Η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στη συναυλία προς τιμήν του στο Καλλιμάρμαρο
Με αφορμή τη συμμετοχή της στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Σεπτεμβρίου, η Μελίνα Ασλανίδου μίλησε για τη γνωριμία τους στον «Ζυγό», την πρώτη φορά που εμφανίστηκε εκεί.
Επιπλέον, η γνωστή τραγουδίστρια τόνισε την τιμή που αισθάνεται που θα ερμηνεύσει κάποια από τα τραγούδια του σπουδαίου καλλιτέχνη.
Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» για τη συμμετοχή της στη συναυλία, η τραγουδίστρια αρχικά, δήλωσε: «Είναι τεράστια χαρά και κυρίως τεράστια τιμή να βρίσκομαι και εγώ ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν κάποια τραγούδια του αξέχαστου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ήταν ένας απλός άνθρωπος που έβαλε την ποίηση στα χείλη όλων των πολιτών. Χάρη σε εκείνον τραγουδήσαμε όλοι ποίηση και μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του».
Στη συνέχεια, η Μελίνα Ασλανίδου αποκάλυψε ότι είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά τον καλλιτέχνη. «Όταν πρωτοβγήκα στον Ζυγό, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν από κάτω», ανέφερε. «Την πρώτη φορά που τον είχα δει ήταν σε μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, όπου ήμασταν με την παρέα μου και τον θαυμάζαμε και τον χειροκροτούσαμε. Όταν τελείωσε η συναυλία, τον είδαμε από κοντά. Τότε δεν είχα μπει ενεργά στη δισκογραφία και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η απλότητά του. Όταν μετά κυκλοφόρησα το "Τι σου έκανα και πίνεις", ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μου είπε "μικρή, έκανες μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι αυτό, αλλά πότε θα βγάλεις το επόμενο;". Ήθελε να μάθει ποιο θα είναι το επόμενο τραγούδι που θα κυκλοφορήσω».
Σε ερώτηση για το αν βλέπει άξιους συνεχιστές του έργου του Γρηγόρη Μπιθικώτση, η τραγουδίστρια σημείωσε: «Μιλάμε για μια άλλη εποχή, για έναν διαφορετικό κόσμο, μια διαφορετική Ελλάδα. Η Ελλάδα των ελληνικών ταινιών που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Το τραγούδι εκείνης της περιόδου αντικατοπτρίζει τον τρόπο που ζούσαμε και συναναστρεφόμαστε. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα».
Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν έρχονται τεράστιοι καλλιτέχνες σήμερα, καθώς αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. «Εκείνες οι εποχές πάντως ήταν "χρυσές". Υπήρχε ένας μεγάλος Θεοδωράκης που μας έκανε γνωστούς σε όλον τον κόσμο, ένας Χατζιδάκις, ένας Τσιτσάνης, ένας Παπαϊωάννου, ένας Άκης Πάνου, πολλοί μεγάλοι συνθέτες. Το λαϊκό τραγούδι τότε ήταν διαφορετικό από αυτό που έχει εξελιχθεί σήμερα».
ΠΗΓΗ: protothema.gr
- Μελίνα Ασλανίδου
- Γρηγόρης Μπιθικώτσης