LIFESTYLE

Βαρύ πένθος για την Ιωάννα Μαλέσκου και τον σύζυγό της, Δανιά Κωνσταντίνο

Lifenews

Μια δύσκολη φάση στη ζωή της περνάει το τελευταίο διάστημα η Ιωάννα Μαλέσκου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Δανιάς, που έχασε λίγες μέρες πριν την πολυαγαπημένη του μητέρα Μαρία Ταπανλή – Δανιά.

Η παρουσιάστρια που ήταν ιδιαίτερα δεμένη με την πεθερά της και της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας μαζί της, πέρασε δύσκολες στιγμές και αυτή και ο άντρας της, μετά και την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Παρόλα αυτά το ζευγάρι προσπάθησε – και όπως φαίνεται το κατάφερε – να κρατήσει το πένθος του αυτό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η πεθερά της παρουσιάστριας, Μαρία, είχε ιδιαίτερη επίσης σχέση και αδυναμία στην 17 μηνών εγγονή της, την κόρη της Ιωάννας και του Κωνσταντίνου και το τελευταίο διάστημα πριν “φύγει” από την ζωή φρόντισε να περνάει περισσότερες ώρες μαζί της.

Δυστυχώς με τον θάνατό της η μητέρα του Κωνσταντίνου Δανιά δεν πρόλαβε να ζήσει και να χαρεί την βάφτισή της

Η Μαρία Ταπανλή – Δανιά ήταν αρχιτέκτονας με μακρά και γόνιμη υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού που σφραγίστηκε από την θητεία της ως προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών έργων Βορείου Αιγαίου του ΥΠ.ΠΟ.Τ, από την σύστασή της, το 1995 και είχε καταγωγή από την Μυτιλήνη. Μάλιστα με ανακοίνωση που υπέγραψαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βεκρής και η γραμματέας Έλλη Καλάργαλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου την αποχαιρέτησαν με θλίψη αναφέροντας στο μήνυμά τους:

“Η κοινότητα των αρχιτεκτόνων της Λέσβου αποχαιρετά με θλίψη την συνάδελφο Μαρία Δανιά, η οποία υπηρέτησε επάξια στο Υπουργείο Πολιτισμού και αργότερα στη Μυτιλήνη ως προισταμένη της νεοιδρυθείσας Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Επίσης ήταν μέλος σε πολλές Επιτροπές και Συμβούλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δυο γιους της Βασίλη και Κωνσταντίνο Δανιά”.

Για την εκλιπούσα, τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μαρίας Ταπανλή-Δανιά, μιας εξαιρετικής αρχιτέκτονος και εκλεκτής δημόσιας λειτουργού, με εκτεταμένη συνεισφορά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η μακρά και γόνιμη υπηρεσία της στο υπουργείο Πολιτισμού σφραγίστηκε από τη θητεία της στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, την οποία διηύθυνε από τη σύστασή της, το 1995.Τη σφραγίδα της φέρουν, εντελώς δειγματοληπτικά, η ανάδειξη του Μουσείου Τεριάντ, η αποκατάσταση του Παλαιού Δημαρχείου στη Μυτιλήνη και η αποκατάσταση του οθωμανικού λουτρού στη Μήθυμνα. Αλλά και το Μουσείο Δημοκρατίας στον Άγιο Ευστράτιο, η αποκατεστημένη οικία Σαχτούρη στη Μύρινα της Λήμνου και η αναστήλωση του μιναρέ του Μετζητιέ Τζαμιού στη Χίο. Παράλληλα, η Μαρία Ταπανλή-Δανιά συνέβαλε στην προστασία και ανάδειξη του νεώτερου μνημειακού αποθέματος, μέσω της συμμετοχής της σε πλείστα υπηρεσιακά όργανα, με κυριότερο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.Η Μαρία Ταπανλή-Δανιά συνδύαζε την αφοσίωση στο καθήκον με την ικανότητα μετουσίωσης των στιβαρών γνώσεων και της πολύχρονης εμπειρίας της σε ουσιαστική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικά που είχα την τύχη να διαπιστώσω στην πολύχρονη συνεργασία μας, κατά την οποία η Μαρία στάθηκε πολύτιμη σύμβουλος, πρόθυμη να κατευθύνει στον σωστό δρόμο, αλλά και να φέρει σε πέρας πολύπλοκες πρωτοβουλίες και εγχειρήματα.

Στην οικογένειά της απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια”.

Το ζευγάρι που είναι παντρεμένο με πολιτικό γάμο από τις 30/3/2023 στο Δημαρχείο Ραφήνας , κινείται γενικότερα σε χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή για αυτό και φρόντισε για άλλη μια φορά να μην γίνει γνωστή στα Μέσα η απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, χωρίς να κάνει κανένας από τους δυο στους προσωπικούς τους διαδικτυακούς λογαριασμούς καμία ανάρτηση. Παρόλα αυτά η ζωή κυλάει για αυτούς πλέον σε κανονικούς ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι θα είναι πανέτοιμοι για να βαφτίσουν την πανέμορφη κορούλα τους.

Η Ιωάννα Μαλέσκου που το τελευταίο διάστημα είναι εκτός τηλεόρασης, έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην οικογένειά της αυτό το διάστημα και πολλές φορές την βλέπουμε με αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram να κάνει βόλτες στην παιδική χαρά με το κοριτσάκι της, να παίζουν μαζί, αλλά και να την παίρνει μαζί της στο γυμναστήριο όπου η μικρούλα παρακολουθεί την μαμά της να κάνει ασκήσεις.

 

READ MORE

LATEST NEWS