PEOPLE

Νάνα Μούσχουρη: Τίτλοι τέλους σε μία υπέροχη καριέρα: Αποχωρεί από τη μουσική σκηνή

Lifenews

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια, η Νάνα Μούσχουρη, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής (και όχι μόνο), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από τον χώρο που την ανέδειξε και την έκανε παγκοσμίως γνωστή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», αποκάλυψε ότι ετοιμάζει τις τελευταίες της παραστάσεις πριν αποσυρθεί, αφήνοντας πίσω της μια καριέρα που μετρά περισσότερες από έξι δεκαετίες επιτυχιών και αναγνώρισης.

Η απόφαση της Νάνας Μούσχουρη να αποχωρήσει από τη μουσική
«Θέλω να δώσω μερικές παραστάσεις ακόμη, και μετά αυτό θα είναι όλο», δήλωσε η ερμηνεύτρια, εξηγώντας πως αισθάνεται πως έχει προσφέρει ήδη αρκετά στη μουσική και στο κοινό της. «Δεν μπορώ να παριστάνω πως είμαι νέα. Δεν έχω το δικαίωμα να ανέβω στη σκηνή και να μην τραγουδήσω καλά, ακόμη κι αν το κοινό με χειροκροτήσει γι’ αυτό», πρόσθεσε, φανερώνοντας την αφοσίωσή της στην υψηλή ποιότητα των εμφανίσεών της.

 

Στη συνέντευξή της, η Νάνα Μούσχουρη δεν δίστασε να μιλήσει για τη δύσκολη απόφαση της αποχώρησης, τονίζοντας ότι δεν θέλει «να κάνει τον κόσμο να υποφέρει», αφού δεν είναι πια σε θέση να τραγουδάει όπως άλλοτε. Η φωνή της, που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της, την κατέστησε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ερμηνεύτριες διεθνώς, με μεγάλες επιτυχίες όπως το «White Rose of Athens» και το «Only Love».

Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και ανθρωπιστική δράση
Η καριέρα της ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, με περισσότερα από 1.500 τραγούδια σε γλώσσες όπως ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Η Νάνα Μούσχουρη δεν ήταν απλώς μια μεγάλη καλλιτέχνιδα. Είχε επίσης έντονη παρουσία στον χώρο της ανθρωπιστικής δράσης, ως πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF, χρησιμοποιώντας τη φήμη της για να προωθήσει σκοπούς που πίστευε βαθιά.

Με αφορμή τα 90ά της γενέθλια στις 13 Οκτωβρίου, η Νάνα Μούσχουρη θα κυκλοφορήσει ένα επετειακό άλμπουμ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται επανεκτελέσεις των μεγαλύτερων επιτυχιών της, ηχογραφημένες με ορχήστρα. «Όταν ακούω αυτές τις ηχογραφήσεις, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», εξομολογήθηκε στο «Spiegel», κάνοντας ξεκάθαρο το πόσο βαθιά συγκινημένη είναι από τη μακρά πορεία της στη μουσική.

Η Νάνα Μούσχουρη αποχαιρετά τη σκηνή, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και μια ανεπανάληπτη φωνή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του παγκόσμιου κοινού.

READ MORE

LATEST NEWS