ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Το Μουντιάλ, ο ακλόνητος Σασμός και το φιάσκο του ΑΝΤ1+

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Και ξαφνικά λόγω Μουντιάλ το ΡΙΚ χτυπάει νούμερα που κυριολεκτικά βλέπει μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Είμαι σίγουρος πως έδιναν εκεί έστω και ένα ποντικοκούραδο για τα νούμερα δεν θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. Γιατί όταν πας απνευστί από τα 4άρια και 5άρια στο γενικό και το απόλυτο μηδέν στο δυναμικό στα 30άρια και 40άρια, όσο να πεις ένα σοκ το παθαίνεις. Είναι ξαφνικά από κει που δεν πατάει ψυχή στο μαγαζί σου να έχεις ξαφνικά μιλιούνια κόσμο και να μην ξέρεις που το να τους βάλεις. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως, αν εξαιρέσεις την κυβερνητική προπαγάνδα, το Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί είναι πρακτικά οι μοναδικοί λόγοι ύπαρξης του ΡΙΚ (άντε και το να έχει βήμα και ο τελευταίος τυχάρπαστος πολιτικάντης).

Κι ενώ το Μουντιάλ νεκρανάστησε (προσωρινά) το ΡΙΚ... έθαψε κανονικά τον ανταγωνισμό ο οποίος μην φανταστείτε ότι θα τα πήγαινε και πολύ καλύτερα χωρίς το πρώτο απέναντι. Η ζημιά είχε γίνει ήδη πολύ νωρίτερα. Βασικά η prime time του Alpha, η μοναδική ζώνη που θα μπορούσε να επηρεαστεί μοιάζει να έχει ανοσία απέναντι στο ποδόσφαιρο, τόσο ο “Σασμός” όσο και η “Γη της Ελιάς” που ακολουθεί δεν δείχνουν να απειλούνται και πολύ από τους αγώνες, ίσως γιατί είναι ακόμα η αρχή, ίσως γιατί η fanbase παραείναι ισχυρή, ίσως γιατί σε κάποια σπίτια με μηχανάκια της Nielsen το κοντρόλ κρατάνε η γυναίκες και οι άντρες πάνε στην παμπ, πάντως οι δύο σειρές δεν έχουν χάσει ούτε δράμι από τη δυναμική τους.

Αντίθετα το τοπίο στις prime time των άλλων καναλιών είναι απογοητευτικό αλλά εδώ ισχύει το “ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος”. Στο Omega βολοδέρνει ο “Έρωτας φυγάς” και προεκλογικά talk shows που σε στέλνουν για ύπνο μια ώρα αρχύτερα, το Σίγμα προσπαθεί να επιβιώσει με ταινίες μέχρι να έρθει το Survivor και ο ήδη βαριά λαβωμένος από την απώλεια της “Σαλώμης” ΑΝΤ1 βλέπει την υπόλοιπη μυθοπλασία (Ποιος Παπαδόπουλος, Μια φορά κι έναν καιρό, Παγιδευμένοι) να έχει κυλήσει στα μονοψήφια.

Μια ματιά στο καθημερινό πρόγραμμα του Σίγμα και θα νιώσεις μια μικρή αίσθηση αποπροσανατολισμού. “Μεσημέρι και κάτι” στις 11 το πρωί. Το “Πρωινό μας” στις 14.30. “Καλό μεσημεράκι” στις 16.00 το απόγευμα. Αυτά παθαίνεις όταν έχεις εκπομπές που απλά δεν ξέρεις που να τις βάλεις.

Το φιάσκο του ΑΝΤ1+, η υπηρεσία streaming του Ομίλου ΑΝΤ1 που πήγε να στερήσει τους Έλληνες τηλεθεατές από το Μουντιάλ ζητώντας μίνιμουμ εξάμηνη συνδρομή (παγκόσμια πατέντα, ούτε κολλοσοί όπως το Netflix δεν το σκέφτηκαν αυτό, οι Κυριακού είναι φυσικά εξυπνότεροι) για να καταρρεύσει θεαματικά υπό το βάρος χιλιάδων συνδρομητών και το Μουντιάλ ευτυχώς να καταλήξει στον ελεύθερο ΑΝΤ1, φαίνεται πως προβλημάτισε τα κυπριακά κανάλια που σκέφτονται για μια παρόμοια συνδρομητική υπηρεσία από κοινού. Αφήστε το παιδιά, και η αγορά είναι λιλιπούτεια και αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλα παιδιά. Ή μεγάλους παίκτες αν προτιμάτε. Το ναυάγιο του ΑΝΤ1+ -που έπεσε θύμα της ίδιας του της απληστίας- ας διδάσκεται ως cautionary tale.

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS