Βασισμένο στο μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϋ το 1966, έγινε τεράστια επιτυχία με 8 Βραβεία Τόνυ και από τότε μέχρι και σήμερα ανεβαίνει κάθε χρόνο στα θέατρα του κόσμου. Στην Ελλάδα έχει ανέβει τρείς φορές
Η πρώτη φορά που το καμπαρέ παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ήταν στο θέατρο Καλουτά από την Μάρθα Καραγιάννη το 1972. Ήταν η πρώτη της θιασαρχική δουλειά και είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκε ξένο μιούζικαλ στην Αθήνα. Ήταν μια παράσταση που την αναγνώρισαν οι κριτικοί αλλά δεν είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η Μάρθα Καραγιάννη έχασε όλες τις οικονομίες της αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ. Είχε στο πλάι της τον σκηνοθέτη Αλέξη Σολωμό, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Κώστα Πρέκα, και την Κατερίνα Γιουλάκη.
Το έργο έγινε γνωστό στην Ελλάδα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν το ανέβασε στο θερινό θέατρο Αλίκη το καλοκαίρι του 1978. Ηταν τόσο μεγάλη η απήχηση στον κόσμο που συνεχίστηκε και την επόμενη χειμερινή σαιζόν στο θέατρο Αλίκη της οδού Αμερικής. Μάλιστα παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία και στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης.
Οι κριτικές έγραψαν ότι η Αλίκη άρπαξε τον ρόλο της Σάλλυ Μπόουλς και τον έκανε δικό της. Όλοι μιλούν για την εκθαμβωτική σκηνική της ομορφιά. Από το ανέβασμα αυτό ξεχώρισε ο Δάνης Κατρανίδης στον ρόλο του Κομπέρ. Στην παράσταση πρωταγωνιστούσαν επίσης ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Νίκος Γαλανός και η Δέσπω Διαμαντίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής Δέσπω είχε παίξει και στο Μπρόντγουει την Φροιλάιν Σνάιντερ το 1968.
Να σημειώσουμε ότι την μεγάλη αυτή επιτυχία η Αλίκη επιχείρησε να μεταφέρει στον κινηματογράφο με τον τίτλο ‘Το κορίτσι του καμπαρέ’. Η ταινία μένει στα κουτιά προφανώς λόγο δικαιωμάτων και βγαίνει με πολλές παρεμβάσεις το 1981 με τον τίτλο ‘Κατάσκοπος Νέλη’.
Το καμπαρέ παρουσιάστηκε για τρίτη φορά το 2003 στο θέατρο Βεάκη με την Εβελίνα Παπούλια σε μια πιο ρόκ εκδοχή. Η σκηνοθεσία ήταν του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και στον ρόλο του Κομπέρ ο Άκης Σακελλαρίου. Ήταν μια παραγωγή που θύμιζε περισσότερο ροκ συναυλία παρά παράσταση.
Το μεγαλύτερο μέρος των σκηνών της ταινίας "Το κορίτσι του καμπαρέ" εντάχθηκε στην "Κατάσκοπο Νέλλη". Σε κάποια πλάνα οι ηθοποιοί ντουμπλάρουν τους εαυτούς τους με άλλες ατάκες για να διαφοροποιηθούν από το σενάριο του "Καμπαρέ" remake του οποίου ήταν "Το κορίτσι του καμπαρέ".
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ακυκλοφόρητη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη