Aστυνομικοί της ειδικής ομάδας για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στον χώρο της γκαλερί «Tsagarakis».
Στη σύλληψη του Γιώργου Τσαγκαράκη προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης της γνωστής γκαλερί στο Κολωνάκι.
Νωρίτερα, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στον χώρο της γκαλερί «Tsagarakis», αναζητώντας στοιχεία που σχετίζονται με παράνομη διακίνηση έργων τέχνης και θρησκευτικών κειμηλίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται σε αντικείμενα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αφαιρεθεί παράνομα και επιχειρείται η πώλησή τους μέσω της αγοράς τέχνης. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν οικονομικά στοιχεία που εντοπίστηκαν στον χώρο, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική «follow the money», προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση χρηματικών ποσών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναζήτηση ενός σπάνιου θρησκευτικού κειμηλίου, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι ερευνητές αναζητούν ένα ιερό Ευαγγέλιο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να εξετάζουν κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
ΠΗΓΗ: Gossip-tv.gr
- Συνελήφθη
- Γιώργος Τσαγκαράκης
- Κολωνάκι
- έφοδος αστυνομικών στην γνωστή γκαλερί



