ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

Ντόρτια η «Ζαριά» του Omega, ζόρικος «Καιρός» για «Σαλώμη»

Μαρίνος Νομικός

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός

Το “Ρίξε μια ζαριά” έριξε ντόρτια καθώς το Omega έκοψε το τηλεπαιχνίδι με τον Κωνσταντίνο Ιάσωνος το ίδιο διακριτικά όπως το ανανέωσε το καλοκαίρι για δεύτερη σεζόν προς μεγάλη έκπληξη όλων. Η δικαιολογία; Η συνηθισμένη. Δεν έγραφε λέει. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, αφού δεν έγραφε ούτε την πρώτη (κουτσουρεμένη γιατί ξεκίνησε Μάιο) σεζόν που έπαιζε μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα (Σάββατο και Κυριακή) γιατί ανανεώθηκε; Και γιατί κόπηκε με μια δικαιολογία που απ’ ότι φαίνεται δεν τους ενόχλησε την πρώτη φορά;

Αναγνωρίζονται οι καλές προθέσεις του καναλιού να δώσει ακόμα μία ευκαιρία στο (αδιάφορο στην καλύτερη περίπτωση) αυτό τηλεπαιχνίδι λόγω και της καλής σχέσης και συνεργασίας με τον παραγωγό Χάρη Αριστείδου, όμως αφού έκανε το καλό γιατί δεν το πήγε μέχρι τέλους ή τουλάχιστον μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν, παρά το έκοψε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σεζόν κι αφού οι συντελεστές είχαν δεσμευτεί στη “Ζαριά” και πρακτικά είναι αδύνατον να βρουν κάτι άλλο τέτοια εποχή. Θα μπορούσαν να το πάνε μέχρι τα μισά της σεζόν και μετά να αποδεσμεύσουν τον κόσμο που θα μπορούσε στη συνέχεια να βρει κάτι άλλο, δεν κοστίζει άλλωστε και εκατομμύρια και θα έγραφε κοντά στον μέσο όρο του καναλιού (άντε και λίγο χαμηλότερα).

Αψυχολόγητη η κίνηση αλλά όχι και ασυνήθιστη για ένα κανάλι που δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατο του Γιώργου Χουλιάρα κι από τότε απλά λειτουργεί λίγο πολύ στον αυτόματο χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς κατεύθυνση παρά μόνο γεμίζοντας το πρόγραμμα με υλικό από Star και Open κι ότι γράψει. Να έγραφε κιόλας...

***

Στην απογευματινή ζώνη ο “Παράδεισος των Κυριών” μπορεί να μην είναι η νέα “Γυναίκα χωρίς όνομα” που ευελπιστούσε ο Alpha καθώς η ελλαδική σειρά εποχής δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στους περίπου 20 χιλ. τηλεθεατές με μερίδιο 12-13%, όμως στάθηκαν τυχεροί καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει γενικά ενδιαφέρον στη ζώνη των 18.00 ή τουλάχιστον όχι πριν αλλάξει η ώρα. Ο μόνος σοβαρός ανταγωνισμός θα μπορούσε να έρθει από τον “Γλυκάνισο”, την έτερη σειρά μυθοπλασίας της ζώνης που όμως φυτοζωεί με μονοψήφια αλλά τελικά έρχεται από το Rouk Zouk του ΑΝΤ1, το πρώτο από τα δύο τηλεπαιχνίδια που έχουν σχηματίσει ένα αρκετά ισχυρό μπλοκ στη ζώνη πριν το δελτίο (και μετά απ’ αυτό τις νύχτες που έχει “Εκατομμυριούχο”).

***

Παρά τις αλλαγές στον προγραμματισμό το μέλλον δεν διαγράφεται ρόδινο για τις δύο κυπριακές σειρές του ΑΝΤ1. Η μετακίνηση της “Σαλώμης” στις 22.00 ώστε να αποφεύγει τον “Σασμό” δεν ωφέλησε γιατί πολύ σπάνια κάποιος θα ξεκινήσει μια δραματική σειρά σε προχωρημένο στάδιο πόσο μάλλον μια τόσο μέτρια και αδιάφορη όπως η δραματική παραγωγή του ΑΝΤ1. Η μετακίνηση του “Μια φορά κι έναν καιρό” σε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.00 σε μετωπική σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς αγώνες ποδοσφαίρου μάλλον χειροτέρεψε τα πράγματα για τη σουρεάλ κωμωδία του Λώρη καθώς το βασικό νεανικό κοινό του είναι πρωτίστως φίλαθλοι που δεν θα χάσουν με τίποτα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των κυπριακών ομάδων. Πάντως η σειρά κυμαίνεται γύρω στους 25 χιλ. τηλεθεατές που παραμένει ιστορικό χαμηλό για σενάριο του Λώρη Λοϊζίδη.

***

Θριαμβευτική η επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην ελληνική τηλεόραση με τον “Μαέστρο” να χτυπά 34,7% στην πρεμιέρα ενώ απέσπασε και μερικές διθυραμβικές κριτικές (δεν έλειψε φυσικά και το τρολάρισμα στο Twitter). Το αν θα πάει εξίσου καλά και στην Κύπρο... Κυριακή κοντή γιορτή αφού ο “Μαέστρος” κάνει πρεμιέρα αύριο Κυριακή 16/10 στις 22.30 στον Alpha Κύπρου.

***

Όχι πως ενδιαφέρει και κανέναν αλλά να ενημερώσουμε τις 2-3 ψυχές που έβλεπαν το Love Island ότι το κακόγουστο ριάλιτι του ΣΚΑΪ και του Σίγμα ρίχνει πρόωρα αυλαία, όχι γιατί είναι από τα πλέον άκυρα προγράμματα που βγήκαν ποτέ αέρα (δεν ξέρω για σας αλλά έχω την εντύπωση πως κάποια υποφερτά ξένα format γίνονται παντελώς ηλίθια μόλις μιλήσουν ελληνικά) αλλά γιατί ήταν πανάκριβο και δεν το έβλεπε ψυχή. Ο τελικός θα γίνει βιαστικά στις 22 Οκτωβρίου οπότε μην προγραμματίσετε κάτι για εκείνο το βράδυ (φυσικά και το γράφω ειρωνικά).

READ MORE

ΤΙΒΙΛΟΥΡΑ

LATEST NEWS