LIFESTYLE

Ζωή Λάσκαρη: Οι σπάνιες φωτογραφίες από την πρώτη της επίσκεψη στην Κύπρο το 1965

Lifenews

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Eπτά χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή 18 Αυγούστου, από τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό της Ζωής Λάσκαρη και ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης μας παρουσιάζει ένα ακόμη σπάνιο καρέ που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

H φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την πρώτη επίσκεψη της σταρ στην Κύπρο το μακρινό 1965.

«Σήμερα συμπληρώνονται επτά χρόνια από τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό της Ζωής Λάσκαρη, ένα λαμπερό και υπερταλαντούχο πλάσμα λουσμένο στο φως, γεμάτο αλήθεια, ειλικρίνεια και αυθεντικότητα, που κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτη την προσωπικότητά της μέχρι το τέλος μακριά από ίντριγκες και ανταγωνισμούς. Σημαντική ηθοποιός, καλή σύζυγος, σπουδαία μάνα, εχέμυθη φίλη, η Ζωή υπήρξε πάντα εκεί για όλους προσφέροντας την ψυχή της χωρίς όρια», έγραψε στην λεζάντα. 

Στις 5 Ιανουαρίου του 1965 καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο όπου πλήθος θαυμαστών της επιφυλάσσει θερμή υποδοχή καθώς αποτελεί ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα αστέρια της εποχής. Κατά την παραμονή της στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης απολαμβάνει τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του τόπου, παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις, εμφανίζεται στον ιππόδρομο, επισκέπτεται στρατιωτική μονάδα (φωτογραφία) καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο με τον οποίο εντυπωσιάζεται από τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του για το θέατρο, τον κιν/φο και τις τέχνες γενικότερα. Επίσης εμφανίζεται στο τηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) το οποίο αναφέρεται ως CyBC (Cyprus Broadcasting Corporation), όπου δίνει συνέντευξη για την ζωή και το έργο της εντυπωσιάζοντας τόσο τους συντελεστές όσο και το τηλεοπτικό κοινό με την σικάτη παρουσία, τον καθαρό λόγο και την απλότητά της.

Ένα χρόνο αργότερα επισκέπτεται και πάλι τον συγκεκριμένο τόπο πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στην θεατρική σκηνή ανεβάζοντας με τον θίασό της και συμπρωταγωνιστή τον Ανδρέα Ντούζο τα έργα "Παγίδα" του Robert Thomas, "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Terence Rattigan και "Μιας πεντάρας νιάτα" των Γιαλαμά -Πρετεντέρη. Παρά την επιτυχημένη διαδρομή της στο σινεμά, η μεγάλη της αγάπη υπήρξε πάντα το θέατρο όπου από τα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι το τέλος θα πραγματοποιήσει μια σημαντική θεατρική πορεία ανεβάζοντας έργα ρεπερτορίου δικής της επιλογής με σημαντικούς σκηνοθέτες και εξαιρετικές ερμηνείες που θα της προσφέρουν την απόλυτη καλλιτεχνική πληρότητα και ευτυχία.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

READ MORE

LATEST NEWS