HOLLYWOOD NEWS

«Έφυγε» ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών

Lifenews

Το ανακοίνωσε η οικογένειά του

Ο Αλέν Ντελόν πέθανε, όπως ανακοίνωσαν τα παιδιά του, σύμφωνα με τη Libération, σε ηλικία 88 ετών.

Στο δελτίο Τύπου της οικογένειάς του, γράφει: «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούκα, ο Άντονι και (ο σκύλος του) Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία του

Με αφορμή τα Χριστούγεννα του 2023, ο Αλέν Φαμπιάν Ντελόν δημοσίευσε από το προφίλ του οικογενειακές φωτογραφίες, δείχνοντας πώς ήταν σήμερα ο διάσημος πατέρας του.

Ο 30χρονος γιος του μεγάλου κινηματογραφικού γόη, πόζαρε από το χριστουγεννιάτικο δείπνο, με τον Αλέν Ντελόν, τον αδελφό του, Άντονι Ντελόν και τις δύο ανιψιές του, κόρες του Άντονι Ντελον, την 28χρονη Λου και την 23χρονη Λιβ.
alendelon

Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του σινεμά

Αφήνει πίσω του κινηματογραφικά έργα, όπως το L'Eclisse (1962), το Leopard (1963), το Le Samouraï (1967) και το La Piscine (1969). Υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του παγκόσμιου σινεμά.

Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935, στο Sceaux, Hauts-de-Seine, στη Γαλλία. Είχε δύσκολη παιδική ηλικία αλλά τον διέκρινε το επαναστατικό του πνεύμα. Υπηρέτησε για λίγο στο γαλλικό ναυτικό πριν απολυθεί, και μετά ακολούθησε καριέρα ηθοποιού, εντυπωσιάζοντας από τα πρώτα κιόλας βήματα, με την εμφάνισή του.

READ MORE

LATEST NEWS