Όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας
Κατηγορηματικά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ο πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής, μετά τις πληροφορίες που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για επικείμενη μήνυση εις βάρος του.
Την Τρίτη στο «Πρωινό» ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε τι ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, αλλά και τι υποστηρίζει η πλευρά του τραγουδιστή.
«Ξεκάθαρα ο τραγουδιστής θεωρεί ότι όλα αυτά είναι έωλα, ότι δεν έχουν συμβεί ποτέ, ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουνε να τον πλήξουν επικοινωνιακά. Θεωρεί ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι βαλτοί, ότι κάποιος άλλος τους έχει βάλει να τα πουν αυτά και κάποιος άλλος τους έχει οργανώσει όλους μαζί.
Γιατί ξαφνικά, σου λέει, πού βρέθηκαν τρεις; Από τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, που μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει και δύο μάρτυρες, που και αυτοί οι δύο μάρτυρες συνεργάζονταν με μένα. Ξαφνικά ποιος τους μάζεψε; Ποιος τους οργάνωσε όλους αυτούς για να καταγγείλουν συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, χωρίς να υπάρξει, προσέξτε, χωρίς να υπάρξει σεξουαλική επαφή. Παρά μόνο υπόνοιες, υποσχέσεις και τα λοιπά και τα λοιπά.
Άρα λοιπόν η μεριά του τραγουδιστή θεωρεί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει βιασμός, σεξουαλική επαφή, αλλά λεγόμενα και υποσχέσεις για μεγάλη καριέρα με αντάλλαγμα σεξουαλική συνεύρεση, ότι αυτά τα πράγματα δεν θα αποδειχθούν και θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού.
Μαθαίνω δε, ότι αν προχωρήσουν σε μηνύσεις, που σας λέω ο ένας είναι έτοιμος και πολύ πιθανόν αύριο να βγει να καταθέσει τη μήνυση, ότι θα πάει ο τραγουδιστής με τον δικηγόρο του, που εχθές το βράδυ ήτανε πολλές ώρες μαζί και είχανε μία συνεδρίαση για να δουν πώς θα κινηθούνε, θα πάει στο τμήμα εκβιαστών. Αυτό λοιπόν είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένο και από τις δύο μεριές, χωρίς να παίρνω καμία θέση. Αν η ιστορία αυτή εξελιχθεί, σας το λέω, θα είμαι με το θύμα ή με τα θύματα, όποιο και αν είναι το θύμα», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.
Η πρώτη μήνυση
Σε μεγάλες αποκαλύψεις για την υπόθεση με τις καταγγελίες για γνωστό τραγουδιστή προχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό» την Τρίτη (16/12). Όπως ανέφερε μάλιστα ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται να κατατεθεί η πρώτη μήνυση.
«Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα, με τεράστιο εκτόπισμα όχι μόνο στην πίστα, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική σόουμπιζ. Ένα πολύ προβεβλημένο πρόσωπο, που πρωταγωνιστεί ακόμα και τώρα και που είναι και πάρα πάρα πολύ αγαπητός. Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τον καταγγείλουνε. Μαθαίνω, και σας το μεταφέρω με βεβαιότητα, ότι αν δεν αλλάξει κάτι, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι, μπορεί να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός, η πρώτη μήνυση θα κατατεθεί αύριο.
Η μήνυση που θα κατατεθεί αύριο, έχει να κάνει με τον άνθρωπο που είναι μουσικός στο συγκρότημα που έπαιζε στο κέντρο που τραγουδούσε ο συγκεκριμένος τραγουδιστής. Τι θα καταγγείλει ο άνθρωπος αυτός; Θα καταγγείλει ασέλγεια. Δεν θα καταγγείλει βιασμό. Η οποία ασέλγεια έχει να κάνει με άσεμνες εκφράσεις, άσεμνους χαρακτηρισμούς και άσεμνες χειρονομίες από τον τραγουδιστή προς τον μουσικό του συγκροτήματός του, μέσα στο καμαρίνι του καλλιτέχνη. Θα μιλήσει για ασέλγεια τουλάχιστον δύο φορές μες στο καμαρίνι του καλλιτέχνη. Θα μου πείτε τώρα γιατί πήγε και τη δεύτερη φορά. Δεν θα καταγγείλει σεξουαλική συνεύρεση, βιασμό ή οτιδήποτε άλλο. Θα μιλήσει για προκαταρκτικές καταστάσεις. Και θα το τεκμηριώσει με τα λεγόμενά του αφενός και αφετέρου με δύο μάρτυρες, έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι και αυτοί ήταν εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί που τραγουδούσε εκείνη την περίοδο ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής. Μιλάμε για πολλούς μήνες πριν από τώρα. Αυτή λοιπόν είναι η μία καταγγελία που αύριο το πιθανότερο είναι να φτάσει σε επίπεδο μήνυσης» είπε ο Γιώργος Λιάγκας σχετικά με τον πρώτο καταγγέλλοντα.
Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, o Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε: «Είναι ο άνθρωπος που σας είπα χθες ότι είναι από νησί. Ο καταγγέλλων αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατοικεί σε νησί, δεν είναι στην Αθήνα, γι’ αυτό λέω ότι είναι από νησί. Ο δεύτερος λοιπόν καταγγέλλων, που περιμένει την κίνηση του πρώτου για να κινηθεί και αυτός νομικά, έχει μια διαφορετική ιστορία. Θα μιλήσει για μία σεξουαλική παρενόχληση που ξεκίνησε από τα καμαρίνια του νυχτερινού κέντρου που τραγουδούσε τότε -είναι άλλη χρονική περίοδος- ο συγκεκριμένος τραγουδιστής και κατέληξε μία φορά, η σχέση, η φιλία τους, δεν ξέρω πώς θα τη χαρακτηρίσω, στο σπίτι του τραγουδιστή. Θα ισχυριστεί λοιπόν ο δεύτερος καταγγέλλων ότι εκεί του έκανε πάλι ανήθικες προτάσεις και ανήθικες πράξεις, λέγοντάς του ότι αν προχωρήσεις με μένα σου υπόσχομαι ότι θα σε βοηθήσω να ανέβεις καλλιτεχνικά».
Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 παρουσιάστηκαν και όσα αναφέρει το περιβάλλον του καταγγέλλοντα κατά του τραγουδιστή. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του: «Πριν από ένα χρόνο βρέθηκαν στο καμαρίνι του τραγουδιστή και μετά από δύο ώρες ο τραγουδιστής του πρότεινε να πάνε μια βόλτα. Αρχικά πήγαν από το σπίτι του τραγουδιστή με το πρόσχημα ότι έπρεπε να αλλάξει ρούχα. Τελικά ο τραγουδιστής τον έπεισε να μείνουν σπίτι. Κάθισαν μαζί από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι τις δέκα το πρωί. Ο τραγουδιστής δεν τον άγγιξε, αλλά του έκανε ανήθικες προτάσεις. Του πετούσε υπονοούμενα πως αν θέλει να κάνει καριέρα ξέρει που είναι το υπνοδωμάτιο. Ο τραγουδιστής δεν τον άφηνε να φύγει. Κάποια στιγμή το πρωί με το πρόσχημα ότι είχε καλέσει ταξί, κατάφερε να φύγει από το σπίτι του τραγουδιστή και ξεκίνησε να τρέχει με τα πόδια γιατί είχε φοβηθεί πολύ. Λίγο καιρό μετά ο τραγουδιστής του ζήτησε να συνεργαστούν στο κέντρο που θα εμφανιζόταν. Λάθος του, αλλά δέχτηκε να έρθει στην Αθήνα. Επειδή δεν απάντησε σε ένα μήνυμα που του έστειλε ο τραγουδιστής, μετά τη δεύτερη πρόβα στο νυχτερινό κέντρο ο μαέστρος του είπε: “Για το λόγο που έχεις καταλάβει, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”…».
- βιασμός
- σεξουαλική κακοποίηση
- πασίγνωστος τραγουδιστής
- Ειδήσεις Ελλάδα



