LIFESTYLE

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ποια είναι η νέα παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 Κύπρου;

Lifenews

Είσαι ένα πρωτοεμφανιζόμενο πρόσωπο στην τηλεόραση. Τι έκανες μέχρι τώρα;

Η πρώτη επαφή με την τηλεόραση άρχισε πριν από δύο χρόνια. Τότε παρουσίαζα το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1 και αυτό ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Παράλληλα ήμουν και εξακολουθώ να είμαι δημοσιογράφος στο διαδικτυακό πόρταλ του σταθμού. Τον τελευταίο χρόνο έκανα την εκπομπή «TalkingwiththeStars»στο webtv του ΑΝΤ1 το περιεχόμενο της οποίας ήταν και πάλι οι συνεντεύξεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στο «Follow» που κάνει πρεμιέρα, αύριο, Κυριακή. Παλαιότερα όμως, δούλευα στον Φιλελεύθερο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Περιοδικών. Ήταν η πρώτη μου δουλειά με το που τελείωσα τις σπουδές μου. Ήμουν τυχερή που βρήκα δουλειά και μάλιστα σε έναν τόσο μεγάλο και απαιτητικό δημοσιογραφικό Oργανισμό.  

Πώς έγινε η πρόταση γι’ αυτή την καινούρια εκπομπή;

Αφορμή, ήταν η εκπομπή μου στο διαδικτυακό portal του ΑΝΤ1. Μέσα από αυτήν λοιπόν γεννήθηκε η εκπομπή «Follow» για την τηλεόραση, σε στυλ συνεντεύξεων αλλά με πολλές καινούριες ιδέες!  

Ήταν κάτι που σχεδιάζατε καιρό;

Το συζητήσαμε το Σεπτέμβριο και αρχίσαμε να το ετοιμάζουμε με πολύ κέφι.  

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που βρέθηκες μπροστά στο γυαλί;

Ότι θα έσπαγε η καρδιά μου! Είναι φυσιολογικό όμως. Όταν από το πουθενά βγαίνεις στον αέρα και μάλιστα για να παρουσιάσεις δελτίο ειδήσεων, δεν γίνεται να κάνεις λες και δεν τρέχει τίποτα. Σιγά σιγά όμως συνηθίζεται.


Πλέον, νιώθεις εξοικειωμένη με τις κάμερες;

Με τις κάμερες ναι, αλλά η αγωνία για να πάνε όλα όπως πρέπει και να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παραμένει η ίδια.  

Δεν μου λες, η καριέρα στην τηλεόραση ήταν πάντα το όνειρό σου;

Όταν αποφάσισα ότι θα γίνω δημοσιογράφος, στα 17 μου, σκεφτόμουν πού θα μπορούσα να δουλέψω. Στα έντυπα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο internet κλπ. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος της τηλεόρασης με ενδιέφερε πολύ αν και τελικά άρχισα από τα έντυπα που είναι γερή βάση, μέχρι να έρθει η τηλεοπτική πρόταση που θα μου έκανε το κλικ.  

Ποιο από τα δυο προτιμάς; Την ειδησεογραφία ή τα lifestyle θέματα;

Ως δημοσιογράφος ασχολούμαι με την ειδησεογραφία μέσα από το διαδικτυακό πόρταλ αν και πάλι εκεί ασχολούμαι πολύ και με τη σελίδα που ξεφεύγει από τα hardnews και δίνει μια άλλη επιλογή θεμάτων, όπως αυτά της υγείας, της ψυχολογίας, της μόδας, των ανθρώπινων ιστοριών κλπ. Αν με ρωτάς όμως τι προτιμώ να παρουσιάζω, θα σου έλεγα πως μου αρέσει πολύ περισσότερο η ψυχαγωγία.  

«Follow» λοιπόν. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το concept και τη δομή αυτής της νέας δουλειάς;

«Ακολουθούμε» αγαπημένα πρόσωπα για να τα γνωρίσουμε καλύτερα. Πρόκειται βασικά για εκπομπή συνεντεύξεων απλά με μια μοντέρνα προσέγγιση, όμορφες εικόνες και φιλικές κουβέντες που υπόσχονται ένα χαλαρό, ευχάριστο μεσημέρι.

 
Τι καινούριο έχει να προσφέρει για να πείσει τους τηλεθεατές να την κάνουν… follow; Σε τι διαφέρει από άλλες παρόμοιες εκπομπές με συνεντεύξεις;

Μπορεί η ιδέα των συνεντεύξεων να μην είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά προσωπικά πιστεύω πως ποτέ μια κοινωνική κουβέντα με κάποιον δεν είναι πασέ. Πάντα θα γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και θα μας αρέσει να κουβεντιάζουμε μαζί τους. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε να κάνουμε το «Follow» μια εκπομπή με πολλές εναλλαγές εικόνας, ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει και ο τηλεθεατής και έξυπνη σκηνοθεσία. Βασικά το καλύτερο είναι πως κάθε φορά δεν θα ξέρεις τι να περιμένεις, αφού κάθε καλεσμένος προσεγγίζεται αλλιώς και οι ενότητές μας προσαρμόζονται ανάλογα.  

Ποδαρικό θα κάνει ο ΛώρηςΛοϊζίδης. Τι θα δούμε στην πρώτη εκπομπή;

ΤονΛώρη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί! Να μη μιλά μόνο για δουλειά, αλλά για τον χαρακτήρα του, πώς είναι ως άνθρωπος, αλλά και για τον γιο του. Όλα αυτά από τα όμορφα Λεύκαρα, όπου συναντηθήκαμε ένα βροχερό απόγευμα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν μιλά συχνά ούτε πολύ, άρα μια συνέντευξή μαζί του έχει ενδιαφέρον.  

Οι καλεσμένοι θα προέρχονται μόνο από την τηλεόραση; Θα δίνεται προτεραιότητα στα άτομα που προέρχονται από τον ΑΝΤ1;

Οι καλεσμένοι θα είναι και πρωταγωνιστές της τηλεόρασης αλλά και της ζωής. Ανάλογα με την ιδέα που θα έχουμε κάθε φορά. Πολλοί θα είναι ηθοποιοί όμως. Όσο για το αν θα προέρχονται από τον ΑΝΤ1, αυτό δεν είναι κανόνας. Ο ΑΝΤ1 όμως έχει σειρές που είναι πολύ αγαπητές με πρωταγωνιστές που φαίνεται να αρέσουν στον κόσμο. Από τη στιγμή που έχουμε τόσο δυνατά ονόματα στο «σπίτι» μας, φυσικά και θα θέλαμε μια συνέντευξη μαζί τους.  

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως τα «ραντεβού» με τους καλεσμένους θα δίνονται εκτός πλατό. Πώς θα επιλέγετε το location κάθε φορά;

Κάθε φορά που κλείνουμε έναν καλεσμένο, καθόμαστε με το σκηνοθέτη της εκπομπής Ελευθέριο Κακαθύμη και ρίχνουμε διάφορες ιδέες στο τραπέζι, που είτε κάπως σχετίζονται με τον καλεσμένο είτε θεωρούμε ότι θα ήταν ένα πολύ όμορφο «κάδρο» για την κουβέντα μας. Έχουμε πολλές ιδέες που ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε στα επόμενα επεισόδια!  

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στη 1 το μεσημέρι. Σε ποιο κοινό στοχεύετε;

Σε όποιον θέλει να περάσει ένα χαλαρό, ευχάριστο μεσημέρι Κυριακής. Σε όποιον βρίσκεται στο σπίτι και του αρέσουν τέτοιες εκπομπές και σε όποιον θέλει να δει για λίγο τηλεόραση πριν τις βόλτες. 


Είσαι άνθρωπος που παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης;

Κάθε άνθρωπος που κάνει μια οποιαδήποτε δουλειά θέλει να ξέρει αν ο κόσμος ανταποκρίνεται ή όχι. Για μια εκπομπή, αυτός είναι ο τρόπος να βλέπεις στο περίπου αν πάνε καλά τα πράγματα ή κάτι πρέπει να αλλάξει για το καλύτερο. Άρα ναι, θα ενημερώνομαι για τα νούμερα, χωρίς να σημαίνει πως θα είναι αυτοσκοπός. Θα χαρούμε αν κάνουμε καλή παρέα σε κάποιους.  

Δέχεσαι την κριτική; Είσαι έτοιμη για τα οποιαδήποτε σχόλια που μπορεί να ακουστούν ή να γραφτούν;

Αν δεν είσαι δεχτικός σε αυτόν τον χώρο, απλά δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά. Αν και ως άνθρωπος στεναχωριέμαι όταν κάποιος μου λέει άσχημα πράγματα, ειδικά όταν δεν ισχύουν, προσπαθώ στη δουλειά μου να είμαι επαγγελματίας και να κρατώ μόνο όσα θα με πάρουν ένα βήμα πιο μπροστά. Άλλωστε δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια γνώμη και αυτό είναι ανθρώπινο.  

Όπως ενημερώνομαι, κάνεις το δρομολόγιο Λεμεσός-Λευκωσία καθημερινά. Σε έχει κουράσει η διαδρομή; Θα ήθελες σε κάποια φάση να μετακομίσεις μόνιμα στην πρωτεύουσα;

Έχω τις χαρές της Λεμεσού, δηλαδή τη θάλασσα, τους δικούς μου ανθρώπους και φίλους.Στη Λευκωσία είναι η δουλειά μου που μου αρέσει πολύ. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να μετακομίσω, όμως ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή.  

Περιοδικό: TvMania, Τεύχος 1147 
 

READ MORE

LATEST NEWS