” που δόξασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος (και ο Ζονγκ) στα 90s και τη χρυσή εποχή του Mega.

Ζοφερή η πραγματικότητα για τον ΑΝΤ1. Η επιστροφή των προγραμμάτων της prime time φανέρωσε το μεγάλο πρόβλημα του καναλιού στη ζωτικής σημασίας ζώνη. Η σειρά “Παγιδευμένοι” που πετάει στην Ελλάδα εδώ φυτοζωεί και αδίκως καθώς πρόκειται από τα καλύτερα δείγματα ελληνικού αστυνομικού σαπουνιού με γρήγορους ρυθμούς και συνεχείς (έστω και τραβηγμένες) ανατροπές στην πλοκή. Στα μονοψήφια έπεσε και το ‘Μια φορά κι έναν καιρό”, το “Ποιος Παπαδόπουλος;” αλλά και το “Ράδιο Αρβύλα”. Ζόρικη χρονιά για το κανάλι που πλέον βλέπει την πλάτη του Σίγμα στη γενική τηλεθέαση.

Ο Ντίνος Οδυσσέως δεν είναι μόνο ένας πετυχημένος γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 που οδήγησε το κανάλι από τα πέτρινα χρόνια στην απόλυτη κυριαρχία για πολλά χρόνια αλλά και ένας παραγωγικότατος σεναριογράφος, στιχουργός, θεατρικός συγγραφέας, αρθρογράφος και... θαμώνας των σόσιαλ μίντια με συχνή και ιδιαίτερα έντονη παρουσία on line. Το σημαντικότερο όμως, ένας από τους λίγους στο νησί που γνωρίζουν καλά από τηλεόραση, έχοντας ζήσει το μέσο στα σπάργανα, το peak και τώρα στη ζόρικη περίοδο της κρίσης και του streaming. Ένα TV Stories με τον άνθρωπο που έχει να μοιραστεί πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες! Δείτε το podcast εδώ

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS