ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Cash or Trash: Η νέα ένοχη απόλαυση

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

 Αν και πλέον δεν αποτελεί είδηση ο Alpha (το) τερμάτισε πρώτος τον Νοέμβριο σχεδόν σε όλα τα δημογραφικά, Μουντιάλ ξε-Μουντιάλ το κανάλι των Λατσιών δεν καταλαβαίνει Σασμό!

Στο σύνολο του πληθυσμού ο Alpha ήταν πρώτος με 16.3%, αφήνοντας δεύτερο τον ΑΝΤ1 11,5% (πάλι καλά να λένε) και πιο πίσω το Omega me 10,8% και με ελάχιστη διαφορά το ΡΙΚ1 (10,7%) κι αυτό λόγω Μουντιάλ. Το Sigma διανύει μια από τις χειρότερες σεζόν του τελευταίο τον Νοέμβριο με 8,1%, περιμένοντας το All Star Survivor σαν τον Μεσσία. Στην prime time η ψαλίδα ανοίγει κι άλλο με τον Alpha να εκτοξεύεται στο 18,1%.

Πρώτο τον Νοέμβριο και το κεντρικό δελτίο του Alpha με 15,6% μέσο όρο στο σύνολο του πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση τα Νέα του ΑΝΤ1 με 13,8% και ακολουθούν οι Ειδήσεις του ΡΙΚ με 13,2%, Omega News με 12,4% και τελευταίες οι Τομές στα Γεγονότα με 8,8% με το δελτίο του Σίγμα να ακολουθεί κι αυτό το γενικότερο χάλι του καναλιού.

Επίσης από τα δέκα δημοφιλέστερα προγράμματα του Νοεμβρίου μόλις δύο είναι αγώνες του Μουντιάλ, όλα τα υπόλοιπα (ανάμεσά τους και το πρώτο) είναι -μαντέψτε- Σασμός.

***

Η νέα μου ένοχη απόλαυση είναι το Cash or Trash τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στο Omega όπου διάφοροι τύποι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά παλιά αντικείμενα, επίδοξοι αγοραστές (με γαμάτα ονόματα που ακούγονται made up όπως Ελομίδα Βισβίκη) επιδίδονται σε παζάρια και ο εκτιμητής Θάνος Λούδος (που έμαθα πως είναι συντοπίτης μου από Αλεξανδρούπολη) αποφαίνεται εάν το αντικείμενο είναι για καλά λεφτά ή για πέταμα. Είναι γρήγορο, διασκεδαστικό, απολαυστικά trashy και σε παρασύρει το πόσο σοβαρά παίρνουν όλοι αυτοί το καθήκον τους. Ό,τι κοντινότερο έχει φτάσει ποτέ η ελληνική TV σε αγαπημένα ριάλιτι τύπου Storage Wars και Pawn Stars. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

***

Το The Voice είναι το μόνο πρόγραμμα στην κυριακάτικη prime time - ζώνη που έχει ψιλοδιαλύσει το Μουντιάλ (που δεν είναι και η μόνη). Το ακόμα δημοφιλές talent show καταγράφει πολύ καλά νούμερα απέναντι στο ποδοσφαιρικό μεγαθήριο που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στη ζώνη. Ο Maestro έπεσε στα μονοψήφια (σου λένε θα το δούμε λίγο αργότερα στο Netflix), Κόκκινο Ποτάμι και Asia Express έχουν πατώσει εδώ και καιρό και ο ΑΝΤ1 το έριξε στις ταινίες.

 

 

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS