Αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στο εμβληματικό «Στο Παρά Πέντε», εξηγώντας πώς προέκυψε ο ρόλος της
Η Ελένη Κρίτα ήταν καλεσμένη στη διαδικτυακή εκπομπή «Τσάι με ΛεμόΝ1», όπου αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στο εμβληματικό «Στο Παρά Πέντε», εξηγώντας πώς προέκυψε ο ρόλος της Μαριλένας αλλά και ποια ήταν η αμοιβή που έλαβε την πρώτη χρονιά της σειράς.
Πώς βρέθηκε στο «Παρά Πέντε»
Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι η συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο στο «Safe Sex» άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά του Mega.
«Είχα κάνει ένα-δύο επεισόδια στο Safe Sex, όπου υποδυόμουν μια φίλη της Άννας Παναγιωτοπούλου, μια αριστοκράτισσα από το Κολωνάκι με ένα σκυλάκι συνεχώς στην αγκαλιά. Νομίζω ότι εκεί με είδε και εμπνεύστηκε ο Αντώνης Αγγελόπουλος», ανέφερε.
Όπως εξήγησε, λίγους μήνες αργότερα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής του καστ για το «Παρά Πέντε», ο σκηνοθέτης την πρότεινε για τον ρόλο. Την περίοδο εκείνη βρισκόταν στην Κρήτη, όπου συμμετείχε στην παράσταση «Ερωφίλη» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
«Μόλις μου είπαν λίγα πράγματα για τον ρόλο και μου έστειλαν τα επεισόδια, αποφάσισα αμέσως ότι τη Δευτέρα, στο ρεπό μου, θα ανέβω στην Αθήνα με το αεροπλάνο», είπε χαρακτηριστικά.
«Πήρα 800 ευρώ την πρώτη χρονιά»
Η Ελένη Κρίτα δεν δίστασε να αποκαλύψει και την αμοιβή της για την πρώτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς.
«Πήρα πάρα πολύ λίγα λεφτά. Δεν ξέρω τι πήραν οι υπόλοιποι, αλλά εγώ δεν μπήκα καν στη διαδικασία να διαπραγματευτώ. Την πρώτη χρονιά πήρα 800 ευρώ», είπε.
Όπως εξήγησε, εκείνη την περίοδο περνούσε μια δύσκολη προσωπική φάση και προτεραιότητά της ήταν να εργάζεται και να επιστρέψει στην τηλεόραση.
«Ήθελα τόσο πολύ να κάνω αυτόν τον ρόλο όταν διάβασα το σενάριο, που δεν με ενδιέφερε καθόλου το οικονομικό», σημείωσε.
Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι τη δεύτερη χρονιά όλοι οι συντελεστές έλαβαν αυξήσεις, ενώ η επιτυχία του «Παρά Πέντε» της άνοιξε τον δρόμο για καλύτερες επαγγελματικές προτάσεις.
«Δεν το συζήτησα καθόλου. Ρώτησα μόνο ποιο ήταν το budget για τον ρόλο και απάντησα "ό,τι μου πείτε". Υπέγραψα αμέσως. Την επόμενη χρονιά πήραμε αυξήσεις και στη συνέχεια οι δουλειές που έκανα ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα, γιατί το Παρά Πέντε μου έδωσε μεγάλη ώθηση. Το λέω ευχαρίστως, γιατί τα χρήματα τότε ήταν χαμηλά για εκείνη την εποχή», κατέληξε.
- Παρά Πέντε
- Ηθοποιός
- Σειρές



