HOLLYWOOD NEWS

Αποχωρήσεις από το Joker 2 όταν οι θεατές αντιλαμβάνονται ένα στοιχείο που δεν γνώριζαν για την ταινία

Lifenews

Το φιλμ καταγράφει ντροπιαστική αποτυχία σε σχέση με την πρώτη ταινία

Το Joker 2 ή αλλιώς Joker: Folie à Deux δεν είχε την υποδοχή που πολλοί περίμεναν από το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

 

Η πρώτη ταινία του 2019, με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix, γνώρισε τεράστια επιτυχία, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και 2 Όσκαρ, ενώ οι εισπράξεις της ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το δεύτερο μέρος, στο οποίο συμμετέχει και η Lady Gaga ως Harley Quinn, δεν κατάφερε να προκαλέσει την ίδια θετική αντίδραση.

Αν και οι πρώτες κριτικές στο Φεστιβάλ της Βενετίας ήταν ανάμεικτες αλλά κυρίως θετικές, η κυκλοφορία της ταινίας συνοδεύτηκε από κύμα αρνητικών κριτικών τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό. Σε αρκετές περιπτώσεις, το αμφιλεγόμενο σίκουελ προκάλεσε ακόμα και μαζικές αποχωρήσεις από την αίθουσα, με τους θεατές να φεύγουν απογοητευμένοι.

Με το κόστος των εισιτηρίων να είναι τόσο υψηλό στις μέρες μας, το να εγκαταλείψει κάποιος την ταινία είναι μεγάλη απόφαση. Παρόλα αυτά, πολλοί θεατές το κάνουν όταν συνειδητοποιούν ένα συγκεκριμένο στοιχείο της ταινίας.

Το πρόβλημα είναι ότι το «Joker: Folie à Deux» είναι μιούζικαλ, κάτι που πολλοί δεν ήξεραν πριν μπουν στην αίθουσα. Ένας θεατής ανέφερε στο Twitter: «Νόμιζα ότι το Joker 2 ήταν εξαιρετικό, αλλά πολλοί θεατές δεν συμφώνησαν. Κάθε φορά που ξεκινούσε ένα καινούργιο τραγούδι, άνθρωποι έφευγαν από την αίθουσα» και συνέχισε: «Δεν ξέρω πώς δεν έμαθαν ότι η ταινία είναι μιούζικαλ».

Παρά το γεγονός ότι το Variety είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι το Joker 2 θα ήταν μιούζικαλ, πολλοί δεν το γνώριζαν.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε στο Twitter: «Ήξερα ότι το Joker 2 θα ήταν μιούζικαλ. Αλλά είναι σαν να το απέκρυψαν επίτηδες, δεν την κυκλοφόρησαν και τόσο τη συγκεκριμένη πληροφορία. Ήξεραν ότι το κοινό θα θύμωνε, κι έτσι τώρα οι θεατές φεύγουν από τους κινηματογράφους».

Σε ένα φόρουμ, ένας άλλος θεατής σχολίασε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φύγω από το Joker Folie A Deux – ήταν βαρετό. Πιστεύω ότι ο Phoenix και η Gaga ήταν εξαιρετικοί, και μου άρεσε ο Gleeson στον βοηθητικό ρόλο. Αλλά δεν ήξερα ότι είναι μιούζικαλ. Μισώ τα μιούζικαλ με πάθος. Ήξερα ότι θα υπήρχαν μερικά τραγούδια λόγω της Gaga, αλλά δεν περίμενα να είναι μιούζικαλ με 30 τραγούδια! Η ταινία ήταν αργή και εκτός από μια φωτιά, δεν γινόταν τίποτα. Στη σκηνή της φυλακής, όταν άρχισε να τραγουδάει, σηκώθηκα και έφυγα».

Αν και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα 30 τραγούδια, αυτό ήταν η γενική αίσθηση των θεατών.

Ωστόσο, δεν φταίει μόνο το μουσικό στοιχείο για τις αποχωρήσεις. Πολλοί ανέφεραν ότι απλά δεν μπορούσαν να αντέξουν την ταινία. Ένας θεατής έγραψε: «Χθες το βράδυ ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα ανθρώπους να σηκώνονται στη μέση της ταινίας και να φεύγουν. Το Joker 2 είναι απαίσιο, κρατήστε τα λεφτά σας…».

Άλλος ανέφερε: «40 λεπτά μέσα στο Joker 2 και θέλω να φύγω. Τι αποτυχία!».

Κάποιος άλλος μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο καθώς αποχωρούσε από τον κινηματογράφο λέγοντας: «Πρέπει να φύγω. Δεν μπορώ να ολοκληρώσω αυτή την ταινία, είναι χάλια».

 

READ MORE

LATEST NEWS