LIFESTYLE

Μάριος Φρίξου: “Αυτές οι τηλεπερσόνες χωρίς ουσιαστικό ήθος και ανθρωπιά σκοτώνουν…”

Lifenews

Σε προηγούμενο δημοσίευμα είδαμε την ανάρτηση του Κύπριου συγγραφέα Μάριου Φρίξου, ο οποίος έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Χριστιάνα Αριστοτέλους. Όπως ο ίδιος λέει, η Χριστιάνα τον κάλεσε για να του αναφέρει τους λόγους που δεν τον προσκαλεί στην εκπομπή της. Αναφορά έκανε και για την αδιαφορία της Κωνσταντίνας Ευριπίδου, της Γιώτας Κουφαλίδου αλλά και του Λουκά Χάματσου.
Σε επικοινωνία που είχαν μαζί του, ο Μάριος Φρίξου μιλάει αποκλειστικά στο stylista.com.cy και δίνει την δική του οπτική γωνία για τα όσα συμβαίνουν στα κανάλια, την αδικία σε Κύπριους καλλιτέχνες από παρουσιαστές και παραγωγούς, και τα συμφέροντα που υπάρχουν πίσω από αυτό.
Δείτε τα όσα μας αποκάλυψε:
“Όποιος και να ευθύνεται είτε έμμεσα ή άμεσα, είτε φέρουν ευθύνη οι παρουσιάστριες/ες ή όχι, η ουσία είναι ότι κάποιοι έκαναν τη τηλεόραση δική τους. Νομίζουν πώς είναι κοτσιάνι τους. Κλείνουν ερμητικά την πόρτα σε ταλαντούχους Κύπριους καλλιτέχνες που δυστυχώς οι δεύτεροι παραμένουν στην αφάνεια. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Κύπριοι ηθοποιοί, τραγουδοποιοί, ζωγράφοι, συγγραφείς, ποιητές και άλλοι να μην λαμβάνουν την αναγνωρισιμότητα που ενδεχομένως να τους αξίζει. Γιατί κακά τα ψέματα το να σε αναγνωρίζουν τα Μ.Μ.Ε. του τόπου σου, εάν και εφόσον αξίζεις έτσι σε επιβραβεύει πολλές φορές και η κοινωνία.

Εν τέλει, αυτή η ηθική ικανοποίηση σε κάνει να γίνεσαι ακόμα πιο δημιουργικός με απώτερο σκοπό την όποια προσφορά σου στον τόπο που σε γέννησε. Δεν ντρέπονται να μην προωθούν όσο θα έπρεπε τους καλλιτέχνες του τόπου μας; Δεν έχουν τσίπα απάνω τους με το να προβάλλουν διάφορες ανούσιες και ανυπόστατες δικαιολογίες όταν δεν θέλουν στην ουσία να προσκαλέσουν κάποιον στις εκπομπές τους ή όταν κάποιος από την παραγωγή της εκπομπής τους αρνείται πεισματικά; Και ερωτώ. Για ποιο λόγο παραγκωνίζουν και μηδενίζουν π.χ. τους Κύπριους συγγραφείς;; Εντάξει, υπάρχουν και κακοί για κάποιους, αλλά υπάρχουν και καλοί συγγραφείς της χώρας μας. Γιατί τους βάζουν όλους σε ένα καζάνι; Τι συμφέροντα παίζονται; Ποιανών παρανοϊκών μυαλών είναι η πανηλίθια ιδέα να μην αναδειχτεί ο σύγχρονος Πολιτισμός της Κύπρου; Τα Γράμματα και οι Τέχνες του λαού μας και αυτές/οι που τα εκπροσωπούν πετάγονται σκοπίμως στον κάλαθο των αχρήστων από μυαλά εγωιστικά, υποκριτικά, και που ετσιθελικά αρπάζουν μανιωδώς την ππάλαν τζιαι κατακόφκουν μας.

Σκληρές ψυχές, άδικες, ελεεινές και θεωρώ πώς δεν υπερβάλλω καθόλου. Είναι γνωστό ότι, εάν δεν ανήκεις στην κλίκα τους ή στη σφαίρα των συμφερόντων τους σε τσαλαπατούν ή μάλλον δεν σε ξέρουν καθόλου. Προτιμούν να προσκαλούν στις τηλεοπτικές εκπομπές τους και να αναλώνουν τα ίδια άτομα συνέχεια κάθε χρόνο.. Μην τολμήσουν να πουν ότι δεν έχει αναγνωστικό κοινό η λογοτεχνία στην Κύπρο. Έχει. Μια σημαντική μερίδα, ιδίως γυναικών. Πολλές απ’ αυτές παρακολουθούν τέτοιας φύσεως απογευματινές εκπομπές. Κι όμως. Οι παρουσιάστριες ή άτομα της παραγωγής πλασάρουν μόνο ότι ανήκει στον δικό τους κύκλο. Πάντα. Το ΡΙΚ; Ως και ορισμένοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές του κρατικού καναλιού του οποίου πληρώνουμε ως πολίτες τον μισθό τους από τους δυσβάστακτους φόρους του Κράτους μας, μας διαλύουν ότι πιο πολύτιμο αγαπάμε.. Την Τέχνη μας! Γιατί κύριοι του ΡΙΚ; Ποιο πολιτισμό θέλετε να παραδώσετε στις μελλοντικές γενεές ετούτου του Τόπου;

Ντρέπομαι λοιπόν κι εγώ, που ως Κύπριος συγγραφέας, ο οποίος κυκλοφορώ βιβλία από τα 23 μου χρόνια μέχρι σήμερα στα 37 μου, που ως κοινωνικά επαναστάτης, προσπαθώ όσο μπορώ να προσφέρω στην κοινωνία, όταν κάθε φορά που βγάζω ένα βιβλίο διεξάγω κι ένα φιλανθρωπικό αγώνα για τα παραμελημένα Κυπριόπουλα, ως Κύπριος εκπαιδευτικός ασχολούμαι με μαθητές με οράματα, έρχεται και μια παρουσιάστρια ή ένας παρουσιαστής ή μια/ένας παραγωγός και μου γκρεμοτσακίζουν τα όνειρα μου, τα όνειρα ολονών μας. Αυτές οι τηλεπερσόνες χωρίς ουσιαστικό ήθος και ανθρωπιά σκοτώνουν την αγάπη του καθενός για την πατρίδα που τον ανάθρεψε. Τσαλαπατούν την ευτυχία του συμπατριώτη τους. Ντροπή και ξεφτίλα!!”
 

READ MORE

LATEST NEWS