LIFESTYLE

Όσκαρ 2025: Ψάχνουν παρουσιαστή για τη μεγάλη βραδιά- Η άρνηση του Τζιμ Κίμελ

Lifenews

Ξεκινώντας τη διαδικασία έναρξης των εργασιών για την τελετή της απονομής των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διαχρονικά αναζητά το «πρόσωπο» της βραδιάς.

Όσκαρ 2025: Βρισκόμαστε οκτώ μήνες πριν από την τελετή των 97ων βραβείων και η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών «τρώει πόρτα» από παρουσιαστές! Γιατί η «δουλειά» έχασε τη λάμψη της..

Ξεκινώντας τη διαδικασία έναρξης των εργασιών για την τελετή της απονομής των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διαχρονικά αναζητά το «πρόσωπο» της βραδιάς.

Oscars.jpg

Τον παρουσιαστή της τελετής, που θα δώσει το «στίγμα» της εκδήλωσης. Είναι αυτός που μπορεί να «απογειώσει» ή, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις, να «καταστρέψει» τη βραδιά. Κάπως έτσι, η Ακαδημία προσέγγισε τον περσινό παρουσιαστή, τον κωμικό και τηλεοπτικό παρουσιαστή Τζιμ Κίμελ για να του προσφέρει εκ νέου τη δουλειά. Ο Κίμελ (που έχει παρουσιάσει συνολικά τέσσερις φορές τα Όσκαρ) αρνήθηκε. Το ίδιο έπραξε και ο κωμικός Τζον Μουλάνι, που παρουσίασε με επιτυχία την κατηγορία καλύτερης ταινίας στα 96α Όσκαρ.

jimmykimmel_1709912298_3319307401962082018_271899021.jpg

Ο Τζιμ Κίμελ αρνήθηκε να παρουσιάσει τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2025

Χάθηκε η λάμψη

Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο θεσμός εδώ και χρόνια βρίσκεται σε πτώση και αυτό «δικαιολογεί» τη διστακτικότητα των παρουσιαστών. Η κάμψη του αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης της τελετής. Από την «κορυφή» της απονομής του 1998, όταν 57,2 εκατ. τηλεθεατές στις ΗΠΑ παρακολούθησαν τον «Τιτανικό» να σαρώνει με 11 βραβεία, φτάσαμε στο ιστορικό χαμηλό του 2021, όπου μόλις 10,4 εκατ. παρακολούθησαν την τελετή.

a55eee7f-oscar-2023.jpg

Βέβαια υπήρξε μια σταδιακή ανάκαμψη (18,7 εκατ. παρακολούθησαν την απονομή του 2023 και 19,5 εκατ. τα φετινά), όμως τα Όσκαρ φαίνεται να έχουν χάσει τη λάμψη του παρελθόντος. Σαφέστατα, στο τέλος θα βρεθεί ο κεντρικός παρουσιαστής των 97ων Όσκαρ, καθώς όμως πλησιάσουμε στον έναν αιώνα παρουσίας του θεσμού, πρέπει να γίνουν πολλά για να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του. 

ΠΗΓΗ: Gossip-tv.gr

READ MORE

LATEST NEWS