17.6 C
Cyprus
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Είσαι fun του Squid Game του Netflix; Αυτά είναι τα 6 στοιχεία που προδίδουν το φινάλε

Θα υπάρχει 2ος κύκλος;

Το Squid Game του Netflix κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, κάνοντας την Κορεάτικη σειρά νούμερο ένα σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά επικεντρώνεται σε 456 παίκτες έτοιμους να κάνουν τα πάντα για να διεκδικήσουν ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο. Παιχνίδια που έπαιζαν όλοι σαν μικρά παιδιά στις αλάνες της γειτονιάς τους μεταφέρονται στην αρένα μίας μυστικής οργάνωσης που αποτελείται από πολυεκατομμυριούχους VIPs, οι οποίοι πληρώνουν αδρά ποντάροντας στα «άλογα» μίας βάρβαρης κούρσας, που ο ηττημένος δεν χάνει μόνο τη θέση του στην «κούρσα» αλλά την ίδια του τη ζωή.

Διάφοροι αναλυτές μάλιστα, προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που έκανε εκατομμύρια θεατές να ξετρελαθούν με τη σειρά, που πολλοί αναφέρουν πως πρόκειται για «φαινόμενο».

Όπως και να το δει κανείς το Squid Game γεννά μεγάλους προβληματισμούς και δίχως αμφιβολία δεν είναι η σειρά που απλά περνά κανείς τον χρόνο του.

Όσοι, λοιπόν, από εσάς είδατε το ανατρεπτικό φινάλε της σειράς και μείνατε με το στόμα ανοιχτό ανακαλύπτοντας πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα γεράκος, Il Nam, σίγουρα θα είστε σκεπτικοί, αν σας πει κανείς ότι ο σκηνοθέτης από την αρχή έδωσε στοιχεία για την ταυτότητα του παίκτη νούμερο ένα. Τα βασικά είναι έξι, σύμφωνα με τους σούπερ παρατηρητικούς φαν, και σας τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Ότι ο Il-Nam είναι ο νούμερο ένα παίκτης, είναι και το πρώτο στοιχείο. Το νούμερο 001 κρύβει πολλούς συμβολισμούς και σίγουρα την ιεραρχία του μέσα στο σύστημα.

Δεύτερο στοιχείο, όταν ο αστυνομικός Hwang Jun-ho, που ψάχνει τον χαμένο του αδερφό, In-ho, τρυπώνει στα αρχεία της οργάνωσης και στον φάκελο των παικτών του 2020 οι καταγραφές ξεκινούν από τον 002 ενώ δεν υπάρχει καμία εγγραφή για τον 001.

Στο πρώτο παιχνίδι, το «Κόκκινο φως, πράσινο φως», η αφελής χαρά του Il-Nam ενώ η πελώρια κούκλα «γαζώνει» τους συμπαίκτες του μεταφράστηκε απλώς ως απόρροια του όγκου που έχει στο κεφάλι… Όμως, οι πονηρεμένοι φαν είδαν εκεί ακόμη μία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά πίσω από την περσόνα του νούμερο 1 παίκτη.

Στο παιχνίδι με τους βόλους ο Il-Nam επανειλημμένα λέει στον πρωταγωνιστή ότι η γειτονιά μοιάζει πολύ με αυτή που έμενε ο ίδιος. Ακόμη, ένα στοιχείο ότι το όλο το παιχνίδι είναι βασισμένο σε βιώματα και εικόνες δικές του, που είναι και ο master mind του παιχνιδιού.
Και ενώ σκοτώνεται σε αυτόν τον γύρο η κάμερα περίτεχνα αποφεύγει το πλάνο και κανείς δεν βλέπει το νεκρό του σώμα, όπως των υπολοίπων.

Στη σκηνή της αναταραχής, εκεί που οι παίκτες οδηγούνται σε αλληλοσφαγή για να εξαλείψουν όσο περισσότερο ανταγωνισμό μπορούν, το μοναδικό κρεβάτι που δεν έχει αναποδογυρίσει είναι το δικό του και αυτό γιατί οι φρουροί ξέρουν ποιος είναι.

Αυτά ήταν τα 6 στοιχεία που πρόδωσαν το φινάλε, όπως λένε – κατόπιν εορτής για να είμαστε ειλικρινείς – οι παρατηρητικοί θεατές.

Το σίγουρο είναι ότι το κοινό απαιτεί και δεύτερη σεζόν παρότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει την ιστορία του, που τον έκανε γνωστό απ΄άκρη σ΄ άκρη του κόσμου.

Μην χάσετε