ΣΧΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Αγαμία: Πώς επηρεάζει θετικά ή αρνητικά η αποχή από το σεξ

Lifenews

Οι νέοι αποφεύγουν τις σεξουαλικές δραστηριότητες, σε αντίθεση με παλαιότερες γενιές

Η αγαμία, δηλαδή η αποχή από το σεξ, είναι μια τάση που κερδίσει διαρκώς έδαφος ανάμεσά στους διάσημους, με ειδικούς να αναφέρουν ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά τον άνθρωπο, αλλά και αρνητικά.

Οι λόγοι για να επιλέξει κάποιο άτομο την αγαμία είναι πολλοί, όπως θρησκευτικές πεποιθήσεις, εστίαση σε άλλους στόχους κτλ.

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι παλαιότερες γενιές ήταν περισσότερο σεξουαλικά δραστήριες. Ενδεικτικά, μελέτη του 2017 έδειξε ότι μόνο το 24% των νέων ηλικίας 18 έως 23 ετών έκαναν περιστασιακό σεξ, σε σύγκριση με το 38% το 2007.

Η New York Post σε σχετικό δημοσίευμα συγκέντρωσε τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία η αποχή από το σεξ και τις παρουσίασε.

Πιο αναλυτικά, τα πιθανά οφέλη της αγαμίας περιλαμβάνουν:

Δραστική μείωση του κινδύνου προσβολής από ΣΜΝ ή ΣΜΝ.
Η προσβολή από ΣΜΝ ή ΣΜΝ έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, οπότε ipso facto η αγαμία μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.
Δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Μειώνει το ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για τον έλεγχο των γεννήσεων και τα αντισυλληπτικά.
Μειώνει τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τη λήψη ορμονικών αντισυλληπτικών.
Η αγαμία μπορεί να σας δώσει χώρο για να γνωρίσετε τον σύντροφό σας εκτός σεξουαλικής δραστηριότητας.
Η αποχή μπορεί να βοηθήσει στην εμβάθυνση της κατανόησης της διαφοράς μεταξύ σωματικής και συναισθηματικής έλξης.
Η αγαμία μπορεί να απελευθερώσει περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στην καριέρα, τις φιλίες, την οικογένεια ή την προσωπική σας ανάπτυξη.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα, που είναι τα εξής:

Αισθήματα απομόνωσης
Υποβαθμισμένη μακροζωία: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Psychosexual Health, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 59 ετών που έκαναν σεξ σπάνια – λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα – διέτρεχαν 70% αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με άλλες αιτίες.
Για τις γυναίκες, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει τους μύες του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, βελτιώνοντας τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και μειώνοντας την ακράτεια.
Το σεξ μειώνει το στρες και το άγχος.
Οι άνθρωποι που παραιτούνται από τη σωματική οικειότητα μπορεί να αναπτύξουν δερματική πείνα και λιμοκτονία από το άγγιγμα – γεγονός που μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει σε αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και άγχους.
Ορισμένοι ορισμοί της αγαμίας αποκλείουν την αυτοϊκανοποίηση και οι επιστήμονες λένε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας του προστάτη και την αποφυγή του καρκίνου.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

READ MORE

LATEST NEWS